Πατάτες ..καπνιστές!! της σεφ Ντίνας Νικολάου

Μια πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για πατάτες απο τη σεφ

 Βάζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτετε με νερό. Τις βράζετε για 30 λεπτά, τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και την ανακινείτε να απλωθεί σε όλο τον πυθμένα. Βάζετε τη λαμαρίνα στο φούρνο για να κάψει το λάδι.

Κόβετε τις πατάτες στη μέση, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και   πάπρικα. Ανακατεύετε προσεκτικά με τα χέρια. Βγάζετε τη λαμαρίνα από το φούρνο με το καυτό ελαιόλαδο και με ιδιαίτερη προσοχή, ρίχνετε τις πατάτες. Τις απλώνετε και επαναφέρετε τη λαμαρίνα στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να χρυσίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύετε μερικές φορές με μια ξύλινη κουτάλα.

SHARE