Μία ακόμα πρόβλεψη μας επιβεβαιώθηκε πλήρως και μάλιστα μεσοπρόθεσμη καθώς από τις 5 Ιουλίου( διαβάστε εδω) είχαμε αναφέρει ότι προς τα μέσα του μήνα αναμέναμε μία πτώση της θερμοκρασίας συνοδευόμενη από κάποιες βροχοπτώσεις.

Πράγματι από τις βραδινές ώρες της Κυριακής η αλλαγή του καιρού ξεκίνησε και στο νησί μας με κάποια λίγα φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα τα οποία τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ήταν κάπως λίγο περισσότερα ενώ συνεχίζει να βρέχει ασθενώς.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Μ/Σ Φαρακλάτων μέχρι και τις 09:30 έχουν σημειωθεί 6,4 mm βροχής ενώ σε άλλες περιοχές του νησιού μας έβρεξε ελάχιστα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μεγάλα ύψη βροχόπτωσης και ακραία καιρικά φαινόμενα όπως αναφέρθηκε από κάποιους το τελευταίο 24ωρο.

Η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει σημαντικά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους 17.8 βαθμούς Κελσίου ενώ με τη στροφή των ανέμων από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις γύρω στα 4-5 μποφόρ η αίσθηση του κρύου βρίσκεται γύρω στους 16 βαθμούς.

Ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να παρουσιάζει κάποια βελτίωση χωρίς να αποκλείεται να εκδηλώνονται κάποια φαινόμενα ενώ από την Τρίτη θα επανέλθουμε και πάλι σε καλοκαιρινές συνθήκες.

Δείτε φωτογραφίες απο τον τοπικό μετεωρολογικό σταθμό των Φαρακλάτων

Ο καιρός τώρα, 17/7/2017, ώρα 09.29 πμ

και ο σχετικός χάρτης

SOURCEhttp://faraklata-weather.gr/
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο