Τοποθέτηση του πρ. Περιφερειάρχη κου Σπυρίδωνα Σπύρου στον απολογισμό της ΠΙΝ

Τοποθέτηση του πρ. Περιφερειάρχη κου Σπυρίδωνα Σπύρου, επικεφαλής του συνδυασμού του Περιφερειακού Συμβουλίου ‘Νέα Ιόνιος Πολιτεία

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ 19/03/2017


κ.Πρόεδρε, κ. Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία, ότι ο απολογισμός του 2016 για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από τον Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο θα ήταν αλλη μία προσπάθεια εκ μέρους του να κάνει το μαύρο άσπρο, στην προσπάθειά του για άλλη μία φορά να καλύψει την ολιγωρία τους, την ανεπάρκειά τους, την αδιαφορία τους σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους, με ενέργειες χαμηλής αποτελεσματικότητας και χαμηλής απόδοσης.

Δεν διαψευτήκαμε σε αυτό. Ο κ. Γαλιατσάτος, από την αρχή που ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας, μας έπιασε απο τα μούτρα, για να επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση και σοφία, φωνάζει ο ψεύτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Γνωρίζαμε, και ήμασταν βέβαιοι, ότι σήμερα θα αποφύγει να απολογηθεί γιά όσα είχε και έχει υποχρέωση να πεί, ενώ βρίσκεται στο μέσο της θητείας του και του απομένουν μόλις δύο χρόνια μέχρι τον Μάιο του 2019.

Ο κ. Γαλιατσάτος έχει την εντύπωση ότι οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη και ότι έχουν ξεχάσει ποια συγκυρία τον έφερε στην εξουσία και πόσες υποσχέσεις και ελπίδες έδωσαν στον ελληνικό λαό προεκλογικά.

ΟΛΑ ήταν ένα ψέμα. Το 2016, έχει ξαναειπωθεί, θα παραμείνει ως η χρονιά κατά την οποία ξεγυμνώθηκε η μεγαλύτερη πολιτική απάτη πρός τον ελληνικό λαό.

Αλλά και μετεκλογικά, στις 3 Δεκεμβρίου του 2014, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας η πρώτη λαϊκή συνέλευση της ΑΝ.Α.ΣΑ. Εκεί είχατε τονίσει ότι θα υπάρχει ανοικτός διάλογος με τους εργαζομένους για συλλογική προσπάθεια στην κατεύθυνση της ανάταξης της Περιφέρειας, την οποία χαρακτηρίσατε ‘ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΗΜΠΟΡΟ, ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟ, ΗΜΙΘΑΝΗ’. Βαριοί και προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί σας. Σας κατανοώ, γιατί αμέσως μετά την εκλογή σας ο ναρκισισμός σας και η παραμορφωτικοί φακοί που φορούσατε δεν σας επέτρεπαν να δείτε την αλήθεια. Ισως όμως, να είχατε και δίκιο μετά από δύο μνημόνια που ζήσαμε στην πρώτη εφαρμογή του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας με τις “κακές” κυβερνήσεις!
Ευτυχώς όμως που ήλθατε εσείς, και ενώ θα σκίζατε τα Μνημόνια, φέρατε το τρίτο Μνημόνιο και τώρα και το τέταρτο και χωρίς ντροπή έχετε εξουθενώσει, έχετε γονατίσει την κάθε ελληνική και επτανησιακή οικογένεια, τον κάθε επαγελματία, τον έμπορο, τον επιχειρηματία, τον αγρότη. Θα μου πείτε ότι άλλη χάρη έχει το Μνημόνιο, όταν είναι   αριστερό. Ισως γι’ αυτό και είναι σκληρότερο!

Σε αυτή την λαϊκή συνέλευση είπατε ότι η παρουσία των φίλων σας δίνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους φέρνουν εμπόδια στις προσπάθειες ανάταξης της Π.Ι.Ν. Είναι αλήθεια, ο,τι από τότε νιώθατε ανασφάλεια, η οποία δικαιολογεί τον αυταρχισμό σας και την καθεστωτική αριστερή σας αντίληψη.

Δεσμευτήκατε μετά από απαίτηση των παρευρισκομένων για το οδικό δίκτυο, για την κατασκευή των φραγμάτων, για το μεταφορικό ισοδύναμο, την ελαιοκαλλιέργεια, τη σύνδεση των νησιών με υδροπλάνα, τις καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα μικρά νησιά και την Ιθάκη, τη διαχείριση των απορριμάτων, τη μείωση του ΦΠΑ και στα Ιόνια Νησιά.

Τί έγινε από όλα αυτά κ Περιφερειάρχη;

Ενα τίποτα!

Αυξήθηκε η ανεργία, και  η φυγή των νέων μας συνεχίζεται αμείωτη για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Η φτώχεια ξεπέρασε το 40% και τα συσσίτια έγιναν καθεστώς, ο ΦΠΑ αυξήθηκε, ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε, οι συντάξεις έγιναν φιλοδώρημα και επαιτεία και η χρηματοδότηση της Περιφέρειάς μας συνεχώς συρρικνώνεται.

Ήμουνα βέβαιος ότι θα αποφεύγατε να απολογηθείτε για όλα αυτά σήμερα αλλά θα ακολουθούσατε την προσφιλή σας τακτική να σας φταίει είτε ο προκάτοχός σας Περιφερειάρχης, είτε τα Μέσα Ενημέρωσης που δεν σας χαϊδεύουν τα αυτιά, είτε ο Ημερήσιος Τύπος που φωνάζει επειδή καταστρέφεται η παραλιακή της Γαρίτσας, επειδή οι λακκούβες γίνονται επικίνδυνες για τη ζωή των οδηγών, επειδή γράφουν για την εγκαταλελειμμένη Κεφαλονιά, για την ΚΑΤΑΔΙΚΗ της Ζακύνθου με υπογραφή Γαλιατσάτου. Μάλιστα, όταν δεν σας άρεσαν, δε διστάσατε να χρησιμοποιήσετε χαρακτηρισμούς όπως ‘γελοίοι’ και ‘καραγκιοζιλίκια’. Προφανώς δεν αντέχετε την κριτική. Δεν έχετε αλήθεια καμία ευθύνη για όλα αυτά;

Στη μη αποτελεσματικότητά σας συνέβαλε κατά ένα ποσοστό η διάλυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπου απροκάλυπτα υποβαθμίσατε, διασύρατε, κατηγορήσατε, τιμωρήσατε, απειλήσατε υπαλλήλους της Περιφέρειάς μας. Διαταράξατε την αρμονική συναδελφική σχέση των υπαλλήλων, που καλούνται σήμερα να επιλύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Κατηγορήσατε τον προκάτοχό σας κ. Σπύρου ότι έλαβε νόθες αποφάσεις, κατά τον ορισμό των Γενικών Διευθυντών. Σας είχα ενημερώσει ότι όμοιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και από τις άλλες Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τους Νόμους και τις Εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών. Γι’ αυτό και όλες οι αποφάσεις σας εξέπεσαν από τους ελεγκτές νομιμότητας και δικαιώθηκαν οι εν λόγω υπάληλλοι. Για όλα αυτά δεν είπατε τίποτα σήμερα.

Ούτε βέβαια είπατε κάτι για τις λανθασμένες επιλογές σας, καθώς χρησημοποιήσατε και χρησιμοποιείτε υπαλλήλους, σε θέσεις άσχετες με το αντικείμενο που έχουν σπουδάσει, έχουν διοριστεί και έχουν υπηρετήσει για χρόνια.

Μπορεί αλήθεια, με τέτοιες τακτικές να μην καταρρεύσει η παραλιακή της Γαρίτσας, να μην υπάρχει στασιμότητα στα έργα για μεγάλο διάστημα, όπως τα οδικά της Ζακύνθου, και πολλά άλλα που θα αναφέρουμε αναλυτικά παρακάτω και αναγκάζεστε σήμερα να απεντάξετε σωρεία έργων;

Σταθήκατε από ιδεοληψία αρνητικά σε κάθε επιχειρούμενη επένδυση και φθάσατε στην Αμερική για να φέρετε επενδύσεις, αφού διώχνετε αυτές που έρχονται εδώ. Περιμέναμε, αφού μας κοστίσατε σχετικά ακριβά να είχατε ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο γιά τα αποτελέσματα  του ταξιδιού σας.

Ούτε αυτό κάνατε, ούτε επενδύσεις είδαμε, γιατί έχετε απέχθεια για την επιχειρηματικότητα, την οποία κατ’ επανάληψη έχετε ενοχοποιήσει.

Είσαστε όμως υπερήφανοι για την κοινωνική σας πολιτική, πάντοτε μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου. Βλέπετε, αυξήθηκε η φτώχεια και τα συσσίτια επί των ημερών σας.

Σε ό,τι αφορά τα ΑΜΕΑ, δεν έχετε προγραμματίσει ούτε μία δομή γιά κέντρα ανεξάρτητης διαβίωσης ή στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης. Αυτή την ουσιαστική στήριξη χρειάζονται τα ΑΜΕΑ και δεν ακούσαμε στον απολογισμό σας τίποτε επ’ αυτού.

Δε θα κρίνω τον απολογισμό της διοίκησης, όπως αποτυπώνεται από την έκθεση των Γενικών Διευθύνσεων. Γνωρίζουμε τις αντίξοες συνθήκες που εργάζονται, τη γραφειοκρατία που δε λέει να μειωθεί, τη δυσκολία των πολιτών να ανταποκριθούν στίς υποχρεώσεις τους.

Κυρίες και Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,

θέλω να εστιάσω την προσοχή σας σε ένα Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Γαλιατσάτος την30/1/2016 και έλεγε “… λίγες ημέρες πριν παραδώσει την Περιφέρεια ο κ. Σπύρου απένταξε έργα συνολικού προϋπολογισμού 55,5 εκατ Ευρώ…”. Έλεγα τότε, ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα. Ο κ. Γαλιατσάτος, προκειμένου να μειώσει το έργο μας, απέφευγε συστηματικά να πει, ότι υπήρχε υποχρέωση να αφαιρεθούν τα έργα αυτά απο το ΕΣΠΑ 2007-2013, γιατί δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέχρι 31/12/2015. Ετσι, τα περισσότερα και τα μεγαλύτερα από αυτά μεταφέρθηκαν, είτε ως συνεχιζόμενα, είτε ως γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Φανταστείτε, κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, να μην υπήρχαν τα έργα αυτά. Με αυτά κινήστε κ Περιφερειάρχη, με αυτά δώσατε δαπάνες το2016 και με αυτά θα κινηθείτε και το 2017 και το 2018.

Τρανταχτό παράδειγμα το λιμάνι της Ερείκουσσας.

Γιά το έργο αυτό πρέπει να αναγνωρίσουμε την εργασία πολλών παραγόντων, όπως ο πρώην Πρόεδρος του νησιού, ο πρώην Αντιδήμαρχος αλλά και πολλοί άλλοι.

Το έργο αυτό ώριμο το εντάξαμε τη 1/11/2013 με χρηματικό ποσό 7.327.237,15 Ευρώ.

Κλείνοντας το πρόγραμμα 2007-2013 το απεντάξαμε τις 25/8/2014.

Σας το παραδώσαμε ώριμο, το επανεντάξατε στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 που εμεις με τις υπηρεσίες ετοιμάσαμε και το βρήκατε έτοιμο στο ξεκίνημά σας, το δημοπρατήσατε να κατασκευαστεί. Να ειδούμε εσείς, τί θα μας παραδώσετε σε 2,5 χρόνια.

Τη λογική αυτή ακολουθήσαμε και σε άλλα μεγάλα έργα που ο κ Γαλιατσάτος παρέλαβε από εμάς. Αναφέρουμε ενδεικτικά το 4ο Ενιαίο Λύκειο, με προϋπολογισμό 4.505.058 Ευρώ, το Σχολικό Κέντρο στα Βραγκανιώτικα με προϋπολογισμό 4.445.000 Ευρώ, έργα του Δήμου Κέρκυρας, το νέο Δημοτικό Γηροκομείο του Δήμου Κεφαλονιάς, το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ζακύνθου, το οποίο δεν είχε ξεκινήσει και δεν θα ολοκληρώνόνταν για το 2015.

Σας παραδώσαμε έργα στην ολοκλήρωσή τους, όπως  ο προσήνεμος μόλος των κρουαζιεροπλοίων, το έργο στο ΝΑΟΚ δημοπρατημένο και συμβασιοποιημένο, το έργο στο Καφέ Γυαλί με ολοκληρωμένη την πρώτη φάση, ο δίαυλος της Λευκάδας, το τουριστικό καταφύγιο στην Βασιλική Λευκάδας, το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας, το 1ο και 2ο Λύκειο Αργοστολίου, το ΤΕΙ Ζακύνθου, ο ΟΔΑΖ Ζακύνθου, η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης στη Ζάκυνθο, η γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη,  την ανακαίνιση του κτιρίου της Λέσχης “ο Ζάκυνθος”, το Ωδείο “Μυλωνάς” στο Αγερικό, όπου δεν ολοκληρώσατε τον εξωτερικό χώρο και πολλα άλλα έργα.

κ. Περιφερειάρχη,

τα έργα που εμείς απεντάξαμε από το Προγραμμα τον Αύγουστο του 2014, και μάλιστα αυτά με μεγάλο προϋπολογισμό, είχαν τη δυνατότητα να επανενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Αυτή ήταν η παρακαταθήκη μας για την Περιφέρεια. Αυτά όμως που εσείς πριν ένα μήνα απεντάξατε τα καταδικάσατε ως ημιτελή, για να μη γίνουν ποτέ. Όπως η ΒΙΛΛΑ ΡΟΣΑ, τα ολοκληρωμένα συστήματα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, της Ζακύνθου, της Λευκάδας, του Μεγανησίου, τα δύο σημαντικά οδικά έργα της Ζακύνθου, προϋπολογισμού άνω των 8 εκατ. Ευρώ κα, όπως αναφέρονται και στον σχετικό Πίνακα.

Η παράκαμψη του Αγίου Χαραλάμπη, θα είναι έγκλημα για τη Ζάκυνθο εάν χαθεί και αυτή η ευκαιρία να κατασκευαστεί, το Θέατρο της Ζακύνθου να ολοκληρωθεί, το Δημοτικό Θέατρο της Λευκάδας, ο Φοίνικας, το Τουριστικό Καταφύγιο στο Καφέ Γυαλί, το λιμάνι του Πισαετού (πότε επιτέλους θα δημοπρατηθεί);

Μέχρι σήμερα συμβασιοποιήσατε μόνο ένα έργο, το λιμάνι της Ερείκουσας.

Ο Αγροτικός τομέας και το πρόγραμμα του γεωργικού ταμείου κινείται με ρυθμούς χελώνας. Είμαστε η τελευταία Περιφέρεια της χώρας. Τί γίνεται με τους νέους αγρότες; Ποια ουσιαστική πρωτοβουλία έχετε πάρει για την προστασία της ελιάς και των εσπεριδοειδών από τις αρρώστιες που τα απειλούν;

Μας σώζει βέβαια ο Τουρισμός και η διεθνής συγκυρία. Δυστυχώς όμως η φοροεπιδρομή ήδη έχει βλάψει και αυτόν τον κλάδο της οικονομίας. Τα έσοδα συνεχώς μειώνονται και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υποβαθμίζεται. Ας μην επαναπαύεστε και ας μη κομπορρημονείτε.

Ο απολογισμός σας, κ. Γαλιατσάτε, είναι πολύ φτωχός, χωρίς αναπτυξιακό όραμα. Δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε κάποιο σχέδιο, κάποιες δράσεις, κάποιες πρωτοβουλίες ή αποφάσεις σας που να έχουν σχέση με όλα όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά και να μπορούν σήμερα να δώσουν, δυόμιση χρόνια από την εκλογή σας κάποιο μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το αύριο στον κάθε επαγγελματία, στον αγρότη, στους νέους, στην κάθε οικογένεια.

Ο απολογισμός σας υπήρξε αρνητικός και σε ό,τι αφορά τη συνοχή της Περιφέρειας, κάτι που τελευταία επισημάνθηκε και από τον Ημερήσιο Τύπο. Σε αυτό ιδιαίτερα έχει συμβάλλει η  αποξένωση των περιφερειακών συμβούλων από τις περιφερειακές ενότητες, όταν τα περισσότερα περιφερειακά συμβούλια συνεδριάζουν στην Κέρκυρα ή με τηλεδιάσκεψη. Εσείς λειτουργείτε ως Νομάρχης Κέρκυρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι δε γνωρίζουν τα νησιά της Περιφέρειας, ούτε βέβαια και οι κάτοικοι γνωρίζουν αυτούς.

SHARE

Σχόλιο

  1. Μεγάάάάάλο θράσος το άτομο να ζητάει και τα ρέστα. Για την Κεφαλονιά αναφέρει μόνο το Γηροκομείο Αργοστολίου ότι το απένταξε γιατί δεν θα ολοκληρωνόταν. Και δεν λέει λέξη που το ένταξε λίγους μήνες πρίν για να “το πουλήσει” προεκλογικά. Λέξη για την ύδρευση του Ληξουριού που την ένταξε προεκλογικά για ….να την απεντάξει μετεκλογικά. Λέξη για την εγκατάλειψη της σεισμόπληκτης Παλικής που αν και συντονιστής (τρομάρα του….) ήταν εξαφανισμένος στην Κέρκυρα και στον δεύτερο σεισμό …..τον ξυπνήσανε δημοσιογράφοι ενώ στην Κεφαλονιά ερχόταν μόνο για να φωτογραφηθεί στα χαλάσματα μαζί με τον ανεκδιήγητο Χρυσοχοίδη που έταζε “λαγούς με πετραχείλια”. Γιατί δεν λεει λέξη για τον Χάρακα που τον βολόδερνε δυό τρία χρόνια μέχρι που γκρεμίστηκε με τον σεισμό; Λέει για το 1ο και 2ο λύκειο και δεν λέει λέξη πως ξεκίνησε στο σεισμό και χτίστηκε με επίβλεψη από ….την Αθήνα. Μιλάει για τον Πισαετό όταν τον έδωσε σε εργολάβο που εκ των προτέρων ήταν βέβαιο ότι θα το παρατούσε όπως και έγινε και δεν άκουσε τις υπηρεσίες που άλλα του έλεγαν. Έχεις πολύ μεγάλο θράσος κύριε Σπύρου για να ζητάς σήμερα και τα ρέστα. Και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πως με όλα αυτά τα έργα που εσύ ένταξες για να “τα πουλήσεις” προεκλογικά και λίγες ώρες πριν να φύγεις τα έβγαλες υποχρεωτικά (ασφαλώς και το ήξερες ότι δεν θα τελειώσουν όταν τα έντασες) και που σήμερα έχεις το δυσθεόρατο θράσος να αποκαλείς “παρακαταθήκη για την Περιφέρεια” έδεσες τα χέρια του Γαλιατσάτου, υποθήκευσες το πρόγραμμα και ζημίωσες με εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο και την Περιφέρεια!!!! Αν υπήρχε κράτος δικαίου κύριε Σπύρου θα έπρεπε και μόνο γιαυτό το θέμα του μπάσε – βγάλε των έργων να σε κάτσουν στο σκαμνί γιατί είχες δόλο και έκανες κατάχρηση εξουσίας για να ωφεληθείς προεκλογικά.

Προσθέστε το σχόλιο σας

Kανόνες Σχολιασμού

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ www.kefaloniapress.gr

Ο δικτυακός τόπος www.kefaloniapress.gr (στο εξής kefaloniapress.gr ή «ο ιστότοπος»), προσφέρει τις υπηρεσίες του με τους παρακάτω όρους χρήσης, τους οποίους ο χρήστης (στο εξής «χρήστης» ή απλώς «εσείς») καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να προβεί σε χρήση των υπηρεσιών του μόνο εφόσον τους αποδέχεται πλήρως και συναινεί στην εφαρμογή τους. Χρησιμοποιώντας το kefaloniapress.gr αποδέχεστε πλήρως τους παρόντες όρους χρήσης, οι οποίοι και αποτελούν δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και τους δημιουργούς του kefaloniapress.gr, ισχύοντες ωσάν να τους έχετε υπογράψει εγγράφως.

Σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη τροποποίηση αυτών των όρων χρήσης, η χρήση εκ μέρους σας του kefaloniapress.gr σε επόμενο χρόνο σημαίνει και την εκ νέου αποδοχή εκ μέρους σας των νέων όρων χρήσης και την δέσμευσή σας από αυτούς.

Ο διαδικτυακός τόπος kefaloniapress.gr αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών του σύμφωνα με τον ν. 2121/1993  “Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας”, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Συνεπώς, οι δημιουργοί του kefaloniapress.gr διατηρούν τα αποκλειστικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο σχεδιασμό και στο σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου. Τυχόν παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών των δημιουργών με οποιονδήποτε τρόπο επισύρει τις ευθύνες και ποινές που ορίζει ο νόμος.

 

1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ


1.1 
Όλοι οι χρήστες του kefaloniapress.gr έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν τα άρθρα που δημοσιεύονται στον ιστότοπο. Κατά την ανάρτηση σχολίων και την ανταλλαγή απόψεων με τους άλλους χρήστες, οφείλετε να τηρείτε τους κανόνες δεοντολογίας του παρόντος άρθρου.

1.2  Αποδέχεστε ότι, παρ’ όλο που το kefaloniapress.gr σας παρέχει την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για δημοσίευση περιεχομένου, είστε αποκλειστικά υπεύθυνος/η για κάθε είδους περιεχόμενο που αναρτάτε (δεδομένα, κείμενα, εικόνες, μηνύματα κ.α.). Το kefaloniapress.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στα σχόλια προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις των χρηστών. Διατηρείτε στο ακέραιο την ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιοποιείτε, καθώς και για τυχόν παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση που δημοσιεύσετε περιεχόμενο ή απόψεις και σχόλια που ενδεχομένως έρχονται σε αντίθεση με τους παρόντες όρους, το kefaloniapress.gr δεν θα φέρει καμία απολύτως ευθύνη για οποιασδήποτε φύσης ζημία τυχόν υποστούν οι επισκέπτες ή άλλοι χρήστες του από αυτό, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να παραδώσει τα στοιχεία σας στις αρμόδιες αρχές, εφόσον ζητηθούν.

1.3  Σας συνιστούμε αυστηρά να εκφράζεστε με ακρίβεια και μετριοπάθεια στην κριτική σας. Προσβλητικές ή υβριστικές εκφράσεις μπορεί να οδηγούν στην αφαίρεση ολόκληρου του σχολίου. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θίγετε την τιμή, αξιοπρέπεια ή προσωπικότητα οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου. Επίσης δεν επιτρέπεται η σύνταξη αναρτήσεων σε greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) ή σε κεφαλαία γράμματα.

1.4  Οι διαχειριστές του ιστοτόπου δεν έχουν νομική υποχρέωση να ελέγχουν τα σχόλια και τις τυχόν συζητήσεις μεταξύ των χρηστών, ούτε είναι εφικτός ο πλήρης και διαρκής έλεγχος. Παρ’ όλα αυτά διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το υλικό κάθε μορφής επικοινωνίας μέσα στον ιστότοπο και να αφαιρούν περιεχόμενο χωρίς καμία ειδοποίηση ή εξήγηση κατά την απόλυτη κρίση τους. Οποιαδήποτε αντίρρηση σχετικά με την αφαίρεση ανάρτησης πρέπει να απευθύνεται στους διαχειριστές μέσω προσωπικού μηνύματος και να μην διατυπώνεται στο χώρο του δημόσιου σχολιασμού.

1.5  Σε περίπτωση που το kefaloniapress.gr ειδοποιηθεί ότι το περιεχόμενο σε κάποιο σχόλιο που φιλοξενεί, θίγει τρίτα πρόσωπα ή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ή τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων προσώπων, καθώς και για κάθε εν γένει αθέμιτη ή βλαβερή χρήση του ιστοτόπου, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην άμεση και χωρίς προειδοποίηση διαγραφή του αθέμιτου ή προσβλητικού περιεχομένου.

1.6  Ευθύνεστε απέναντι στο kefaloniapress.gr και τους συνεργάτες του, για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την χρήση εκ μέρους σας των υπηρεσιών του ιστοτόπου με αθέμιτο τρόπο ή μη σύμφωνο με τους παρόντες όρους. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου για:

Α) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση παράνομου, επιβλαβούς, πορνογραφικού, απειλητικού, προσβλητικού, επιζήμιου, δυσφημιστικού, χυδαίου, βίαιου, υβριστικού, ρατσιστικού ή άλλως αποδοκιμαστέου περιεχομένου ή περιεχομένου που παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων ή προκαλεί συναισθήματα μίσους ή τρόμου, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.

Β) Μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

Γ) Μίμηση με παραχάραξη ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο αλλοίωση των στοιχείων του Δικτυακού Τόπου με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω των υπηρεσιών του kefaloniapress.gr.

Δ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση περιεχομένου από άτομο που δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο βάσει νόμου ή βάσει εμπιστευτικής σχέσης.

Ε) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση λογισμικού ή περιεχομένου κάθε μορφής (κειμένου, εικόνας, ήχου, video, animation) που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε τρίτου.

ΣΤ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση αυτόκλητης ή μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.

Ζ) Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση, προώθηση ή διάθεση περιεχομένου που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχείο ή πρόγραμμα σχεδιασμένο να παρεμβληθεί, καταστρέψει ή περιορίσει τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η) Παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών με οποιονδήποτε τρόπο.

1.7  Σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε από τους παραπάνω κανόνες, οι διαχειριστές του kefaloniapress.gr διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν το προσβλητικό περιεχόμενο, επιφυλασσόμενοι για οποιαδήποτε άλλη αξίωσή τους έναντι του χρήστη που παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Εάν δεν συμφωνείτε με τους παρόντες Όρους Χρήσης οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες σχολιασμού του ιστοτόπου kefaloniapress.gr