ΕΛΜΕ-ΚΙ: πρόγραμμα κινητοποιήσεων για τη στήριξη των αναπληρωτών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

Τετάρτη 22 Μάρτη και ώρα 7.30 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ (3ο Γυμνάσιο) σύσκεψη αναπληρωτών!!!

29 Μάρτη – μέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων των αναπληρωτών: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς για μείωση στο κόστος των μετακινήσεων.

Επίδοση υπομνήματος στη ΔΔΕ για ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

Κινητοποίηση στις 31 Μάρτη 11 πμ (τρίωρη στάση) στην Κοργιαλένειο και πορεία στη ΔΔΕ, ενάντια στις καταργήσεις συγχωνεύεις τμημάτων – τομέων – κατευθύνσεων κλπ.

3-7 ΑΠΡΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ!!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Στις 23 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της μέρας Πανελλαδικής Δράσης, εκατοντάδες συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα, μετά το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-Ωρομισθίων, πολλών ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, μαζί και της ΕΛΜΕ-ΚΙ, διαδήλωσαν και έστειλαν το μήνυμα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δεν δεχόμαστε να υπάρχουν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, ότι ο αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα ενώνει όλους τους εκπαιδευτικούς, συναντιέται με τις αγωνίες, τις ανάγκες, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των γονιών τους.

Στον 21ο αιώνα με την επιστήμη και την τεχνολογία να αναπτύσσονται συνεχώς και τον πλούτο να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ρίξουμε τον πήχη των απαιτήσεων στη μόρφωση και τη ζωή μας στα τάρταρα. Κάθε εργαζόμενος δικαιούται να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να ονειρεύεται, να κάνει τον οικογενειακό προγραμματισμό του, να προσφέρει το καλύτερο στα παιδιά του, να έχει την περίθαλψη που του αξίζει.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την σημερινή κατάσταση: Δεν είναι δυνατόν οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας να φοβούνται να μην αρρωστήσουν πάνω από 15 μέρες ή να προσπαθούν να πάρουν αναρρωτική άδεια ανά 3 ημέρες γιατί από την 4η μέρα και μετά τους πληρώνει το ΙΚΑ. Οι εγκυμονούσες συναδέλφισσες, αντί να χαρούν τη στιγμή της μητρότητας να αγωνιούν μη χρειαστεί να λείψουν πάνω από 15 μέρες από το σχολείο καθώς μετά τη 16η μέρα τους κόβεται και ο μισθός και η προϋπηρεσία και μετά να μιλάνε υποκριτικά για και για την υπογεννητικότητα….

Όλα αυτά που ζουν οι συνάδελφοι δεν συμβαίνουν από λάθος. Και με τη νέα διαπραγμάτευση της κυβέρνησης μισθοί, συντάξεις, οι δαπάνες για την υγεία και την παιδεία μπαίνουν σε νέο κόφτη που επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από το τέλος του τωρινού μνημονίου, δηλαδή μετά το 2018. Τα μέτρα αυτά έχουν τη σφραγίδα του ΣΕΒ που στο δωδεκάλογό του για την Παιδεία ζήτησε τη δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους.

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ σφάζονται στη ποδιά των μεγάλων επιχειρήσεων που ωφελούνται από φτηνούς εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με την ολομέτωπη επίθεση στην μόνιμη και σταθερή εργασία, τις ελαστικές και ατομικές συμβάσεις, τη μισή δουλειά-μισή ανεργία, υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες και σύνταξη-πρόνοιας για όποιον τα καταφέρει.

Για αυτό η κυβέρνηση αντί για διορισμούς εξαφάνισε τα κενά, τσάκισε τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Θα ξανακάνει το ίδιο, θα κάνει και άλλες περικοπές. Για αυτό και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες πιστές στους «δημοσιονομικούς περιορισμούς» συνεχίζει να καταπατά ακόμα και το θεμελιώδες δικαίωμα της γυναίκας εργαζόμενης στη μητρότητα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές για όλη την περίοδο της ανεργίας.
 • Πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας και ανατροφής με καθεστώς ίδιο με των μονίμων.
 • Πλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
 • Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
 • Επίδομα θέρμανσης.

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε την πάλη μέσα από την ΕΛΜΕ-ΚΙ, με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις και περιοδείες σε κάθε σχολείο. Στηρίζουμε τη δυναμική συμμετοχή των αναπληρωτών στην οργάνωση του αγώνα, μας για να διεκδικήσουμε το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας αναπληρωτών που εκλέχθηκε από τη Γενική μας Συνέλευση έχει την ολόπλευρη στήριξη του ΔΣ. Όλοι μαζί ενωμένοι και όχι χωρισμένοι σε ομάδες και κατηγοριοποιημένοι.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει την εξίσωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών με τους μόνιμους.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές, συσπειρωμένοι στην ΕΛΜΕ-ΚΙ, να προσχωρήσουμε όλοι μαζί:

 • Σύσκεψη αναπληρωτών στις 22 Μάρτη και ώρα 30 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ (3ο Γυμνάσιο). Έχουμε απευθύνει σχετικό κάλεσμα και στο ΣΕΠΕ του Νομού να στηρίξει.
 • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις 29/3 στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς για να διεκδικήσουμε μείωση στο κόστος των μετακινήσεων.
 • Την ίδια μέρα επίδοση ψηφίσματος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς – Ιθάκης, στις 2 το μεσημέρι με αίτημα την εξίσωση των αδειών μονίμων και αναπληρωτών.
 • Παγκεφαλληνιακή κινητοποίηση στις 31 Μάρτη 11 πμ στην Κοργιαλένειο και πορεία στη ΔΔΕ ενάντια στις καταργήσεις συγχωνεύεις τμημάτων – τομέων – κατευθύνσεων κλπ.
 • Εβδομάδα Δράσεων (είναι Πανελλαδική) ενάντια στην αδιοριστία (3/4-7/4) με κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Β΄βάθμιας και Α΄βάθμιας, δράσεις στα σχολεία και τις γειτονιές, απαιτώντας μόνιμους μαζικούς διορισμούς τώρα και λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αδιόριστοι.

Αργοστόλι 21/03/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
SHARE

Σχόλιο

 1. Στηρίζουμε, συνεχίζουμε, διεκδικούμε και καταδικάζουμε….
  και μετά εις τας οδούς ουρλιάζουμε…..αχαχαχαχ……..

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο