Μεγάλη δημοσιότητα είχε στο πανελλήνιο το αποτέλεσμα της δίκης για το σκάνδαλο της τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο που αποκαλύφθηκε το 2007 και οδήγησε στην καταδίκη των υπευθύνων πριν λίγες ημέρες στο Κακουργοδικείο της Πάτρας.

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και όσους παρακολούθησαν την δικαστική διαδικασία η απόφαση ήταν περίπου η αναμενόμενη.

Ομως στην κοινή γνώμη του νησιού μας υπάρχει η εντύπωση ότι πίσω από την “παρατράπεζα” που είχε στηθεί στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς δεν ήταν μόνο οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος, που άλλωστε δικάστηκαν αλλά και ένα πολύ καλά δεμένο σύστημα τοκογλυφίας που “διαπρέπει” εδώ και πολλά χρόνια στο νησί με την διακριτική συμμετοχή μάλιστα προσώπων “υπεράνω υποψίας” που με αυτό τον τρόπο χρηματοδοτούν δραστηριότητες, φαινομενικά αθώες αλλά κατά βάση βουτηγμένες στην ανομία και την διαφθορά.

Οπως συμβαίνει όμως σε τέτοιες περιπτώσεις το βάρος τέτοιων αμαρτωλών καταστάσεων σηκώνουν μόνον όσοι εκτίθενται με το όνομα και την υπογραφή τους γι αυτό και η καταδίκη των υπευθύνων κλείνει μεν άλλο ένα κεφάλαιο τοκογλυφικών δραστηριοτήτων με τους φυσικούς αυτουργούς στα κάγκελα και του ηθικούς αυτουργούς να κινούνται αθέατοι και ελεύθεροι στο σκοτάδι της ανομίας τους.

Αλλωστε το ύψος της υπεξαίρεσης των τραπεζικών καταθέσεων που κατά το κατηγορητήριο ανερχόταν σε 45 εκ. ευρώ, ακόμα δεν έχει εντοπιστεί που και πως “διοχετεύτηκε”, ούτε σε ποιά χέρια μπορεί να βρίσκεται σήμερα.

√Διαβάστε και αυτό: Ισόβια σε διευθύντρια τράπεζας στη Ζάκυνθο

Πηγή: http://ermisnews.gr

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο