Υπέροχα κι εύκολα σοκολατάκια με δαμάσκηνο και καρύδι by Paxxi

Γρήγορα, εύκολα, απολαυστικά και χωρίς τύψεις τα σοκολατάκια με δαμάσκηνο και καρύδι είναι η λύση όταν θέλουμε ένα πιο υγιεινό γλύκισμα ή ένα κέρασμα χωρίς μεγάλη προετοιμασία.

Η γεύση τους, μας αποζημιώνει καθώς η σοκολάτα λιώνει απαλά στο στόμα και αποκαλύπτεται το ζουμερό δαμάσκηνο που μέσα του κρύβει το τραγανό καρύδι.

Κι αυτό το σοκολατάκι γίνεται μέσα σε 10 λεπτά!

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς καρπό
  • 5 καρύδια, κομμένα στη μέση
  • ½ κγ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Γεμίζω κάθε δαμάσκηνο με μισό καρύδι στο σημείο που είχε τον καρπό του.
  2. Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο είτε σε μπεν-μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων, αφήνω 2 λεπτά, να μην καίει η σοκολάτα και να γίνει λίγο πιο παχύρευστη.
  3. Βουτάω σ αυτή ένα ένα κάθε γεμιστό δαμάσκηνο και στη συνέχεια τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα.
  4. Τα αφήνω να σταθεροποιηθεί ή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή ανάλογα με την εποχή για πιο γρήγορα τα βάζω στο ψυγείο.
  5. Όταν στεγνώσουν τα φυλάω σε κλειστό κουτί για να μην πάρουν υγρασία.

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο