ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των απουσιών από τις ιώσεις

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να υπάρξει άμεση – κεντρική αντιμετώπιση από το Υπουργείο Παιδείας, στο πρόβλημα των απουσιών λόγω ιώσεων και μέτρα στήριξης της υγείας και της σχολικής υγείας στο Νομό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει το ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις απουσίες των μαθητών λόγω διαφόρων ιώσεων. Στα σχολεία έχουμε μαθητές που μόνο εξαιτίας των πρόσφατων επιδημιών έχουν απουσίες δύο – τριών εβδομάδων (δηλαδή κοντά ή πάνω από 70 – 100 απουσίες). Είναι φανερό ότι, με τα υπάρχοντα – πάγια δεδομένα στα όρια των δικαιολογημένων απουσιών, θα υπάρξουν προβλήματα ανεπαρκούς φοίτησης για τα οποία δεν θα φταίνε οι μαθητές. Θεωρούμε ότι στο ζήτημα αυτό πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη ευαισθησία και κεντρική ρύθμιση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Επιπλέον, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, με αφορμή τις επιδημίες, τονίζει το πρόβλημα της ανυπαρξίας δομών σχολικής υγείας (που φθάνει μέχρι την αδυναμία των σχολείων να έχουν μια στοιχειώδη προμήθεια σε φάρμακα). Φέτος ούτε καν δεν υπάρχουν στα περισσότερα σχολεία τα αντισηπτικά που χρησιμοποιούσαν μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με οδηγίες προηγούμενων χρόνων. Λόγω της υποχρηματοδότησης τα σχολεία δεν είναι σε θέση να πάρουν ούτε μέτρα πρόληψης, αλλά ούτε και άμεσης ιατρικής φροντίδας παιδιών που αρρωσταίνουν. Στα προβλήματα προστίθενται εκείνα της υποστελέχωσης των αγροτικών ιατρείων – των κέντρων υγείας και των Νοσοκομείων των νησιών μας, της τραγικής κατάστασης στον ΕΟΠΥΥ, της μη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μαθητές (πχ παιδιά ανέργων, μεταναστών κοκ). Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μαθητές που μένουν ακάλυπτοι ιατροφαρμακευτικά λόγω υποστελέχωσης δομών και οικονομικής δυσχέρειας ή λόγω ότι οι γονείς των μαθητών είναι ανασφάλιστοι.

Να μην ξεχνάμε πως:

 • Με τις συμπτύξεις και συγχωνεύσεις που έχουν γίνει, έχουν δημιουργηθεί τμήματα ακόμη και 30 παιδιών, πράγμα που ευνοεί την εξάπλωση των ιώσεων.
 • Υπάρχουν σχολεία με άθλιες συνθήκες υγιεινής (υγρασία, όχι επαρκής φωτισμός και αερισμός, θρανία πολύ κοντά το ένα στο άλλο κλπ).
 • Τα κοντέινερς, με τα οποία έχει γεμίσει ο Νομός μετά το σεισμό, αποτελούν «εκκολαπτήριο» για όλες τις ιώσεις.

Στο δρόμο τω προηγούμενων η σημερινή συγκυβέρνηση αφήνει το πράγμα να «κυλάει», χωρίς καμία μέριμνα, μετακυλώντας όλη την ευθύνη στις πλάτες των εκπαιδευτικών, των γονιών και των ίδιων των μαθητών.

Σαν ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης δηλώνουμε πως δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την αντιμετώπιση.

Απαιτούμε:

 1. Εδώ και τώρα να υπάρξει λύση στο πρόβλημα των απουσιών.
 2. Άμεση χρηματοδότηση των σχολείων για αγορά φαρμακευτικού (αντιπυρετικά φάρμακα) και προληπτικού υλικού (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά).
 3. Στελέχωση όλων των δομών υγείας στο Νομό και έναρξη διαδικασίας προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με αποκλειστική σχολική απασχόληση.

Δηλώνουμε πως δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε μια προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης υποβάθμισης της ζωής των παιδιών μας και καλούμε την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, τα Μαθητικά Συμβούλια, να διεκδικήσουμε μαζικά τα παραπάνω αιτήματα.

Αργοστόλι 12 Φλεβάρη 2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

SHARE

3 Σχόλια

 1. Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις ιώσεις και αποκαλύπτουμε το βρώμικο ρόλο τους ως ενεργούμενα των μνημονιακών κυβερνήσεων που ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής τάξης και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση να βγάλει εγκύκλιο μη υπολογισμού των απουσιών, όπως γίνεται κάθε χρόνο από το 2010, αλλιώς ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι θα κατέβουμε σε πλατιά, μαζική ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη ΔΔΕ όποια μέρα μένει κενή από παραστάσεις-κινητοποιήσεις-δράσεις κτλ κηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας.
  ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, ΕΝΑ DETTOL ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΑ ΑΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ΤΩΡΑ!

 2. ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ………..ΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ!!!
  ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ….ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΟΧΙ!
  ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΜΕ ΣΑΙΞΠΗΡ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ONLINE!

Προσθέστε το σχόλιο σας

Kανόνες Σχολιασμού

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ www.kefaloniapress.gr

Ο δικτυακός τόπος www.kefaloniapress.gr (στο εξής kefaloniapress.gr ή «ο ιστότοπος»), προσφέρει τις υπηρεσίες του με τους παρακάτω όρους χρήσης, τους οποίους ο χρήστης (στο εξής «χρήστης» ή απλώς «εσείς») καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να προβεί σε χρήση των υπηρεσιών του μόνο εφόσον τους αποδέχεται πλήρως και συναινεί στην εφαρμογή τους. Χρησιμοποιώντας το kefaloniapress.gr αποδέχεστε πλήρως τους παρόντες όρους χρήσης, οι οποίοι και αποτελούν δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και τους δημιουργούς του kefaloniapress.gr, ισχύοντες ωσάν να τους έχετε υπογράψει εγγράφως.

Σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη τροποποίηση αυτών των όρων χρήσης, η χρήση εκ μέρους σας του kefaloniapress.gr σε επόμενο χρόνο σημαίνει και την εκ νέου αποδοχή εκ μέρους σας των νέων όρων χρήσης και την δέσμευσή σας από αυτούς.

Ο διαδικτυακός τόπος kefaloniapress.gr αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών του σύμφωνα με τον ν. 2121/1993  “Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας”, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Συνεπώς, οι δημιουργοί του kefaloniapress.gr διατηρούν τα αποκλειστικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο σχεδιασμό και στο σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου. Τυχόν παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών των δημιουργών με οποιονδήποτε τρόπο επισύρει τις ευθύνες και ποινές που ορίζει ο νόμος.

 

1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ


1.1 
Όλοι οι χρήστες του kefaloniapress.gr έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν τα άρθρα που δημοσιεύονται στον ιστότοπο. Κατά την ανάρτηση σχολίων και την ανταλλαγή απόψεων με τους άλλους χρήστες, οφείλετε να τηρείτε τους κανόνες δεοντολογίας του παρόντος άρθρου.

1.2  Αποδέχεστε ότι, παρ’ όλο που το kefaloniapress.gr σας παρέχει την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για δημοσίευση περιεχομένου, είστε αποκλειστικά υπεύθυνος/η για κάθε είδους περιεχόμενο που αναρτάτε (δεδομένα, κείμενα, εικόνες, μηνύματα κ.α.). Το kefaloniapress.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στα σχόλια προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις των χρηστών. Διατηρείτε στο ακέραιο την ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιοποιείτε, καθώς και για τυχόν παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση που δημοσιεύσετε περιεχόμενο ή απόψεις και σχόλια που ενδεχομένως έρχονται σε αντίθεση με τους παρόντες όρους, το kefaloniapress.gr δεν θα φέρει καμία απολύτως ευθύνη για οποιασδήποτε φύσης ζημία τυχόν υποστούν οι επισκέπτες ή άλλοι χρήστες του από αυτό, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να παραδώσει τα στοιχεία σας στις αρμόδιες αρχές, εφόσον ζητηθούν.

1.3  Σας συνιστούμε αυστηρά να εκφράζεστε με ακρίβεια και μετριοπάθεια στην κριτική σας. Προσβλητικές ή υβριστικές εκφράσεις μπορεί να οδηγούν στην αφαίρεση ολόκληρου του σχολίου. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θίγετε την τιμή, αξιοπρέπεια ή προσωπικότητα οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου. Επίσης δεν επιτρέπεται η σύνταξη αναρτήσεων σε greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) ή σε κεφαλαία γράμματα.

1.4  Οι διαχειριστές του ιστοτόπου δεν έχουν νομική υποχρέωση να ελέγχουν τα σχόλια και τις τυχόν συζητήσεις μεταξύ των χρηστών, ούτε είναι εφικτός ο πλήρης και διαρκής έλεγχος. Παρ’ όλα αυτά διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το υλικό κάθε μορφής επικοινωνίας μέσα στον ιστότοπο και να αφαιρούν περιεχόμενο χωρίς καμία ειδοποίηση ή εξήγηση κατά την απόλυτη κρίση τους. Οποιαδήποτε αντίρρηση σχετικά με την αφαίρεση ανάρτησης πρέπει να απευθύνεται στους διαχειριστές μέσω προσωπικού μηνύματος και να μην διατυπώνεται στο χώρο του δημόσιου σχολιασμού.

1.5  Σε περίπτωση που το kefaloniapress.gr ειδοποιηθεί ότι το περιεχόμενο σε κάποιο σχόλιο που φιλοξενεί, θίγει τρίτα πρόσωπα ή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ή τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων προσώπων, καθώς και για κάθε εν γένει αθέμιτη ή βλαβερή χρήση του ιστοτόπου, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην άμεση και χωρίς προειδοποίηση διαγραφή του αθέμιτου ή προσβλητικού περιεχομένου.

1.6  Ευθύνεστε απέναντι στο kefaloniapress.gr και τους συνεργάτες του, για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την χρήση εκ μέρους σας των υπηρεσιών του ιστοτόπου με αθέμιτο τρόπο ή μη σύμφωνο με τους παρόντες όρους. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου για:

Α) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση παράνομου, επιβλαβούς, πορνογραφικού, απειλητικού, προσβλητικού, επιζήμιου, δυσφημιστικού, χυδαίου, βίαιου, υβριστικού, ρατσιστικού ή άλλως αποδοκιμαστέου περιεχομένου ή περιεχομένου που παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων ή προκαλεί συναισθήματα μίσους ή τρόμου, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.

Β) Μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

Γ) Μίμηση με παραχάραξη ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο αλλοίωση των στοιχείων του Δικτυακού Τόπου με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω των υπηρεσιών του kefaloniapress.gr.

Δ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση περιεχομένου από άτομο που δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο βάσει νόμου ή βάσει εμπιστευτικής σχέσης.

Ε) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση λογισμικού ή περιεχομένου κάθε μορφής (κειμένου, εικόνας, ήχου, video, animation) που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε τρίτου.

ΣΤ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση αυτόκλητης ή μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.

Ζ) Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση, προώθηση ή διάθεση περιεχομένου που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχείο ή πρόγραμμα σχεδιασμένο να παρεμβληθεί, καταστρέψει ή περιορίσει τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η) Παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών με οποιονδήποτε τρόπο.

1.7  Σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε από τους παραπάνω κανόνες, οι διαχειριστές του kefaloniapress.gr διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν το προσβλητικό περιεχόμενο, επιφυλασσόμενοι για οποιαδήποτε άλλη αξίωσή τους έναντι του χρήστη που παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Εάν δεν συμφωνείτε με τους παρόντες Όρους Χρήσης οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες σχολιασμού του ιστοτόπου kefaloniapress.gr