Πέταξαν τραυματισμένο σκυλάκι μέσα σε κάδο σκουπιδιών, απέναντι από το νοσοκομείο

Eίμαστε πολύ μα πολύ αναστατωμένοι. Aργά χτες το βράδυ δεχθήκαμε ένα τηλέφωνο από την αστυνομία να τους βοηθήσουμε με ένα σκυλί το οποίο βρισκόταν ΠΕΤΑΜΕΝΟ σε ένα κάδο σκουπιδιών στο Αργοστόλι κάτω από το νοσοκομείο.

Πήγαμε αμέσως και βρήκαμε ένα συμπολίτη μας με το σκύλο του που τυχαία περνούσε από το σημείο. Ο σκύλος του προφανώς μύρισε και αντιλήφθηκε το άτυχο σκυλάκι μέσα στο κάδο, το τράβηξε επίμονα προς εκεί γαβγίζοντας και ο άνθρωπος έπαθε την πλάκα του βλέποντας πεταμένο-ζωντανό το μικρόσωμο σκυλί. Εκεί βρισκόταν και το περιπολικό της αστυνομίας με δυο παλληκάρια -αστυνομικούς, αφού προηγουμένως τους είχε καλέσει σε βοήθεια ο συμπολίτης μας, οι οποίοι όλοι μαζί κατάφεραν και είχαν βγάλει το μικρό από τον κάδο σκουπιδιών και μας περίμεναν να μας το παραδώσουν. Ήταν όλοι τους σοκαρισμένοι.

Το σκυλί βογκούσε από τους πόνους, αφού φαινόταν χτυπημένο από διερχόμενο αυτοκίνητο, που προφανώς το καθίκι αφού χτύπησε το σκυλί σκέφθηκε να το… βοηθήσει με το παραπάνω τρόπο, να το πετάξει σα σκουπίδι, ζωντανό, αλλά βαριά τραυματισμένο στο κάδο των σκουπιδιών για να το παραλάβουν την επομένη τα αυτοκίνητα αποκομιδής και να τελειώσουν τη… δουλειά.

Δεν το χωρά ο νους μας. Ποιο σκουπίδι μπόρεσε και πέταξε μισοπεθαμένο το άτυχο ζώο σε κάδο σκουπιδιών; Τι ανωμαλία μπορεί να κουβαλάει αυτός ο να μην τον αποκαλέσουμε τώρα, τι σκεφτόσουν ρε ηλίθιε και πέταξες έτσι το πλάσμα αυτό, πως μπόρεσες ρε άνθρωπε, πως γύρισες σπίτι σου στην οικογένεια σου στα παιδιά σου και μπόρεσες να κοιμηθείς με ελαφρά την συνείδησή σου;

Δεν υπάρχουν λόγια, η τόσο πλούσια γλώσσα μας φαντάζει τόσο φτωχή σε κατάλληλες λέξεις για να περιγράψουμε με σαφήνεια το πως αισθανόμαστε για αυτό το κτήνος. Ο μικρός βρίσκεται στο κτηνιατρείο της κα Βαβάση και δίνει σκληρή μάχη για την ζωή του. Λυπούμαστε τόσο πολύ.

Μόλις χτες γράφαμε για τον φίλο Βρετανό Γιάννη που ρισκάρισε τη ζωή του για την ευζωία των ζώων του νησιού μας και αμέσως μετά λάβαμε την υποστήριξη από κάποιο πολύ καλό συμπολίτη μας που έπραξε τα δέοντα. Ντροπή και μόνο ντροπή!

Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντόρις»

SHARE

Σχόλιο

 1. Αρχικά μου φαίνεται ότι το σκυλάκι είδε ωραία γιατρίνα και το παίζει «ψόφιο»…χα χα.

  Δεύτερο ας πάρουμε και μια άλλη άποψη:
  Έχετε διερωτηθεί πόσοι αυτοκινητιστές έχουν πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά τους από ζημιές χτυπώντας αδέσποτα σκυλιά?
  Κτυπώντας μεγαλόσωμο σκύλο στην παλιά εθνική Κορίνθου – Πατρών το δεξί μου μπροστινό φτερό κόλλησε στη ρόδα και ο από πίσω που τον καβάλησε ακινητοποιήθηκε.
  Δεν είδα κανένα σύλλογο ζωόφιλων να μας αποζημιώσει.
  Μπορείτε να πληροφορηθείτε από τους αστυνομικούς που σας βοήθησαν πόσους τραυματισμούς και θανάτους ανθρώπων καταγράφει η τροχαία κατ΄ έτος με φταίχτες αδέσποτα?
  Μπορείτε να υπολογίσετε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα όλη αυτή η αρρωστημένη εξάρτηση, η τελείως άναρχη μα και υπερβολική εκτροφή σκύλων σε φάρμακα, τροφές, κλπ κλπ?
  Μπορείτε να μου πείτε ποιοι είναι υπεύθυνοι για τον ανεξέλεγκτο αριθμό αδέσποτων?

  Είναι κάποιες ερωτήσεις και καταστάσεις που κάποιοι μάλλον ποτέ δεν έχουν σκεφτεί και που πιστεύω αν έχουν τη δυνατότητα να τις μελετήσουν θα πάψουν να είναι το λιγότερο υπερβολικοί και ίσως βρούν κάποιες λύσεις ώστε και τα ζώα να βοηθηθούν μα και η Δημόσια ασφάλεια.

  Απτά τα ολίγα…

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο