Ταξίδι στη Βενετία για το διάσημο καρναβάλι της

Ένα από τα πιο διάσημα Καρναβάλια του κόσμου ξεκινά φέτος στις 11 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 28, με την έναρξη της χριστιανικής Σαρακοστής. Οι περίτεχνες μάσκες του και τα ιδιαίτερα κοστούμια του είναι αυτά που το έχουν κάνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, «βουλιάζοντας» τη Βενετία κάθε χρόνο. Τι συμβαίνει, όμως, κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού και τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι’ αυτό;

Tο περίφημο Καρναβάλι της Βενετίας λέγεται ότι ξεκίνησε από μια νίκη της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας (ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα τη Βενετία) εναντίον του Πατριάρχη της Ακυληίας, Ουλρίκο ντι Τρέβεν το 1162. Με αφορμή τη νίκη, οι άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν και να κάνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, ξεκινώντας ένα φεστιβάλ που έγινε επίσημο την Αναγέννηση και «κρατά» μέχρι σήμερα.

Κατά τον 18ο αιώνα το Καρναβάλι διαδόθηκε αρκετά και έφτασε να είναι πολύ διάσημο, καθώς εκτός από διασκέδαση και ελευθερία, αποτελούσε ένα μέσο για την προστασία Ενετών από την αγωνία για το παρόν και το μέλλον. Το 1797 απαγορεύτηκε, ενώ έκανε την επανεμφάνισή του τον 19ο αιώνα για μικρά χρονικά διαστήματα και σε ιδιωτικές γιορτές.

Μετά τη μεγάλη του απουσία, το Καρναβάλι επέστρεψε το 1979, με την ιταλική κυβέρνηση να βάζει στόχο την επιστροφή της ιστορίας και του πολιτισμού της Βενετίας. Σήμερα, οι επισκέπτες της πόλης για το Καρναβάλι φτάνουν τα 3 εκατομμύρια.

WWW.WIKIPEDIA.ORG

Η πλατεία Αγίου Μάρκου αποτελεί το καλύτερο σημείο για να δείτε κόσμο και να σας… δουν

Τι πρέπει να κάνετε αν επισκεφτείτε το Καρναβάλι
Μασκαρευτείτε!

Μπορεί να μην είναι υποχρεωτικό να μασκαρευτεί κανείς και θα δείτε πολύ κόσμο να μην το έχει κάνει, αλλά είναι πολύ πιο διασκεδαστικό αν το τολμήσετε. Παρ’ όλο που τα παραδοσιακά κοστούμια είναι βασισμένα στην ιστορική μόδα της Αναγέννησης, θα δείτε και άλλους καρναβαλιστές, ντυμένους από κλόουν μέχρι… δεινόσαυρους.

Αγοράστε μια βενετσιάνικη μάσκα
Αν δεν θέλετε να φορέσετε ολόκληρο κοστούμι, μπορείτε να φορέσετε απλώς μια βενετσιάνικη μάσκα και να μπείτε εξίσου στο κλίμα. Υπάρχουν διάφορα είδη: η bauta που είναι η πιο συνηθισμένη, η moretta, η volto, η columbina, όποια όμως κι αν είναι η αγαπημένη σας, να ξέρετε ότι οι πιο φθηνές που θα βρείτε στη γέφυρα Rialto και σε κιόσκα έχουν στην πραγματικότητα φτιαχτεί στην Κίνα. Αν θέλετε αυθεντική βενετσιάνικη μάσκα, τότε περάστε από το Mondonovo Maschere.

Πάρτε μέρος σε διαγωνισμό κοστουμιού
Στο Gran Teatro στην πλατεία Αγίου Μάρκου μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς (με το κοστούμι σας) εντελώς δωρεάν. Οι νικητές κερδίζουν δώρα, αλλά ακόμη κι αν δεν κερδίσετε κάτι, θα έχετε ζήσει το κλίμα του Καρναβαλιού! Γενικότερα, η πλατεία Αγίου Μάρκου αποτελεί το καλύτερο σημείο για να δείτε κόσμο και να σας… δουν, με παρελάσεις να πραγματοποιούνται δυο φορές την ημέρα.

Οι αυθεντικές βενετσιάνικες μάσκες είναι το ιδανικό σουβενίρ από ένα ταξίδι στο Καρναβάλι της Βενετίας

Ανακαλύψτε την «κρυμμένη» Βενετία
Αυτή την εποχή πραγματοποιούνται ξεναγήσεις με τα πόδια και διάφορα event που φέρνουν τους τουρίστες σε επαφή με το… μυστηριώδες παρελθόν της Βενετίας. Κρυφά μονοπάτια, γραφικά κανάλια και πολλά μυστικά σας περιμένουν, αρκεί να κλείσετε θέσεις από νωρίς.

Προλάβετε το «Πέταγμα του Αγγέλου»
Στα ιταλικά θα το ακούσετε ως “Volo dell’Angelo” και είναι ένα event με ρίζες από τη γαληνοτάτη εποχή, αποτελώντας την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού. Στις 12 το μεσημέρι, ένας ακροβάτης (στις 19/2 φέτος) ένας ακροβάτης θα πηδήξει από το καμπαναριό της πλατείας Αγίου Μάρκου, θα πετάξει στον αέρα και θα προσγειωθεί στη μέση της πλατείας. Πρόκειται για ένα δωρεάν event και ίσως το πιο δημοφιλές στο πρόγραμμα.

Δοκιμάστε βενετσιάνικη fritella
Το “Carnevale” κυριολεκτικά σημαίνει «αντίο στο κρέας» και η γιορτή του καρναβαλιού υποδέχεται την περίοδο της Σαρακοστής και της αποχής από το κρέας, γι’ αυτό είναι μια καλή στιγμή να δοκιμάσετε παραδοσιακή fritella. Πρόκειται για μια τηγανητή μπάλα ζύμης που συνήθως έχει γέμιση nutella ή κρέμα και πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη.

Έχετε υπόψη σας ότι για να συμμετάσχετε στους αποκριάτικους χορούς που διοργανώνονται, το κόστος είναι μεγάλο και μπορεί να ξεκινάει από 100 ευρώ και να ξεπερνάει και τα 800 ευρώ (Il Ballo del Doge)!

Εδώ θα βρείτε όλη τη λίστα με τα event του Καρναβαλιού, από τις 11 μέχρι τις 28/2 κι αν θέλετε να μάθετε τι πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Βενετία γενικά, κάντε κλικ εδώ.

SHARE

Προσθέστε το σχόλιο σας

Kανόνες Σχολιασμού

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ www.kefaloniapress.gr

Ο δικτυακός τόπος www.kefaloniapress.gr (στο εξής kefaloniapress.gr ή «ο ιστότοπος»), προσφέρει τις υπηρεσίες του με τους παρακάτω όρους χρήσης, τους οποίους ο χρήστης (στο εξής «χρήστης» ή απλώς «εσείς») καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να προβεί σε χρήση των υπηρεσιών του μόνο εφόσον τους αποδέχεται πλήρως και συναινεί στην εφαρμογή τους. Χρησιμοποιώντας το kefaloniapress.gr αποδέχεστε πλήρως τους παρόντες όρους χρήσης, οι οποίοι και αποτελούν δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και τους δημιουργούς του kefaloniapress.gr, ισχύοντες ωσάν να τους έχετε υπογράψει εγγράφως.

Σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη τροποποίηση αυτών των όρων χρήσης, η χρήση εκ μέρους σας του kefaloniapress.gr σε επόμενο χρόνο σημαίνει και την εκ νέου αποδοχή εκ μέρους σας των νέων όρων χρήσης και την δέσμευσή σας από αυτούς.

Ο διαδικτυακός τόπος kefaloniapress.gr αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών του σύμφωνα με τον ν. 2121/1993  “Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας”, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Συνεπώς, οι δημιουργοί του kefaloniapress.gr διατηρούν τα αποκλειστικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο σχεδιασμό και στο σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου. Τυχόν παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών των δημιουργών με οποιονδήποτε τρόπο επισύρει τις ευθύνες και ποινές που ορίζει ο νόμος.

 

1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ


1.1 
Όλοι οι χρήστες του kefaloniapress.gr έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν τα άρθρα που δημοσιεύονται στον ιστότοπο. Κατά την ανάρτηση σχολίων και την ανταλλαγή απόψεων με τους άλλους χρήστες, οφείλετε να τηρείτε τους κανόνες δεοντολογίας του παρόντος άρθρου.

1.2  Αποδέχεστε ότι, παρ’ όλο που το kefaloniapress.gr σας παρέχει την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για δημοσίευση περιεχομένου, είστε αποκλειστικά υπεύθυνος/η για κάθε είδους περιεχόμενο που αναρτάτε (δεδομένα, κείμενα, εικόνες, μηνύματα κ.α.). Το kefaloniapress.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στα σχόλια προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις των χρηστών. Διατηρείτε στο ακέραιο την ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιοποιείτε, καθώς και για τυχόν παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση που δημοσιεύσετε περιεχόμενο ή απόψεις και σχόλια που ενδεχομένως έρχονται σε αντίθεση με τους παρόντες όρους, το kefaloniapress.gr δεν θα φέρει καμία απολύτως ευθύνη για οποιασδήποτε φύσης ζημία τυχόν υποστούν οι επισκέπτες ή άλλοι χρήστες του από αυτό, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να παραδώσει τα στοιχεία σας στις αρμόδιες αρχές, εφόσον ζητηθούν.

1.3  Σας συνιστούμε αυστηρά να εκφράζεστε με ακρίβεια και μετριοπάθεια στην κριτική σας. Προσβλητικές ή υβριστικές εκφράσεις μπορεί να οδηγούν στην αφαίρεση ολόκληρου του σχολίου. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θίγετε την τιμή, αξιοπρέπεια ή προσωπικότητα οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου. Επίσης δεν επιτρέπεται η σύνταξη αναρτήσεων σε greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) ή σε κεφαλαία γράμματα.

1.4  Οι διαχειριστές του ιστοτόπου δεν έχουν νομική υποχρέωση να ελέγχουν τα σχόλια και τις τυχόν συζητήσεις μεταξύ των χρηστών, ούτε είναι εφικτός ο πλήρης και διαρκής έλεγχος. Παρ’ όλα αυτά διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το υλικό κάθε μορφής επικοινωνίας μέσα στον ιστότοπο και να αφαιρούν περιεχόμενο χωρίς καμία ειδοποίηση ή εξήγηση κατά την απόλυτη κρίση τους. Οποιαδήποτε αντίρρηση σχετικά με την αφαίρεση ανάρτησης πρέπει να απευθύνεται στους διαχειριστές μέσω προσωπικού μηνύματος και να μην διατυπώνεται στο χώρο του δημόσιου σχολιασμού.

1.5  Σε περίπτωση που το kefaloniapress.gr ειδοποιηθεί ότι το περιεχόμενο σε κάποιο σχόλιο που φιλοξενεί, θίγει τρίτα πρόσωπα ή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ή τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων προσώπων, καθώς και για κάθε εν γένει αθέμιτη ή βλαβερή χρήση του ιστοτόπου, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην άμεση και χωρίς προειδοποίηση διαγραφή του αθέμιτου ή προσβλητικού περιεχομένου.

1.6  Ευθύνεστε απέναντι στο kefaloniapress.gr και τους συνεργάτες του, για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την χρήση εκ μέρους σας των υπηρεσιών του ιστοτόπου με αθέμιτο τρόπο ή μη σύμφωνο με τους παρόντες όρους. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου για:

Α) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση παράνομου, επιβλαβούς, πορνογραφικού, απειλητικού, προσβλητικού, επιζήμιου, δυσφημιστικού, χυδαίου, βίαιου, υβριστικού, ρατσιστικού ή άλλως αποδοκιμαστέου περιεχομένου ή περιεχομένου που παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων ή προκαλεί συναισθήματα μίσους ή τρόμου, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.

Β) Μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

Γ) Μίμηση με παραχάραξη ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο αλλοίωση των στοιχείων του Δικτυακού Τόπου με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω των υπηρεσιών του kefaloniapress.gr.

Δ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση περιεχομένου από άτομο που δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο βάσει νόμου ή βάσει εμπιστευτικής σχέσης.

Ε) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση λογισμικού ή περιεχομένου κάθε μορφής (κειμένου, εικόνας, ήχου, video, animation) που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε τρίτου.

ΣΤ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση αυτόκλητης ή μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.

Ζ) Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση, προώθηση ή διάθεση περιεχομένου που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχείο ή πρόγραμμα σχεδιασμένο να παρεμβληθεί, καταστρέψει ή περιορίσει τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η) Παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών με οποιονδήποτε τρόπο.

1.7  Σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε από τους παραπάνω κανόνες, οι διαχειριστές του kefaloniapress.gr διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν το προσβλητικό περιεχόμενο, επιφυλασσόμενοι για οποιαδήποτε άλλη αξίωσή τους έναντι του χρήστη που παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Εάν δεν συμφωνείτε με τους παρόντες Όρους Χρήσης οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες σχολιασμού του ιστοτόπου kefaloniapress.gr