Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αγκώνας”, τίμησε τον Κώστα Ευαγγελάτο και τον Ηλία Τουμασάτο

Δελτίο Τύπου

Τα μέλη του Πολιτιστικού  Συλλόγου «Αγκώνας» ευχαριστούν από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν, συντελεστές και κοινό συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσής μας με τίτλο «Στο αντάμωμα των τεχνών- η ρότα της ψυχής δύο εξαίρετων ανθρώπων  του λόγου και της τέχνης: του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου και του συγγραφέα Ηλία Τουμασάτου» που έλαβε χώρα την Τετάρτη 19/4/2017 στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου.

Το αντάμωμα των τεχνών έλαμψε με την  ένταση μιας ιδιότυπης πρόσκλησης, μιας πρόσκλησης-πρόσκλησης, όπου ο λόγος συναντά την εικόνα, η πόλη το χωριό, η καταξίωση, το πάθος του πρώτου ξεκινήματος, ο νέος, τον παλαιό, το παιδί, τον πατέρα, η εξέλιξη, την μνήμη. Η Κεφαλονιά, ένα νησί αντιθέσεων,  μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα αξιοποιώντας γόνιμα αυτές ακριβώς τις αντιθέσεις, ξεκινώντας πρωτίστως από τους ανθρώπους. Απαλλάσσοντάς τους από ιδιότητες, ρόλους, γνώσεις, ηλικίες, αξιώματα, μπορεί και πρέπει να συνθέσει ένα έργο πολιτισμού, όπου ο ένας βαδίζει πλάι στον άλλο, απλώνει το χέρι στον άλλο, μιλά με το βλέμμα, με το νεύμα, την εικόνα, διδάσκεται και διδάσκει.

Η κοινωνία των τεχνών, μετατράπηκε όμορφα, θαρρετά, με απλότητα και σεβασμό σε κοινωνία ανθρώπων.  Οι δύο τιμώμενοι εξαίρετοι Άνθρωποι ο Ηλίας Τουμασατος και ο Κώστας Ευαγγελάτος, προσηνείς ευγενείς και τόσο σημαντικοί, απέδειξαν  με το μεγαλείο του ταλέντου και της ψυχής τους, αντάμα με την σχεδόν ονειρική παρουσία της γαλλικής σχολής Αργοστολίου, πόσο υπέροχα συνυπάρχει ένας αλώβητος ορεινός τόπος στο κεντρικό θέατρο της πρωτεύουσας του νησιού, πόσο αρμονική φαίνεται η σύνθεση ενός πολυσχιδούς πολιτιστικού προϊόντος.

 Ευχαριστούμε ειδικά την ΚΕΔΗΚΕ, για την ευγενική διάθεση του χώρου και του προσωπικού της  που ειλικρινά εργάστηκε με υποβάλλοντα ζήλο, όλους τους αιρετούς και εκπροσώπους φορέων που παραβρέθηκαν στα δρώμενα, τους συντελεστές της παράστασης και όσους συνέβαλλαν στην υλοποίησή της, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προέβαλλαν το γεγονός, το ένθερμο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

 

Με εκτίμηση

Εκ του ΔΣ του ΠΣ «ΑΓΚΩΝΑΣ»

 

Αρχική ενημέρωση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγκώνας», διοργάνωσε με επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου την εκδήλωση με τίτλο: «Στο αντάμωμα των τεχνών- η ρότα της ψυχής δύο εξαίρετων ανθρώπων του λόγου και της τέχνης: του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου και του συγγραφέα Ηλία Τουμασάτου» .

Στόχος της διοργάνωσής ήταν η παρουσίαση δύο σημαντικών προσώπων του τόπου μας, απλά, εύληπτα , με ουσία, σεβασμό και ειλικρινή πρόθεση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος και ο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου Παρίση Κουλουμπή και παρουσίαση δραστηριοτήτων του νεοσύστατου ΠΣ «Αγκώνας» από την φιλόλογο, ραδιοφωνική παραγωγό και, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου κα Γιάννα Κουλουμπή

Ακολούθησε περιγραφή και παρουσίαση του εκπαιδευτικού, νομικού και λογοτέχνη κ.Ηλία Τουμασάτου από την φιλόλογο Βασιλική Λεγάτου, κάτοχο master συγκριτικής λογοτεχνίας 20 ου αιώνα. Την βράβευση έκανε η Ελίνα Μεσολωρά.

Ηλίας Τουμασάτος – Φωτο: Σπύρος Παντελιός
Βράβευση Κώστα Ευαγγελάτου

Στη συνέχεια η χορευτική ομάδα του Αγκώνα χόρεψε (ζεμπέκικο, χασάπικο, χασαποσέρβικο), έγινε περιγραφή και παρουσίαση του εικαστικού, καλλιτέχνη και ποιητή κ. Κώστα Ευαγγελάτου από τον κ. Ηλία Τουμασάτο,ενώ την βράβευση του έκανε η Βάνια Σαμόλη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την Παιδική και Χορωδία ενηλίκων της Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα .

Ρεπορταζ: Σπύρος Σακαλής

Οι παρακάτω φωτογραφίες ειναι του φωτογράφου Σπύρου Παντελιού

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο