Μους χαλβά! το γλυκάκι της Καθαρής Δευτέρας από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο

moushalvaamigdalameliΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους χαλβά
340 γρ. Χαλβάς,  τριμμένος
800 γρ. Κρέμα γάλακτος, φυτική
2 γρ. Σησαμέλαιο
60 γρ. Αμύγδαλο, καβουρδισμένο
Σάλτσα  μέλι – λεμόνι

Για τη σάλτσα μέλι–λεμόνι
200 γρ. Νερό
200 γρ. Ζάχαρη
10 γρ. Ξύσμα λεμονιού
5 γρ. Χυμός λεμονιού
50 γρ. Μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μους χαλβά

Σε μία κατσαρόλα, τοποθετούμε  τα 280 γρ. τριμμένου χαλβά μαζί με τα 200 γρ. φυτικής κρέμας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ομογενοποιούμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την υπόλοιπη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Ομογενοποιούμε σταδιακά την σαντιγί στο μείγμα του χαλβά. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ. Μοιράζουμε σε ποτήρια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το υπόλοιπο τρίμμα χαλβά και τη σάλτσα μέλι-λεμόνι.

Για τη σάλτσα μέλι–λεμόνι

Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα . Όταν φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε στο σιρόπι το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή http://www.yiannislucacos.gr

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο