Κεφτέδες μπακαλιάρου

Μπακαλιάρο αγοράζουμε απο το ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΤΟΣ MARKET   ! Ειδικές σαρακοστιανές .  προσφορές! Να δοκιμάσουμε τώρα και μια συνταγούλα εύκολη που θα ενθουσιάσει και τα παιδιά και θα είναι κίνητρο να δοκιμάσουν μπακαλιάρο!

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 25 λεπτά
Mαγείρεμα 10 λεπτά

Yλικά

-500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (ξαλμυρισμένο)
-1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-150 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
-3 αβγά
-150 γρ. τριμμένο κρίθινο παξιμάδι
-200 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο)
-220 ml ανθρακούχο νερό
-Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-Λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση

Bράζουμε τον μπακαλιάρο σε φαρδιά κατσαρόλα με 1/2 λίτρο νερό μαζί με το κομμένο στα τέσσερα κρεμμύδι για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τον μπακαλιάρο (αφού πρώτα τον έχουμε ψιλοκόψει) και αναμειγνύουμε. Tο μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό ούτε να διαλύεται όταν το πλάθουμε. Προσέχουμε το αλάτι, γιατί ο μπακαλιάρος είναι ήδη αλμυρός. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 8-10 λεπτά περίπου, ώσπου να χρυσίσουν.

Συνοδεύουμε  είτε με φρέσκια ψιλοκομμένη σάλτσα από ντομάτες με κρεμμύδι, ελαιόλαδο και βασιλικό ψιλοκομμένο, είτε με τη αλιάδα μας!

SOURCEhttp://www.thecookbook.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο