Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΛΜΕ-ΚΙ), ενημερώνει τους συναδέλφους και όλο το λαό του Νομού αλλά και των Ιονίων Νήσων για τα εξής:

 1. Με πρωτοβουλία μας, ενόψει της 153ης επετείου από την Ένωση των Επτανήσων, ήρθε στο ΔΣ προς συζήτηση ψήφισμα απόδοσης τιμής στους ριζοσπάστες αγωνιστές με γενικό τίτλο – πλαίσιο «τιμούμε το ριζοσπαστικό κίνημα, συνεχίζουμε τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση». Το ψήφισμα στάλθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς δημοσίευση, όπως αποφασίστηκε από το ΔΣ. Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να κρίνει αν το περιεχόμενο του ψηφίσματος προσφέρει ή όχι πλευρές που αποκαθιστούν ή υπογραμμίζουν την ιστορική πραγματικότητα, κύρια ως προς το κοινωνικό περιεχόμενο του αγώνα των ριζοσπαστών, ως προς τα περί «εθνικής ομοψυχίας» αλλά και ως προς τα αδικαίωτα ιδανικά.
 2. Ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών (ΑΚΕ), του ψηφοδέλτιου που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αρχαιρεσίες για ΔΣ ΕΛΜΕ-ΚΙ, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: «Δεν συμφωνώ με την ανακοίνωση γιατί διαφωνώ με την Ένωση. Πιστεύω ότι έπρεπε να είμαστε ανεξάρτητο κράτος τα Επτάνησα». Κατόπιν αυτού το ψήφισμα υπερψηφίστηκε μόνο από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ενώ η ΑΚΕ ψήφισε ΚΑΤΑ.

Παραθέτουμε τα γεγονότα χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αργοστόλι 18/5/2017

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ (Γεωργόπουλος Διονύσης, Μαντζουράτος Δημήτρης, Μεμελετζόγλου Ελένη, Πεντογάλου Διονυσία, Ποταμιάνου Σοφία)

SHARE

3 Σχόλια

 1. Ποιος ασχολειται με το τι λεει η ΑΚΕ…. ανθρωπακια που ερχονται και παραυτα παρερχονται και εξαφανιζονται. Ποιος τους υπολογιζει; Στα παλαιοτερα των υποδηματων μας εχουμε γραμμενες τις αποφασεις τους και ασους τους προωθουν και τους στηριζουν απο εφημεριδες και sites. Τα γραπτα μενουν Ελενη.

 2. “Κυρία, κυρία, αυτό το κακό παιδάκι δεν συμφωνεί μαζί μας. Να το κάνετε ντα. Να το βάλετε να στέκεται στη γωνία με το ένα πόδι!”
  ΑΣΕ μας κάτω καημένε και τράβα να μπαλώσεις τις ιδεολογικές αντιφάσεις των ανακοινώσεων σου. Τι μας νοιάζει, αν κάποιος διαφωνεί με τα φληναφήματά σου; Δικαίωμά του. Δεν έχουμε πρόβλημα με την αντίθετη γνώμη. Εσύ κοίτα μη σε κάνει ντα Το Κόμμα μ΄αυτά που γράφεις.
  Πολύ ελεύθερο χρόνο έχεις πάντως…

 3. Αν η αιτία της καταψήφισης είναι μόνο αυτή που αναφέρεται τότε επιτρέψτε μου να καταλήξω σε μία και μόνο σκέψη:
  Από ό,τι φαίνεται μετά τη διακοπή της λειτουργίας του Δημ. Ψυχιατρείου Κεφαλονιάς και της έλλειψης του φόβου εγκλεισμού, πολλά θα δουν τα μάτια μας και επίσης πολλά θα ακούσουν τα αυτιά μας.
  Τώρα ως προς την απόφαση της ένωσης, ας μην ήταν ο Γεώργιος «Άγγλος» και άμα βλέπαμε ένωση τότε (ίσως και για πάντα), γράφτε μου.
  Όποιος κατάλαβε – κατάλαβε.

  Χα χα

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο