Μια πολύ δύσκολη νύχτα ήταν η αποψινή για τη πολιτική προστασία της Περιφέρειας καθώς στις ακτές της Βόρειας Κεφαλονιάς , στην Αγία Ιερουσαλήμ , εμφανίστηκαν εγκαταλελειμμένοι πρόσφυγες.  80 περίπου άτομα εξαντλημένα από την ταλαιπωρία μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά, κυριολεκτικά συλλέκτηκαν από την παραλία. Ολονύχτια μάχη για τη σωτηρία τους έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, η Αστυνομία και η Λιμενική αρχή.

Εχουν μεταφερθει σε ασφαλές μέρος στο Αργοστόλι για να τους φροντίσουν γιατροί και αναχωρούν άμεσα με ναυλωμένα λεωφορεία για Αθηνα.

60 άνθρωποι βασανισμένοι και 20 παιδιά βρέθηκαν στο νησί μας ευτυχώς σε σχετικά βατή παραλία της Ερίσου και σώθηκαν. Θα παραμείνουν εδώ λίγες ώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και να αναχωρήσουν για Αθήνα.

 

 

SHARE

Σχόλιο

 1. Εχτές (με λίγες πιθανότητες να ήταν προχτές), τυχαία ανακάλυψα ένα τούρκικης σημαίας σκάφος παλαιού στιλ (σαν αυτό το Ρώσικο που βούλιαξε τσου Βαρδιάνους), ικανού όμως μεγέθους, ξύλινου χρώματος με «καθρέφτη» πρύμη, όπου και γραμμένο το όνομά του με μεγάλα καλλιτεχνικά χρυσά γράμματα.
  Ήταν διπλό όνομα, νομίζω κάτι σαν Sultan – τάδε…
  Ήταν αγκυροβολημένο ανοικτά της Άσσου προς Αγία Ρουσαλή ή κατά τα γνωστά Ιερουσαλήμ, κοντά στους Κόκκινους βράχους.
  Ήταν κάτι που με παραξένεψε.
  Ίσως και να έχει κάποια σχέση.
  Χα χα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο