Συστατικά
  • 4 αυγά μέτρια
  • 260 γρ. σπανάκι κ.τ.ψ
  • 150 γρ. πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ρικότα
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 60 γρ.φρεσκα τοματίνια
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 210° C στον αέρα.
  • Βάζουμε το σπανάκι μας σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να ξεπαγώσει. Το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τις πατάτες, με την βοήθεια ενός μαντολίνου, αν έχουμε, αλλιώς με το μαχαίρι μας, σε λεπτές φέτες πάχους 2-3 χιλιοστών.
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και λίγο αλάτι και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι (κατάλληλο για να μπαίνει και σε φούρνο) με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πατάτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός. Προσθέτουμε τη ρικότα, το γάλα, το σπανάκι και αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο τηγάνι και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι  στο φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ για 10-15 λεπτά.
  • Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Όταν βγάλουμε την ομελέτα από τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω τα τοματίνια, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
SOURCEhttps://akispetretzikis.com/
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο