Συνταγές για τα κόκκινα αυγά που μας περίσσεψαν

Και τόσα αβγά που μου περίσσεψαν τι να τα κάνω; Η απορία αυτή υπάρχει σε κάθε ελληνικό σπίτι αυτές τις ημέρες.

Κόκκινα αβγά βράσαμε όλοι παραπάνω, φαγώθηκαν κάποια μετά την Ανάσταση και λίγα ακόμη την Κυριακή του Πάσχα και όλα τα άλλα περίσσεψαν. Καρδιά δεν σου πηγαίνει να τα πετάξεις, αλλά και όλοι μπούχτησαν να τα τρώνε με αλάτι και πιπέρι. Η λύση βρίσκεται στην… ανακύκλωση! Χρησιμοποιήστε τα δηλαδή για να φτιάξετε άλλα φαγητά. Πάρτε ιδέες παρακάτω:

  • Αβγοσαλάτα

Με έντονη γεύση

Υλικά:

  • 6 σφιχτά βρασμένα αβγά, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι, τριμμένο (περίπου 1/3 της κούπας)
  • 2 ξυλαράκια σέλερι, κομμένα και τριμμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές στης σούπας κάπαρη, τριμμένη
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ¾ της κουταλιάς του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • ¼ της κούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος χυμός λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το κρεμμύδι, το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμύδια, την κάπαρη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα.
  • Είναι έτοιμη!

Αποτελεί τέλεια γέμιση για σάντουιτς ή μπορείτε να την προσθέσετε σε μια πράσινη σαλάτα.

  • Αβγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα

Πανεύκολο και διαφορετικό:

Υλικά:

  • 8 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κεσεδάκια αγελαδινό γιαούρτι
  • 1½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκελεση

  •  Κόβουμε τα αβγά στη μέση
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι
  • Φυλάω στο ψυγείο τους κρόκους, σκεπασμένους (ή σε τάπερ, ή σε πιάτο με μεβράνη)
  • Τους κρόκους τους βάζω σε ένα μπολ και τους λιώνω με το πιρούνι.
  • Προσθέτω στους κρόκους τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και την πάπρικα
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Προσθέτω αλάτι και πιπέρι
  • Βάζουμε το μείγμα για μια δυο ώρες στο ψυγείο
  • Υστερα από το δίωρο βγάζουμε το μείγμα το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε με το μείγμα τα ασπράδια.
  • Αβγοσαλάτα με παντζάρια

Υλικά

  • 6 αβγά
  • 2 παντζάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, πράσινα κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 8 φέτες ψωμί

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε κυβάκια
  • Ψιλοκόβουμε τα παντζάρια το σχοινρασο και το σέλινο
  • Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και τα ανακατέβουμε καλά
  • Πανέτοιμη η σαλάτα!

Πηγή: bovary.gr

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο