ΕΛΜΕ-ΚΙ: πρόγραμμα κινητοποιήσεων για τη στήριξη των αναπληρωτών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

Τετάρτη 22 Μάρτη και ώρα 7.30 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ (3ο Γυμνάσιο) σύσκεψη αναπληρωτών!!!

29 Μάρτη – μέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων των αναπληρωτών: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς για μείωση στο κόστος των μετακινήσεων.

Επίδοση υπομνήματος στη ΔΔΕ για ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

Κινητοποίηση στις 31 Μάρτη 11 πμ (τρίωρη στάση) στην Κοργιαλένειο και πορεία στη ΔΔΕ, ενάντια στις καταργήσεις συγχωνεύεις τμημάτων – τομέων – κατευθύνσεων κλπ.

3-7 ΑΠΡΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ!!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Στις 23 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της μέρας Πανελλαδικής Δράσης, εκατοντάδες συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα, μετά το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-Ωρομισθίων, πολλών ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, μαζί και της ΕΛΜΕ-ΚΙ, διαδήλωσαν και έστειλαν το μήνυμα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δεν δεχόμαστε να υπάρχουν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, ότι ο αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα ενώνει όλους τους εκπαιδευτικούς, συναντιέται με τις αγωνίες, τις ανάγκες, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των γονιών τους.

Στον 21ο αιώνα με την επιστήμη και την τεχνολογία να αναπτύσσονται συνεχώς και τον πλούτο να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ρίξουμε τον πήχη των απαιτήσεων στη μόρφωση και τη ζωή μας στα τάρταρα. Κάθε εργαζόμενος δικαιούται να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να ονειρεύεται, να κάνει τον οικογενειακό προγραμματισμό του, να προσφέρει το καλύτερο στα παιδιά του, να έχει την περίθαλψη που του αξίζει.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την σημερινή κατάσταση: Δεν είναι δυνατόν οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας να φοβούνται να μην αρρωστήσουν πάνω από 15 μέρες ή να προσπαθούν να πάρουν αναρρωτική άδεια ανά 3 ημέρες γιατί από την 4η μέρα και μετά τους πληρώνει το ΙΚΑ. Οι εγκυμονούσες συναδέλφισσες, αντί να χαρούν τη στιγμή της μητρότητας να αγωνιούν μη χρειαστεί να λείψουν πάνω από 15 μέρες από το σχολείο καθώς μετά τη 16η μέρα τους κόβεται και ο μισθός και η προϋπηρεσία και μετά να μιλάνε υποκριτικά για και για την υπογεννητικότητα….

Όλα αυτά που ζουν οι συνάδελφοι δεν συμβαίνουν από λάθος. Και με τη νέα διαπραγμάτευση της κυβέρνησης μισθοί, συντάξεις, οι δαπάνες για την υγεία και την παιδεία μπαίνουν σε νέο κόφτη που επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από το τέλος του τωρινού μνημονίου, δηλαδή μετά το 2018. Τα μέτρα αυτά έχουν τη σφραγίδα του ΣΕΒ που στο δωδεκάλογό του για την Παιδεία ζήτησε τη δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους.

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ σφάζονται στη ποδιά των μεγάλων επιχειρήσεων που ωφελούνται από φτηνούς εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με την ολομέτωπη επίθεση στην μόνιμη και σταθερή εργασία, τις ελαστικές και ατομικές συμβάσεις, τη μισή δουλειά-μισή ανεργία, υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες και σύνταξη-πρόνοιας για όποιον τα καταφέρει.

Για αυτό η κυβέρνηση αντί για διορισμούς εξαφάνισε τα κενά, τσάκισε τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Θα ξανακάνει το ίδιο, θα κάνει και άλλες περικοπές. Για αυτό και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες πιστές στους «δημοσιονομικούς περιορισμούς» συνεχίζει να καταπατά ακόμα και το θεμελιώδες δικαίωμα της γυναίκας εργαζόμενης στη μητρότητα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές για όλη την περίοδο της ανεργίας.
 • Πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας και ανατροφής με καθεστώς ίδιο με των μονίμων.
 • Πλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
 • Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
 • Επίδομα θέρμανσης.

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε την πάλη μέσα από την ΕΛΜΕ-ΚΙ, με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις και περιοδείες σε κάθε σχολείο. Στηρίζουμε τη δυναμική συμμετοχή των αναπληρωτών στην οργάνωση του αγώνα, μας για να διεκδικήσουμε το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας αναπληρωτών που εκλέχθηκε από τη Γενική μας Συνέλευση έχει την ολόπλευρη στήριξη του ΔΣ. Όλοι μαζί ενωμένοι και όχι χωρισμένοι σε ομάδες και κατηγοριοποιημένοι.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει την εξίσωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών με τους μόνιμους.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές, συσπειρωμένοι στην ΕΛΜΕ-ΚΙ, να προσχωρήσουμε όλοι μαζί:

 • Σύσκεψη αναπληρωτών στις 22 Μάρτη και ώρα 30 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ (3ο Γυμνάσιο). Έχουμε απευθύνει σχετικό κάλεσμα και στο ΣΕΠΕ του Νομού να στηρίξει.
 • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις 29/3 στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς για να διεκδικήσουμε μείωση στο κόστος των μετακινήσεων.
 • Την ίδια μέρα επίδοση ψηφίσματος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς – Ιθάκης, στις 2 το μεσημέρι με αίτημα την εξίσωση των αδειών μονίμων και αναπληρωτών.
 • Παγκεφαλληνιακή κινητοποίηση στις 31 Μάρτη 11 πμ στην Κοργιαλένειο και πορεία στη ΔΔΕ ενάντια στις καταργήσεις συγχωνεύεις τμημάτων – τομέων – κατευθύνσεων κλπ.
 • Εβδομάδα Δράσεων (είναι Πανελλαδική) ενάντια στην αδιοριστία (3/4-7/4) με κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Β΄βάθμιας και Α΄βάθμιας, δράσεις στα σχολεία και τις γειτονιές, απαιτώντας μόνιμους μαζικούς διορισμούς τώρα και λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αδιόριστοι.

Αργοστόλι 21/03/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
SHARE

Σχόλιο

 1. Στηρίζουμε, συνεχίζουμε, διεκδικούμε και καταδικάζουμε….
  και μετά εις τας οδούς ουρλιάζουμε…..αχαχαχαχ……..

Προσθέστε το σχόλιο σας

Kανόνες Σχολιασμού

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ www.kefaloniapress.gr

Ο δικτυακός τόπος www.kefaloniapress.gr (στο εξής kefaloniapress.gr ή «ο ιστότοπος»), προσφέρει τις υπηρεσίες του με τους παρακάτω όρους χρήσης, τους οποίους ο χρήστης (στο εξής «χρήστης» ή απλώς «εσείς») καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να προβεί σε χρήση των υπηρεσιών του μόνο εφόσον τους αποδέχεται πλήρως και συναινεί στην εφαρμογή τους. Χρησιμοποιώντας το kefaloniapress.gr αποδέχεστε πλήρως τους παρόντες όρους χρήσης, οι οποίοι και αποτελούν δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και τους δημιουργούς του kefaloniapress.gr, ισχύοντες ωσάν να τους έχετε υπογράψει εγγράφως.

Σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη τροποποίηση αυτών των όρων χρήσης, η χρήση εκ μέρους σας του kefaloniapress.gr σε επόμενο χρόνο σημαίνει και την εκ νέου αποδοχή εκ μέρους σας των νέων όρων χρήσης και την δέσμευσή σας από αυτούς.

Ο διαδικτυακός τόπος kefaloniapress.gr αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών του σύμφωνα με τον ν. 2121/1993  “Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας”, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Συνεπώς, οι δημιουργοί του kefaloniapress.gr διατηρούν τα αποκλειστικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο σχεδιασμό και στο σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου. Τυχόν παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών των δημιουργών με οποιονδήποτε τρόπο επισύρει τις ευθύνες και ποινές που ορίζει ο νόμος.

 

1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ


1.1 
Όλοι οι χρήστες του kefaloniapress.gr έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν τα άρθρα που δημοσιεύονται στον ιστότοπο. Κατά την ανάρτηση σχολίων και την ανταλλαγή απόψεων με τους άλλους χρήστες, οφείλετε να τηρείτε τους κανόνες δεοντολογίας του παρόντος άρθρου.

1.2  Αποδέχεστε ότι, παρ’ όλο που το kefaloniapress.gr σας παρέχει την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για δημοσίευση περιεχομένου, είστε αποκλειστικά υπεύθυνος/η για κάθε είδους περιεχόμενο που αναρτάτε (δεδομένα, κείμενα, εικόνες, μηνύματα κ.α.). Το kefaloniapress.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στα σχόλια προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις των χρηστών. Διατηρείτε στο ακέραιο την ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιοποιείτε, καθώς και για τυχόν παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση που δημοσιεύσετε περιεχόμενο ή απόψεις και σχόλια που ενδεχομένως έρχονται σε αντίθεση με τους παρόντες όρους, το kefaloniapress.gr δεν θα φέρει καμία απολύτως ευθύνη για οποιασδήποτε φύσης ζημία τυχόν υποστούν οι επισκέπτες ή άλλοι χρήστες του από αυτό, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να παραδώσει τα στοιχεία σας στις αρμόδιες αρχές, εφόσον ζητηθούν.

1.3  Σας συνιστούμε αυστηρά να εκφράζεστε με ακρίβεια και μετριοπάθεια στην κριτική σας. Προσβλητικές ή υβριστικές εκφράσεις μπορεί να οδηγούν στην αφαίρεση ολόκληρου του σχολίου. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θίγετε την τιμή, αξιοπρέπεια ή προσωπικότητα οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου. Επίσης δεν επιτρέπεται η σύνταξη αναρτήσεων σε greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) ή σε κεφαλαία γράμματα.

1.4  Οι διαχειριστές του ιστοτόπου δεν έχουν νομική υποχρέωση να ελέγχουν τα σχόλια και τις τυχόν συζητήσεις μεταξύ των χρηστών, ούτε είναι εφικτός ο πλήρης και διαρκής έλεγχος. Παρ’ όλα αυτά διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το υλικό κάθε μορφής επικοινωνίας μέσα στον ιστότοπο και να αφαιρούν περιεχόμενο χωρίς καμία ειδοποίηση ή εξήγηση κατά την απόλυτη κρίση τους. Οποιαδήποτε αντίρρηση σχετικά με την αφαίρεση ανάρτησης πρέπει να απευθύνεται στους διαχειριστές μέσω προσωπικού μηνύματος και να μην διατυπώνεται στο χώρο του δημόσιου σχολιασμού.

1.5  Σε περίπτωση που το kefaloniapress.gr ειδοποιηθεί ότι το περιεχόμενο σε κάποιο σχόλιο που φιλοξενεί, θίγει τρίτα πρόσωπα ή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ή τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων προσώπων, καθώς και για κάθε εν γένει αθέμιτη ή βλαβερή χρήση του ιστοτόπου, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην άμεση και χωρίς προειδοποίηση διαγραφή του αθέμιτου ή προσβλητικού περιεχομένου.

1.6  Ευθύνεστε απέναντι στο kefaloniapress.gr και τους συνεργάτες του, για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την χρήση εκ μέρους σας των υπηρεσιών του ιστοτόπου με αθέμιτο τρόπο ή μη σύμφωνο με τους παρόντες όρους. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου για:

Α) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση παράνομου, επιβλαβούς, πορνογραφικού, απειλητικού, προσβλητικού, επιζήμιου, δυσφημιστικού, χυδαίου, βίαιου, υβριστικού, ρατσιστικού ή άλλως αποδοκιμαστέου περιεχομένου ή περιεχομένου που παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων ή προκαλεί συναισθήματα μίσους ή τρόμου, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.

Β) Μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

Γ) Μίμηση με παραχάραξη ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο αλλοίωση των στοιχείων του Δικτυακού Τόπου με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω των υπηρεσιών του kefaloniapress.gr.

Δ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή εγκατάσταση περιεχομένου από άτομο που δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο βάσει νόμου ή βάσει εμπιστευτικής σχέσης.

Ε) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση λογισμικού ή περιεχομένου κάθε μορφής (κειμένου, εικόνας, ήχου, video, animation) που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε τρίτου.

ΣΤ) Δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση αυτόκλητης ή μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.

Ζ) Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση, προώθηση ή διάθεση περιεχομένου που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχείο ή πρόγραμμα σχεδιασμένο να παρεμβληθεί, καταστρέψει ή περιορίσει τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η) Παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών με οποιονδήποτε τρόπο.

1.7  Σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε από τους παραπάνω κανόνες, οι διαχειριστές του kefaloniapress.gr διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν το προσβλητικό περιεχόμενο, επιφυλασσόμενοι για οποιαδήποτε άλλη αξίωσή τους έναντι του χρήστη που παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Εάν δεν συμφωνείτε με τους παρόντες Όρους Χρήσης οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες σχολιασμού του ιστοτόπου kefaloniapress.gr