Απάντηση Περιφερειάρχη στον κ. Σπύρου για τον απολογισμό της ΠΙΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ         –

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                          Κέρκυρα, 20-3-2017

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαντώντας στην τοποθέτηση του πρ. Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου σχετικά με τον απολογισμό πεπραγμένων, που παρουσιάστηκε την Κυριακή 19/3/2017 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, δήλωσε τα εξής:

“Είναι δημοκρατική υποχρέωση, απορρέουσα από το νομικό πλαίσιο, αλλά για εμάς είναι πράξη ευθύνης και υλοποίησης της διαφάνειας η λογοδοσία προς τους πολίτες των Ιονίων Νήσων. Στο πλαίσιο αυτό κάναμε απολογισμό πεπραγμένων 2016 της ΠΙΝ την Κυριακή 20/3/2017, παρουσιάζοντας στοιχεία, αριθμούς και φωτογραφική αποτύπωση των όσων υποστηρίζουμε, ώστε όλοι να είναι σε θέση να διακρίνουν την υπάρχουσα κατάσταση στην ΠΙΝ αλλά και όσα παραλάβαμε.

Όσο κι αν ο κ. Σπύρου επιζητεί να κάνει το άσπρο μαύρο τα στοιχεία συνεχώς τον διαψεύδουν:

► Μας παρέδωσε, την 31/8/2014 μια Περιφέρεια ευρισκόμενη στην τελευταία θέση από τις 13 Περιφέρειας της χώρας ως προς την απορρόφηση και αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. Με ένταση προσπαθειών καταφέραμε να απορροφήσουμε πόρους με υπερδιπλάσιους ρυθμούς και οδηγήσαμε, την 31/12/2015, την ΠΙΝ στην πλήρη αξιοποίηση της κοινοτικής συνδρομής από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων με υπερκάλυψη 105,9%.

► Η ΠΙΝ με ποσοστό 7,7% απορρόφηση των πόρων βρέθηκε πάνω από τον εθνικό μέσο όρο των 13 περιφερειακών προγραμμάτων για το ΕΣΠΑ 2014-2020, κατορθώνοντας να υπερκαλύψει τον στόχο της.

► Κατορθώσαμε με συνεχείς διεργασίες και διαβουλεύσεις να εγκρίνουμε 5ετές Στρατηγικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα,Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης  Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ιονίων Νήσων, Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικό Πάρκου Κέρκυρας και Επιχειρησιακό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής, που τα Ιόνια Νησιά δεν είχαν επί των ημερών του κ. Σπύρου.

► Φέρνουμε για αρχή επιπλέον 1.630.000ευρώ από τα προγράμματα εδαφικής συνεργασίας στους τομείς των στερεών αποβλήτων, διαχείρισης νερού και διαχείρισης πολιτιστικών πόρων.

►Ξεπαγώσαμε τις επενδύσεις που είχαν ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο, δίνοντας ως πρώτη καταβολή τμήματος της επιχορήγησης το ποσό των  1.030.064,09ευρώ ενώ υποβλήθηκαν ακόμη 19 αιτήσεις υπαγωγής το συνολικό κόστος των οποίων ανέρχεται στα 25.380.598,69 €.

►Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εγκρίναμε ετήσιες πιστώσεις για νέα έργα και επαναλαμβανόμενες δράσεις και συγκεκριμένα νέα έργα προϋπολογισμού 5.500.000ευρώ και επαναλαμβανόμενες δράσεις προϋπολογισμού 14.000.000ευρώ.

► Παρουσιάζουμε συνεχή αύξηση στην τουριστική κίνηση στα Ιόνια νησιά, υιοθετώντας νέες λογικές και πρακτικές προβολής. Η τουριστική προβολή της ΠΙΝ το 2016 κόστισε περίπου 65.000ευρώ, ποσό πολύ μικρό σε σχέση με τις δράσεις που έγιναν και το αποτέλεσμα είναι η  κατάκτηση της πρωτιάς των Ιονίων Νήσων κατά την τουριστική περίοδο 2016, με άνοδο στο ποσοστό αφίξεων (σε σχέση με το 2015) κατά 13,20%.

►Έχουμε κατακτήσει την εμπιστοσύνη των παραγωγών στα Ιόνια νησιά, οι οποίοι συμμετέχουν κατά δεκάδες στις εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών υπό την ομπρέλα της ΠΙΝ, με στόχο την προβολή και προώθηση των προϊόντων μας.

► Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε σε διαβούλευση με το Υπουργείο και την ΕΕ 6.285.020€ για: Δομές υποστήριξης γυναικών και καταπολέμησης της βίας, Κοινωνικά Φαρμακεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμΕΑ με παράλληλη εξέταση της υλοποίησης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμΕΑ, Κέντρα Ημέρας Αστέγων με δυνατότητα συνδυασμού με υπνωτήρια αστέγων,

Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Κοινότητας , ενώ για πρώτη φορά γίνεται σε σταθερή βάση η χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης στα Ιόνια Νησιά. Πέραν του στόχου καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ακόμη 1.491.312,18 €, φτάνοντας την χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο ποσό των 7.776.332,18€.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Σπύρου περί μη συνέχισης εργασιών, σε όσα έργα απεντάχθηκαν τυπικά λόγω ολοκλήρωσης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, στην προσπάθειά του για εξομοίωση με τις δικές του πράξεις απένταξης έργων λίγο πριν αποχωρήσει από Περιφερειάρχης. Ο κ. Σπύρου με τις υπογραφές του έβαλε σε κίνδυνο τα έργα στα Ιόνια νησιά, έργα χρήσιμα και πολύτιμα για τους πολίτες. Η παρούσα Περιφερειακή αρχή απένταξε έργα μόνο στο τυπικό σκέλος, λόγω λήξης του προγράμματος, και έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχίσουν κανονικά να εκτελούνται και με πλήρη χρηματοδότηση.

Αυτά είναι στοιχεία που ο κ. Σπύρου δεν μπορεί να αντικρούσει με κορώνες και τακτικές μικροπολιτικής.

Έχει δίκιο όμως ότι εμείς δεν συνεχίσαμε την ίδια τακτική που ο ίδιος είχε: δεν γίναμε συνομιλητές της κας. Μέρκελ και του κ. Φούχτελ, όπως ο ίδιος έπραξε, αντιταχθήκαμε στην εκποίηση των κοινοχρήστων πραγμάτων της περιοχής μας με τον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων να έχει εξέχουσα θέση, σταθήκαμε απέναντι στις πρακτικές της Χρυσής Αυγής , με αποτέλεσμα να εισπράξουμε μηνύσεις, για τις οποίες ο κ. Σπύρου, που ομιλεί για δημοκρατική ευαισθησία, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει την συμπαράστασή του στον εκπρόσωπο του θεσμού που υπηρετεί.

Έχει ακόμη ένα δίκιο ο κ. Σπύρου: Δεν σπαταλήσαμε για περιττές φιέστες χιλιάδες ευρώ, όπως ο ίδιος έπραξε για τον απολογισμό του το 2012, με κόστος για τους πολίτες των Ιονίων Νήσων 18.500ευρώ. Η δική μας τελετή απολογισμού έγινε με μηδενικό κόστος και πολύ κόπο και χρόνο από τους συνεργάτες μας, αποδεικνύοντας με το τελικό αποτέλεσμα ότι μπορούμε, αν θέλουμε, να εξοικονομούμε δημόσια χρήματα.

Αν ο κ. Σπύρου είχε μπει στον κόπο να παραμείνει στην συνεδρίαση για τον απολογισμό και δεν αποχωρούσε μετά τον μονόλογό του θα είχε δώσει στη δημοκρατία, για την οποία κόπτεται, μια ευκαιρία για συζήτηση και εξηγήσεις.

Ας πάψει επιτέλους να συμπεριφέρεται ωσάν να έχασε τις εκλογές μόλις χθες κι ας καταλάβει ότι η παρούσα περιφερειακή αρχή μιλά με στοιχεία και έργα, θα συνεχίσει να διορθώνει τα κακώς κείμενα που παρέλαβε και θα λογοδοτήσει στο λαό των Ιονίων Νήσων και μόνο σε εκείνον.

4 Σχόλια

 1. Άστα Θόδωρε.
  Που είναι τα λεφτά του ΕΣΠΑ στην Κεφαλονιά. Εκτός από το χάρακα, ποιό μεγάλο έργο έκανες???
  Με το Λιλή για σύμβουλό σου τί να περιμένουμε.
  Ήταν και σύμβουλος του Παρίση. ΑΥτό λέει πολλά.

 2. Ναι βεβαίως… είδαμε και τα εμπνευσμένα έργα στην Κεφαλονιά των δύο προηγούμενων περιφερειαρχών. Πακτωλός…χρημάτων, σκέψης, ορθολογισμού και διόρασης…
  Πάντως καλύτερα πολλα μικρά έργα στην ύπαιθρο και στα χωριά παρα τα “μεγαλα εργα”, που είναι δαπανηρά και άστοχα με πολύ μικρό όφελος για το κόσμο σε σχέση με τον πλούτο που πάει στους εργολάβους. Αλλά μόνο τέτοια “μελετώνται” και προκηρύσσονται, διότι η περιφερειακή ανάπτυξη είναι ένα κλειστό κλάμπ βαθέως παρακράτους. Τα συμφέροντα από πίσω κινούν τα νήματα έχοντας τους εγκάθετους στον διοικητικό μηχανισμό.
  Γι’ αυτό τα λεφτά των ΕΣΠΑ πηγαίνανε χαμένα (έργο νάναι και ότι νάναι) και τόσα χρόνια δίκαια ανάπτυξη για όλους δέν είδαμε. Πουθενά στην Ελλάδα αλλά και στα επτάνησα με εξαίρεση την Κέρκυρα που κάθε περιφερειάρχης πολιτεύεται ως τοπικός της τοποτηρητής. Αν τα έργα πιάνανε τόπο θα είχαμε οικονομία και όχι χρεοκοπία.
  Μακάρι να βρεί τη δύναμη ο Θόδωρος να συγκρουστεί μαζί τους ή τουλάχιστον να τους περιορίσει το θράσος

 3. έργα και ΕΡΓΑ 21/03/2017 at 8:37 am
  Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι αλλά αποκλείεται να είσαι πάνω από οκτώ για να λες αυτά που λες. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θυμάσαι πως ήταν η Κεφαλονιά στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Αν όμως έζησες στην Κεφαλονιά του ’60 και του ’70 και μιλάς τόσο παραμορφωτικά για τα επόμενα χρόνια τότε απλά μιλάς προκατειλημμένα και μηδενιστικά. Για κάποιους βέβαια τώρα όλα θεωρούνται …. δεδομένα. Από το Φισκάρδο μέχρι την Σκάλα και από το Ληξούρι μέχρι τη Σάμη.
  Ασφαλώς δεν θα γνώρισες φίλε την Κεφαλονιά δίχως δρόμους και αυτούς που υπήρχαν με χώμα. Δίχως λιμάνια, δίχως αεροδρόμιο. Δεν θα γνώρισες την Κεφαλονιά με χωριά δίχως …ρεύμα. Το Αργοστόλι με παραπήγματα και την είσοδο της πόλης από την Κρανιά στον Κούταβο με παράγκες και εικόνα….. τεταρτοκοσμικής πόλης.
  Το Ληξούρι ένα μικρό χωριό που ακόμα και το σημερινό σεισμόπληκτο και εγκαταλειμμένο Ληξούρι προβάλει ασύγκριτο μπροστά του. Δεν θα γνώρισες την Κεφαλονιά δίχως πολιτιστικές δραστηριότητες, δίχως πολιτιστικά κέντρα και δίχως αθλητικούς χώρους κολυμβητήριο, κλειστά και γήπεδα. Με το νοσοκομείο στις παράγκες. Δίχως παιδικούς σταθμούς και δίχως τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΤΕΙ).
  Αν θέλουμε να μιζεριάζουμε και μηδενιστικά να λέμε …”πήγανε χαμένα” τα λεφτά ή δίχως ελάχιστη γνώση της πραγματικότητας να λέμε ότι μόνο στην Κέρκυρα έγινε …..”δίκαιη ανάπτυξη” (να είσαι βέβαιος ότι στην Κέρκυρα οι όμοιοι σου λένε το αντίθετο…… “μόνο στην Κεφαλονιά έγινε ανάπτυξη”) τότε αδικούμε πρώτα απ’όλα τον εαυτό μας. Γιατί αν όχι τίποτε υπερβάλουμε. Ότι μπορούσε να γίνουν κι άλλα ή έστω διαφορετικά από αυτά που έγιναν, είναι τελείως διαφορετικό από τον μηδενισμό και την παραχάραξη της ιστορίας.

 4. Anonymous 21/03/2017 at 9:18 am:

  Αλλα διαβάζεις, λίγα καταλαβαίνεις και όμως κρίνεις αυτό που δεν αντιλαμβάνεσαι η μάλλον αυτό που φοβασαι πως ειπώθηκε.
  Αλλα λέγονται παραπάνω στο σχόλιο.
  Εχει δίκιο. Δέν υπήρξε ανάπτυξη με σωστό σχέδιο. Φαίνεται από το αποτέλεσμα. Δεν έφεραν πραγματική ανάπτυξη αλλά εξωραισμό και μάλιστα αμφιλεγόμενο. Εκτός από μερικούς μεγαλοεπιχειρηματίες οι υπόλοιποι πεινάμε. Το ότι έγιναν μέσα σε 40 χρόνια διαδοχικές κατασκευές που ρημάζουν ασυντήρητες δέν έχει να κάνει ούτε με αυτά που ζητάνε ως προυποθέσεις οι ευρωπαικές επιδοτήσεις ούτε με το όφελος ως πρός το κόστος. Εκτός και αν είναι ανάπτυξη απλά και μόνο η αποσπασματική κατασκευή δημοσίων έργων εδώ και εκεί ανα τετραετία που δεν έχουν μάλιστα αποδώσει όσο θα επρεπε και όπως θα έπρεπε. Εγιναν εσπευσμένα, επειδή υπήρχαν κοινοτικά λεφτά πρός απορρόφηση και κάτι έπρεπε να ζητηθεί. Και το χειρότερο, η τακτική αυτή συνεχίζεται. Καλύτερα λίγα αλλά σωστά.

  Μεγάλο κόστος μικρό όφελος στο ΕΣΠΑ; Οχι ευχαριστώ.

Προσθέστε το σχόλιο σας

Kανόνες Σχολιασμού

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ www.kefaloniapress.gr

Ο δικτυακός τόπος www.kefaloniapress.gr (στο εξής kefaloniapress.gr ή «ο ιστότοπος»), προσφέρει τις υπηρεσίες του με τους παρακάτω όρους χρήσης, τους οποίους ο χρήστης (στο εξής «χρήστης» ή απλώς «εσείς») καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να προβεί σε χρήση των υπηρεσιών του μόνο εφόσον τους αποδέχεται πλήρως και συναινεί στην εφαρμογή τους. Χρησιμοποιώντας το kefaloniapress.gr αποδέχεστε πλήρως τους παρόντες όρους χρήσης, οι οποίοι και αποτελούν δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και τους δημιουργούς του kefaloniapress.gr, ισχύοντες ωσάν να τους έχετε υπογράψει εγγράφως.

Σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη τροποποίηση αυτών των όρων χρήσης, η χρήση εκ μέρους σας του kefaloniapress.gr σε επόμενο χρόνο σημαίνει και την εκ νέου αποδοχή εκ μέρους σας των νέων όρων χρήσης και την δέσμευσή σας από αυτούς.

Ο διαδικτυακός τόπος kefaloniapress.gr αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών του σύμφωνα με τον ν. 2121/1993  “Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας”, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Συνεπώς, οι δημιουργοί του kefaloniapress.gr διατηρούν τα αποκλειστικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο σχεδιασμό και στο σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου. Τυχόν παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών των δημιουργών με οποιονδήποτε τρόπο επισύρει τις ευθύνες και ποινές που ορίζει ο νόμος.

 

1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ


1.1 
Όλοι οι χρήστες του kefaloniapress.gr έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν τα άρθρα που δημοσιεύονται στον ιστότοπο. Κατά την ανάρτηση σχολίων και την ανταλλαγή απόψεων με τους άλλους χρήστες, οφείλετε να τηρείτε τους κανόνες δεοντολογίας του παρόντος άρθρου.

1.2  Αποδέχεστε ότι, παρ’ όλο που το kefaloniapress.gr σας παρέχει την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για δημοσίευση περιεχομένου, είστε αποκλειστικά υπεύθυνος/η για κάθε είδους περιεχόμενο που αναρτάτε (δεδομένα, κείμενα, εικόνες, μηνύματα κ.α.). Το kefaloniapress.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στα σχόλια προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις των χρηστών. Διατηρείτε στο ακέραιο την ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιοποιείτε, καθώς και για τυχόν παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση που δημοσιεύσετε περιεχόμενο ή απόψεις και σχόλια που ενδεχομένως έρχονται σε αντίθεση με τους παρόντες όρους, το kefaloniapress.gr δεν θα φέρει καμία απολύτως ευθύνη για οποιασδήποτε φύσης ζημία τυχόν υποστούν οι επισκέπτες ή άλλοι χρήστες του από αυτό, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να παραδώσει τα στοιχεία σας στις αρμόδιες αρχές, εφόσον ζητηθούν.

1.3  Σας συνιστούμε αυστηρά να εκφράζεστε με ακρίβεια και μετριοπάθεια στην κριτική σας. Προσβλητικές ή υβριστικές εκφράσεις μπορεί να οδηγούν στην αφαίρεση ολόκληρου του σχολίου. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θίγετε την τιμή, αξιοπρέπεια ή προσωπικότητα οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου. Επίσης δεν επιτρέπεται η σύνταξη αναρτήσεων σε greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) ή σε κεφαλαία γράμματα.

1.4  Οι διαχειριστές του ιστοτόπου δεν έχουν νομική υποχρέωση να ελέγχουν τα σχόλια και τις τυχόν συζητήσεις μεταξύ των χρηστών, ούτε είναι εφικτός ο πλήρης και διαρκής έλεγχος. Παρ’ όλα αυτά διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το υλικό κάθε μορφής επικοινωνίας μέσα στον ιστότοπο και να αφαιρούν περιεχόμενο χωρίς καμία ειδοποίηση ή εξήγηση κατά την απόλυτη κρίση τους. Οποιαδήποτε αντίρρηση σχετικά με την αφαίρεση ανάρτησης πρέπει να απευθύνεται στους διαχειριστές μέσω προσωπικού μηνύματος και να μην διατυπώνεται στο χώρο του δημόσιου σχολιασμού.

1.5  Σε περίπτωση που το kefaloniapress.gr ειδοποιηθεί ότι το περιεχόμενο σε κάποιο σχόλιο που φιλοξενεί, θίγει τρίτα πρόσωπα ή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ή τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων προσώπων, καθώς και για κάθε εν γένει αθέμιτη ή βλαβερή χρήση του ιστοτόπου, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην άμεση και χωρίς προειδοποίηση διαγραφή του αθέμιτου ή προσβλητικού περιεχομένου.

1.6  Ευθύνεστε απέναντι στο kefaloniapress.gr και τους συνεργάτες του, για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την χρήση εκ μέρους σας των υπηρεσιών του ιστοτόπου με αθέμιτο τρόπο ή μη σύμφωνο με τους παρόντες όρους. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου για:

Α) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση παράνομου, επιβλαβούς, πορνογραφικού, απειλητικού, προσβλητικού, επιζήμιου, δυσφημιστικού, χυδαίου, βίαιου, υβριστικού, ρατσιστικού ή άλλως αποδοκιμαστέου περιεχομένου ή περιεχομένου που παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων ή προκαλεί συναισθήματα μίσους ή τρόμου, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.

Β) Μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

Γ) Μίμηση με παραχάραξη ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο αλλοίωση των στοιχείων του Δικτυακού Τόπου με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω των υπηρεσιών του kefaloniapress.gr.

Δ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση περιεχομένου από άτομο που δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο βάσει νόμου ή βάσει εμπιστευτικής σχέσης.

Ε) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση λογισμικού ή περιεχομένου κάθε μορφής (κειμένου, εικόνας, ήχου, video, animation) που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε τρίτου.

ΣΤ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση αυτόκλητης ή μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.

Ζ) Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση, προώθηση ή διάθεση περιεχομένου που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχείο ή πρόγραμμα σχεδιασμένο να παρεμβληθεί, καταστρέψει ή περιορίσει τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η) Παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών με οποιονδήποτε τρόπο.

1.7  Σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε από τους παραπάνω κανόνες, οι διαχειριστές του kefaloniapress.gr διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν το προσβλητικό περιεχόμενο, επιφυλασσόμενοι για οποιαδήποτε άλλη αξίωσή τους έναντι του χρήστη που παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Εάν δεν συμφωνείτε με τους παρόντες Όρους Χρήσης οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες σχολιασμού του ιστοτόπου kefaloniapress.gr