H άλλη Μύκονος! Μεζέδες στον κήπο!

Rougeri Mykonos Gastronomia Meze 6Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου
Αναφορά στο
Μεζέ
(μερος 2ο)

Rougeri Mykonos Gastronomia Meze 1Ο Μεζές θα είναι ο πρωταγωνιστής και αυτή την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

στον δροσερό κήπο του κινηματογράφου Μαντώ. Με έναρξη στις 11:30 λίγο πριν το μεσημεράκι με καλεσμένους αυτή τη φορά τους μάγειρες Νίκο Μιχαήλ από τα «Άργουρα» στις Τζιτζιφιές της Καλλιθέας και Γρηγόρη Χέλμη από το «Μεζέν» στον Βόλο, σπεσιαλίστες του μεζέ και της περιποίησης θα μοιραστούν μαζί μας γνώση, τεχνική και εμπειρία.

Rougeri Mykonos Gastronomia Meze 5
Μαζί μας επίσης, όλο σχεδόν το team που συμμετείχε την περασμένη Κυριακή και μας ετοίμασαν εξαιρετικούς και εμπνευσμένους μεζέδες, όπως: Γαβαλάς Γιάννης, Ζουγανέλη Ειρήνη, Κουκιάσας Νίκος, Μενάρδος Παναγιώτης, Μουντανιώτης Γιώργος.

Ήδη την Κυριακή 17 Ιουλίου, στον ίδιο κήπο, όπου συμμετείχαν επίσης οι μάγειρες Ντούτσιας Βάιος (εστιατόριο Kalita) και Βενιέρης Γιώργος (εστιατόριο Mr.Pug) είχαμε την πρώτη εκδήλωση της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου αφιερωμένη στο Μεζέ. Οι μάγειρες και μαγείρισσες του νησιού συναντήθηκαν στον εκπληκτικό και σκιερό χώρο κάτω από τα δέντρα και ετοίμασαν μια σειρά από δημιουργικούς και παραδοσιακούς μεζέδες, όπως:
Δοκιμαστικό λουκάνικο Μυκόνου σε φύλλο ρυζιού με πικάντικη τυροβολιά, Κεφτέδες τραχανά με ταραμά και λεμόνι, Καλαμαράκι στα κάρβουνα με βασιλικό και ντομάτα, Φρέσκα σύκα με λούζα και χαβιάρι μυκονιάτικου πορτ guru, Γούνα από κολιό και σκουμπρί, Κοπανιστοπιτάκια, Σου με κρέμα ξυνοτυρου και πικάντικο ζελέ ντομάτας, Σφουγγάτο Μυτιλήνης, Μπέικον αρνιού με κρέμα αυγού και σκόνη ντομάτας, Ντοματίνι γεμιστό με κρέμα τυροβολιάς και κοπανιστή, Χταπόδι φουρνιστό με κόκκινη σάλτσα ούζου, βασιλικό και ξινότυρο, Γλώσσα μοσχαρίσια μαριναρισμένη με λεμόνι, σχινόπρασο, άνηθο και Κυκλαδίτικη καπαροσαλάτα… Γαβαλάς Γιάννης (εστ. Bakalo), Ζουγανέλη Ειρήνη (Μαγειρικές υπηρεσίες «Σπιτική Κουζίνα»), Κουκιάσας Νίκος (ζαχαροπλαστείο Casa Dolce), Μενάρδος Παναγιώτης (εστ. M-eating), Μουντανιώτης Γιώργος (Μεζεδοπωλείο Captain’s).

Guests η Λούντα Ονουφέρκο (εστ. Lounta’s -Πικάντικη Γωνιά) από την Ουκρανία με τα απίστευτα τουρσιά της και η Tana Mielke Walchli, μαγείρισσα από τις ΗΠΑ που ετοιμάζει ελληνικό εστιατόριο στο Σιάτλ.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, όσοι ήρθαν την περασμένη Κυριακή γνωρίζουν ότι και αυτή την Κυριακή θα απολαύσουμε όλοι ένα πλούσιο σε εμπειρίες και γεύσεις μεσημεράκι, στον δροσερό Κήπο του κινηματογράφου Μαντώ με την Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, έναρξη στις 11:30 π.μ. και Ελεύθερη είσοδο.
Rougeri Mykonos Gastronomia Meze 2 Rougeri Mykonos Gastronomia Meze 3Samiotaki Meze Leshi Gastronomias Mykonou 1 Samiotaki Meze Leshi Gastronomias Mykonou 2 Samiotaki Meze Leshi Gastronomias Mykonou 3

SOURCEhttp://www.mykonosgastronomia.gr
SHARE