Το 2016 οι αφίξεις από τις περισσότερες Σκανδιναβικές χώρες προς την Κεφαλονιά κινήθηκαν σε αρνητικό πρόσημο σε σχέση με το 2015 με εξαίρεση τη Δανία από την οποία είχαμε την επανέναρξη των πτήσεων μετά από τέσσερα χρόνια αδράνειας.

Πιο συγκεκριμένα από τη Σουηδία αφίχθησαν συνολικά 6622 τουρίστες έναντι 7183 το 2015 , από τη Νορβηγία 1175 τουρίστες έναντι 1182 το 2015 ενώ από τη Δανία είχαμε 2515 τουρίστες.

Για την φετινή τουριστική περίοδο το πρόγραμμα των πτήσεων ανα χώρα θα έχει ως εξής:

 

ΣΟΥΗΔΙΑ

  • Στοκχόλμη

-Από τις 13 Μαίου έως τις 7 Οκτωβρίου μία πτήση κάθε Σάββατο από την Scandinavian Airlines (SK7613/14).

-Από τις 20 Μαίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου μία πτήση κάθε Σάββατο από την Scandinavian Airlines (SK7917/18).

  • Γκέτεμποργκ

-Από τις 20 Μαίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου μία πτήση κάθε Σάββατο από την Scandinavian Airlines (SK7657/78).

ΔΑΝΙΑ

  • Κοπεγχάγη

-Από τις 17 Μαίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου μία πτήση κάθε Τετάρτη από την Danish Air Transport (DX274/75).

 

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

  • Όσλο

-Από τις 22 Ιουνίου έως τις 10 Αυγούστου μία πτήση κάθε Πέμπτη από την Norwegian Air (DY1882/83).

 

Συγκριτικά με το 2016 τη φετινή χρονιά από τη Σουηδία και συγκεκριμένα από τη Στοκχόλμη έχουν προγραμματιστεί περισσότερες πτήσεις και συνεπώς θα πρέπει να έχουμε αύξηση των αφίξεων.

Μάλιστα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεπεράσουμε και τους 7183 τουρίστες που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας.

Από τη Δανία οι πτήσεις αναμένονται στα ίδια επίπεδα ωστόσο και από αυτή τη χώρα θα πρέπει να έχουμε κάποια αύξηση καθώς αυτές θα πραγματοποιηθούν με αεροσκάφη τύπου Airbus A320 τα οποία έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα Airbus Α319 που χρησιμοποιούσε πέρυσι η Atlantic Airways.

Επίσης από το αεροδρόμιο της πόλης Άαρχους(ή Ώρχους) θα υπάρχουν πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου και ένα μέρος των τουριστών θα διοχετεύεται στην Ιθάκη όπως έχουμε ενημερωθεί από τουριστικά πρακτορεία της Δανέζικης πόλης.

Τα νέα από τη Νορβηγία δεν είναι ευχάριστα καθώς και το 2017 όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια ο αριθμός των πτήσεων παραμένει χαμηλός καθώς αναμένουμε μόλις 8 πτήσεις και επομένως και πάλι οι αφίξεις θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα(2016:1175 , 2015:1182).

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μέχρι και το 2014 οι αφίξεις κυμαίνονταν από 3000 έως 5000 τουρίστες ωστόσο στη συνέχεια η μείωση των πτήσεων οδήγησε σε σημαντική πτώση.

Από τη Φινλανδία δυστυχώς και τη φετινή χρονιά δεν έχει προγραμματιστεί καμία πτήση με αποτέλεσμα να στερούμαστε τουρίστες από τη συγκεκριμένη αγορά ενώ την τελευταία φορά που είχαμε αφίξεις από τη χώρα αυτή ήταν το 2011 με 3730 τουρίστες.

Θετικά λοιπόν τα μηνύματα από τη Σουηδία και τη Δανία , απογοητευτικά από τη Νορβηγία και τη Φινλανδία δείχνοντας ότι χρειάζεται περισσότερη και πιο ουσιαστική τουριστική προβολή του νησιού μας εαν επιθυμούμε να προσελκύσουμε τουρίστες που ανήκουν σε πιο υψηλό βιοτικό επίπεδο σε σχέση με άλλους.

Τέλος πολύ ευχάριστα είναι τα νέα και για τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου προς τα οποία έχουν ανακοινωθεί νέες πτήσεις και από τις τέσσερις χώρες προμηνύοντας περαιτέρω άνοδο για το 2017.

 

2 Σχόλια

  1. Άν δεν κάνω μεγάλο λάθος, η πτήση SK 7613/4 (charter) δεν υπάρχει φέτος στο πρόγραμμα του Apollo μετά απο πολλά χρόνια και η μοναδική πτήση από/πρός Stockholm-Arlanda είναι η SK 7917/8.

  2. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ.

Προσθέστε το σχόλιο σας

Kανόνες Σχολιασμού

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ www.kefaloniapress.gr

Ο δικτυακός τόπος www.kefaloniapress.gr (στο εξής kefaloniapress.gr ή «ο ιστότοπος»), προσφέρει τις υπηρεσίες του με τους παρακάτω όρους χρήσης, τους οποίους ο χρήστης (στο εξής «χρήστης» ή απλώς «εσείς») καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να προβεί σε χρήση των υπηρεσιών του μόνο εφόσον τους αποδέχεται πλήρως και συναινεί στην εφαρμογή τους. Χρησιμοποιώντας το kefaloniapress.gr αποδέχεστε πλήρως τους παρόντες όρους χρήσης, οι οποίοι και αποτελούν δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και τους δημιουργούς του kefaloniapress.gr, ισχύοντες ωσάν να τους έχετε υπογράψει εγγράφως.

Σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη τροποποίηση αυτών των όρων χρήσης, η χρήση εκ μέρους σας του kefaloniapress.gr σε επόμενο χρόνο σημαίνει και την εκ νέου αποδοχή εκ μέρους σας των νέων όρων χρήσης και την δέσμευσή σας από αυτούς.

Ο διαδικτυακός τόπος kefaloniapress.gr αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών του σύμφωνα με τον ν. 2121/1993  “Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας”, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Συνεπώς, οι δημιουργοί του kefaloniapress.gr διατηρούν τα αποκλειστικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο σχεδιασμό και στο σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου. Τυχόν παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών των δημιουργών με οποιονδήποτε τρόπο επισύρει τις ευθύνες και ποινές που ορίζει ο νόμος.

 

1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ


1.1 
Όλοι οι χρήστες του kefaloniapress.gr έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν τα άρθρα που δημοσιεύονται στον ιστότοπο. Κατά την ανάρτηση σχολίων και την ανταλλαγή απόψεων με τους άλλους χρήστες, οφείλετε να τηρείτε τους κανόνες δεοντολογίας του παρόντος άρθρου.

1.2  Αποδέχεστε ότι, παρ’ όλο που το kefaloniapress.gr σας παρέχει την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για δημοσίευση περιεχομένου, είστε αποκλειστικά υπεύθυνος/η για κάθε είδους περιεχόμενο που αναρτάτε (δεδομένα, κείμενα, εικόνες, μηνύματα κ.α.). Το kefaloniapress.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στα σχόλια προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις των χρηστών. Διατηρείτε στο ακέραιο την ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιοποιείτε, καθώς και για τυχόν παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση που δημοσιεύσετε περιεχόμενο ή απόψεις και σχόλια που ενδεχομένως έρχονται σε αντίθεση με τους παρόντες όρους, το kefaloniapress.gr δεν θα φέρει καμία απολύτως ευθύνη για οποιασδήποτε φύσης ζημία τυχόν υποστούν οι επισκέπτες ή άλλοι χρήστες του από αυτό, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να παραδώσει τα στοιχεία σας στις αρμόδιες αρχές, εφόσον ζητηθούν.

1.3  Σας συνιστούμε αυστηρά να εκφράζεστε με ακρίβεια και μετριοπάθεια στην κριτική σας. Προσβλητικές ή υβριστικές εκφράσεις μπορεί να οδηγούν στην αφαίρεση ολόκληρου του σχολίου. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θίγετε την τιμή, αξιοπρέπεια ή προσωπικότητα οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου. Επίσης δεν επιτρέπεται η σύνταξη αναρτήσεων σε greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) ή σε κεφαλαία γράμματα.

1.4  Οι διαχειριστές του ιστοτόπου δεν έχουν νομική υποχρέωση να ελέγχουν τα σχόλια και τις τυχόν συζητήσεις μεταξύ των χρηστών, ούτε είναι εφικτός ο πλήρης και διαρκής έλεγχος. Παρ’ όλα αυτά διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το υλικό κάθε μορφής επικοινωνίας μέσα στον ιστότοπο και να αφαιρούν περιεχόμενο χωρίς καμία ειδοποίηση ή εξήγηση κατά την απόλυτη κρίση τους. Οποιαδήποτε αντίρρηση σχετικά με την αφαίρεση ανάρτησης πρέπει να απευθύνεται στους διαχειριστές μέσω προσωπικού μηνύματος και να μην διατυπώνεται στο χώρο του δημόσιου σχολιασμού.

1.5  Σε περίπτωση που το kefaloniapress.gr ειδοποιηθεί ότι το περιεχόμενο σε κάποιο σχόλιο που φιλοξενεί, θίγει τρίτα πρόσωπα ή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ή τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων προσώπων, καθώς και για κάθε εν γένει αθέμιτη ή βλαβερή χρήση του ιστοτόπου, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην άμεση και χωρίς προειδοποίηση διαγραφή του αθέμιτου ή προσβλητικού περιεχομένου.

1.6  Ευθύνεστε απέναντι στο kefaloniapress.gr και τους συνεργάτες του, για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την χρήση εκ μέρους σας των υπηρεσιών του ιστοτόπου με αθέμιτο τρόπο ή μη σύμφωνο με τους παρόντες όρους. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου για:

Α) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση παράνομου, επιβλαβούς, πορνογραφικού, απειλητικού, προσβλητικού, επιζήμιου, δυσφημιστικού, χυδαίου, βίαιου, υβριστικού, ρατσιστικού ή άλλως αποδοκιμαστέου περιεχομένου ή περιεχομένου που παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων ή προκαλεί συναισθήματα μίσους ή τρόμου, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.

Β) Μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

Γ) Μίμηση με παραχάραξη ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο αλλοίωση των στοιχείων του Δικτυακού Τόπου με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω των υπηρεσιών του kefaloniapress.gr.

Δ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση περιεχομένου από άτομο που δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο βάσει νόμου ή βάσει εμπιστευτικής σχέσης.

Ε) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση λογισμικού ή περιεχομένου κάθε μορφής (κειμένου, εικόνας, ήχου, video, animation) που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε τρίτου.

ΣΤ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση αυτόκλητης ή μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.

Ζ) Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση, προώθηση ή διάθεση περιεχομένου που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχείο ή πρόγραμμα σχεδιασμένο να παρεμβληθεί, καταστρέψει ή περιορίσει τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η) Παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών με οποιονδήποτε τρόπο.

1.7  Σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε από τους παραπάνω κανόνες, οι διαχειριστές του kefaloniapress.gr διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν το προσβλητικό περιεχόμενο, επιφυλασσόμενοι για οποιαδήποτε άλλη αξίωσή τους έναντι του χρήστη που παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Εάν δεν συμφωνείτε με τους παρόντες Όρους Χρήσης οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες σχολιασμού του ιστοτόπου kefaloniapress.gr