Σε δημόσιο διάλογο θέτει ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος το θέμα των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος»

             Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πρόκειται να γνωμοδοτήσει, κατόπιν σχετικής συζήτησης, αναφορικά με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εγκατάσταση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.

            Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, υπάρχει αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν. και συγκεκριμένα στο δικτυακό τόπο: http://pin.gov.gr/?p=9681 με ομώνυμο τίτλο.

            Προς το σκοπό, όπως ενημερωθεί σχετικά η κοινωνία των νησιών μας, αλλά και εκφράσει τη θέση της αναφορικά με την συγκεκριμένη ΣΜΠΕ, σας καλούμε όπως, παρευρεθείτε την  Δευτέρα 24.04.2017 και ώρα 18:30 μ.μ. στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, ( αίθουσα Ευαγγελάτου).

            Στη συνάντηση – συζήτηση θα συμμετέχουν: εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος  & Ενέργειας, εκπρόσωπος του ΕΛΚΕΘΕ και εκπρόσωπος της εταιρείας ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια )Α.Ε.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

SHARE

2 Σχόλια

  1. Ταφόπλακα για τον τουρισμό του Ιονίου θα είναι τα πετρέλαια. Ρωτήστε τον Κεκάτο που πηγαίνει Florida να σας πει την διαφορά μεταξύ ανατολικής ακτής και δυτικής στον κόλπο του Μεξικού που τραβάνε πετρέλαια. Έτσι θα καταντήσουμε στο Ιόνιο η σαβούρα και στο Αιγαίο ο καλός κόσμος.

  2. Η αναρτημένη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην ιστοσελίδα που μας δίνεται αφορά το ΠΕΣΔΑ (Το Περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων) και όχι τα πετρέλαια !!!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο