ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Ι. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του γιατρού Σπύρου Λυκιαρδόπουλου που με συνέπεια υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς .Είναι πραγματικά χρέος μας και ως Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Ι. , εκτιμάμε ότι ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης οφείλει να συνεχίζει να διεκδικεί σωστές και λειτουργικές δομές Υγείας στο νομό , με άξονα τα πάγια αιτήματα του ταξικού κινήματος για Δημόσια Δωρεάν Καθολική Υγεία που να καλύπτει τις σύγχρονες λαίκές ανάγκες .
Συνάδελφοι , το να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση και στελέχωση των νοσοκομείων μας , αποτελεί πραγματικά φόρο τιμής στο Σπύρο Λυκιαρδόπουλο που σε όλη του την πορεία υπερασπίστηκε το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας .
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ.ΓΑΒΡΙΛΗΣ Γ.ΒΑΛΕΝΤΗΣ

=====

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας εκφράζει την λύπη του για την σε σύντομο χρονικό διάστημα απώλεια δύο προσωπικοτήτων του ιατρικού χώρου, που πρόσφεραν πολλά στην επιστήμη και στην τοπική κοινωνία, του Γιώργου Μωραϊτόπουλου και του Σπύρου Λυκιαρδόπουλου.

Εκφράσαμε ιδιωτικώς τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του πρώτου. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και στην οικογένεια του νυν εκλιπόντος, Σπύρου Λυκιαρδόπουλου, καθώς και στον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Σ.Κ.

Ο Πρόεδρος, Διονύσης Γαρμπής

Η Γραμματέας Ευτυχία Τζανετάτου

===

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Θλίψη για το θάνατο του αγαπητού γιατρού +Σπύρου Λυκιαρδόπουλου

Οδυνηρό ξάφνιασμα ήταν για όλους μας ο αιφνίδιος θάνατος του αγαπημένου μας γιατρού Σπύρου Λυκιαρδόπουλου.

Ο +Σπύρος Λυκιαρδόπουλος, για όλους εμάς, ήταν ο γιατρός που κυριολεκτικά “κρατούσε” την ζωή μας στα χέρια του, για όσο διάστημα ήταν επικεφαλής στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας.

Και κάτι παραπάνω…

Ήταν αυτός, που κατάφερε να ιδρύσει και να λειτουργήσει Μονάδα Αιμοκάθαρσης στο νησί μας, καλύπτοντας τις ζωτικές ανάγκες των νεφροπαθών του Νομού μας.
Στάθηκε κοντά στους ασθενείς του , με την αμεσότητα και την ανιδιοτέλεια που τον χαρακτήριζε, προσφέροντας τις επιστημονικές του γνώσεις απλόχερα.
Όλοι εμείς , νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι , εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

===

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟ

Θα ’σαι για πάντα κοντά μας

          Το να αποχαιρετάς έναν φίλο, έναν συναγωνιστή, έναν σύντροφο δεν είναι εύκολο πράγμα. Το να αποχαιρετάς τον Σπύρο Λυκιαρδόπουλο είναι πολύ δύσκολο.

          Ο Σπύρος ήταν πάντοτε αγωνιστής – και όταν σπούδαζε ιατρική και όταν ασκούσε την ιατρική. Αγωνίστηκε στα χρόνια της νεότητάς του κατά της χούντας και γι’ αυτό δέχτηκε ποικίλες διώξεις. Ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε, ποτέ δεν αξιοποίησε εκείνη τη συμμετοχή· δεν επιζήτησε την εξαργύρωση. Σεμνός πάντοτε συνέχιζε τη ζωή του, χωρίς να υποστέλλει τη σημαία της διεκδίκησης για μια ουσιαστικά ανεξάρτητη πατρίδα, για μια δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα, για μια ειρηνική, ανθρώπινη ζωή.

          Αγωνίστηκε στα χρόνια  της ωριμότητάς του από τη θέση του Γιατρού στο Νοσοκομείο του Αργοστολιού για την καλύτερη δυνατή παροχή νοσηλείας στους ασθενείς του. Στον πολύπαθο χώρο της Υγείας έδωσε μικρές και μεγάλες μάχες και δεν ήταν λίγες οι φορές που συγκρούστηκε με θεσμούς και με πρόσωπα. Γνώστης των προβλημάτων, ποτέ δε σταμάτησε να κρίνει και να κατακρίνει αλλά και να προτείνει και να πράττει. Γιατί ο Σπύρος ήταν κυρίως, όπως και στα νιάτα του, άνθρωπος της πράξης, και όχι μόνο του λόγου.

          Πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη, άσκησε το ιατρικό του λειτούργημα με ευσυνειδησία και αφοσίωση, με επιμονή και πείσμα, πάντοτε υπομονετικός και προσηνής με τους ασθενείς. Και θα υπάρχουν εκατοντάδες συμπολίτες/σσες, που ως ασθενείς του πολλά έχουν να πουν για την ανιδιοτελή φροντίδα, το συνεχές ενδιαφέρον, την ανθρωπιά του Γιατρού Σπύρου Λυκιαρδόπουλου.

          Φεύγεις, φίλε Σπύρο, αλλά εμείς κρατάμε τη λεβεντιά σου.

          Φεύγεις, φίλε Σπύρο, αλλά να ξέρεις πως «θα ’σαι για πάντα μέσα σ’ όλα εκείνα» για τα οποία αγωνίστηκες, «θα ’σαι για πάντα μέσα σ’ όλο τον κόσμο» της Κεφαλονιάς – για να παραφράσω το λόγο του Γιάννη Ρίτσου.

         Aπό την Αθήνα, όπου βρίσκομαι, 12 Αυγούστου 2017

  ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ

======

==

Σπύρος Λυκιαρδόπουλος.

Τον Σπύρο τον γνώρισα το 1968 όταν το συμβούλιο των καθηγητών του γυμνασίου Κεραμειών τον απέβαλαν και ήλθε στο Αργοστόλι στο Κοργιαλένειο γυμνάσιο. Γνωριστήκαμε γιατί είμαστε από τους λίγους μαθητές που είχαμε μηχανάκι  ZUNDAP, μετά όμως  χαθήκαμε εγώ έφυγα για Αθήνα με  μεταγραφή στο 18ο γυμνάσιο Άνω Πατήσια, και παρακολουθούσα ιδιαίτερα μαθήματα στα φροντιστήρια Μαντά και να δώσω εξετάσεις για την Αρχιτεκτονική Σχολη.

Τις 29/9/1969 φεύγω από Κεφαλονιά για Πάτρα και από κει στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια Ιταλίας για την ιταλική γλώσσα περιμένοντας  να γίνω αποδεκτός από κάποιο πολυτεχνείο.

Εκείνο το πρωί λοιπόν ανεβαίνοντας στο Λεωφορείο συναντώ εντελώς τυχαία τον Σπύρο που πήγαινε και αυτός Περούτζια για την γλώσσα!!!!, έτσι γνωρίστηκαν οι γονείς μας, και ξεκίνησε μια μεγάλη και δυνατή φιλία.

Μετά από μια μικρή Οδύσσεια, έχοντας λίγα λεφτά στην τσέπη (τουριστικό συνάλλαγμα) φθάσαμε στην Περούτζια στον σταθμό, περιμένοντας κάποιο θαύμα, που το βρήκαμε στο πρόσωπο ενός έλληνα φοιτητή ιατρικής σχολής, μετά από τέσσερις ώρες αναμονής στις 8,00 το βράδυ και σε κατάσταση σχεδόν πανικού, μας οδήγησε στην  πανσιόν που έμενε ο ίδιος, μας έδειξε που είναι το Πανεπιστήμιο, και στην συνέχεια σε ένα εστιατόριο για να φάμε ιταλική μακαρονάδα.

Μείναμε μαζί δυο μήνες περίπου στο ίδιο δωμάτιο μιας πανσιόν, παρακολουθήσαμε τα ιδιαίτερα μαθήματα για την ιταλική γλώσσα, μετά εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο Μιλάνο και αυτός στην Ιατρική στην Παβία.

Τα καλοκαίρια μαζί πότε στο σπίτι του, πότε στο σπίτι μου, μια δυνατή παρέα που μας ένωνε όχι μονάχα η μικρή μας Οδύσσεια μέχρι την Περούτζια αλλά και η αντιφασιστική μας θέση και πολιτική μας τοποθέτηση στην Αριστερά.

Από το Μιλάνο μετεγράφηκα στην Φλωρεντία, ο Σπύρος στην Αθήνα, η χούντα του αφαίρεσε την αναβολή και τον έστειλε να υπηρετήσει φαντάρο λόγω των πολιτικών του θέσεων,  πήραμε πτυχίο, πήγαμε φαντάροι, και στην συνέχεια ο Σπύρος αγροτικό στην Ιθάκη και εγώ αρχιτέκτονας στην Κεφαλονιά. Και η παρέα συνεχίστηκε και στο Θιάκι και στην Κεφαλονιά.

Μετά ο γιατρός ήλθε Κεφαλονιά και διορίστηκε στο νοσοκομείο Αργοστολίου.

Ο Σπύρος ένας ανιδιοτελής γιατρός, ένας απίθανος άνθρωπος, που στην εκτέλεση των ιατρικών γνώσεων και φροντίδας προς τον ασθενή, ριψοκινδύνευε πολλές φορές την ζωή του, που  προσέφερε τις γνώσεις του με αγάπη προς τον συνάνθρωπό του, που βοηθούσε πάντα τους φτωχούς και ανήμπορους όχι μονάχα στην διάγνωση αλλά και στην προσφορά της φαρμακοθεραπείας,  ένας καταπληκτικός φίλος, όπου και να πήγε άφησε ένα μεγάλο όνομα σαν γιατρός, σαν επιστήμονας, σαν άνθρωπος. Ο άνθρωπος γιατρός που επί τριάντα  σχεδόν  χρόνια έδωσε τον εαυτό του και όλη του την αγάπη στην οργάνωση και στήριξη της μονάδας νεφρού Κεφαλονιάς.

Αγαπητός με όλους, χαμογελαστός, με μεγάλη πίστη σε αυτά που πίστευε και έμπρακτα ασκούσε.

Τον αγαπούσα και με αγαπούσε  ήταν ο σύμβουλος μου σε ιατρικά θέματα. Δεν θα ξεχάσω όταν πριν μερικά χρόνια μετά από μια ταλαιπωρία που πέρασε,  τον συνάντησα στο Αργοστόλι, αγκαλιαστήκαμε φιληθήκαμε μου έπιασε το χέρι και το έσφιξε δυνατά στέλνοντας μου το μήνυμα ότι είναι καλά, και περπατώντας αγκαλιασμένοι αναπολήσαμε τις μέρες της μεγάλης φιλίας μας.

Φίλε Σπύρο Αγαπητέ Γιατρέ, καλό σου ταξίδι.

Γεράσιμος Βασιλάτος

==

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κεφαλονιάς εκφράζουμε τη λύπη μας για την πρόωρη και απρόσμενη απώλεια του τέως Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου μας, Σπύρου Λυκιαρδόπουλου.

Ο αγώνας του για τους αρρώστους, το νοσοκομείο και τη δημόσια υγεία θα μας εμπνέει για πάντα.

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.

==

√  Τα social media έχουν γεμίσει με δεκάδες μηνύματα θλίψης, μαρτυρίες για τον αποθανόντα.

Στο facebook του Kefalonia Press

Post στα social media
Katerina Vagelatou

Η προσωποποίηση της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας, ένας μεγάλος άνθρωπος και γιατρός , η ελπίδα καθενός που η μοίρα του τον οδηγούσε στο νοσοκομείο. Πόσα μπορεί να πει κανείς γι α τον Σπύρο… Θα μας λείψει!

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ……
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΣ ΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΔΕΧΘΕΙ …ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΑΠ’ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ Π’ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΟΥ.
ΟΛΟΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΟΛΗ Η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ….ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΙΠΗ ΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ,ΕΝΑ ΠΕΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑΝ.
ΤΙΜΗΣΕΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΟΥ ΟΡΚΟ
ΑΝΥΨΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.  

====

Καλό ταξίδι…
Σπύρος Λυκιαρδοπουλος, πρώην διευθυντής παθολογικής κλινικής ΓΝ Κεφαλληνίας.
Ένας υπέροχος ιατρός και άνθρωπος.

===

ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΣ !!!!!ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ !! ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΩΡΗΣ ΑΜΟΙΒΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ !!!!!! ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ !!!! ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΠΥΡΟ !!!!

==

Απέραντη. Θλίψη. Φτωχό. Το. Μικρό. Μας. Νοσοκομείο. Ο. Σπύρος ο. Άνθρωπος που. Έδωσε. Τα. Πάντα. Για. Όλους. Μας. Ο. Άνθρωπος. Γιατρός. Για. Όλους Ποσο. Πολύ. Πόνο. Μας. Έδωσες. Γιατί. Έφυγες. Πολύ. Νωρίς !!Δεν. Θα. Ξεχαστείς. ΠΟΤΕ. Καλό. Ταξίδι. Σπύρο. Μου.

==

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑΤΡΕ ΜΑΣ….!!! ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ….ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α….ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΣ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΦΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΡΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ Κ’ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ….!! ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΣΟΥ….ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΚΟΜΑ Κ’ ΤΩΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!! ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΟΥΜΕ……ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ…!! Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΑΜΟΙΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ!! ΑΣ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ   ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!

SHARE

3 Σχόλια

 1. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΤΑΜΩΣΟΥΝΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΕΙΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!!!ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ
  ΔΙΔΑΞΕ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
  ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ!
  ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟ ΙΔΕΟΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΩΝ ΒΑΔΙΣΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ.
  ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΜΑΣ!

  ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ!

  ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ

  ΤΡΥΦΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

  ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ

  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΟΣΑΚΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

  ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΕΥΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟΥ ΟΠΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΦΥΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!

  ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΑΣ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ!

  ΣΠΥΡΟ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!

  ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΥΠΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ SKODA ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑΝΤΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΣΠΥΡΟ ΚΑΛΗΝ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΑΚΗ ΤΟΝ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ
  ΕΦΥΓΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!

  ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΤΝ

 2. Με τον Σπύρο Λυκιαρδόπουλο είμαστε συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σαν στρατιώτης απειλούσε να συλλάβει το έντρομο ανδρείκελο ρουφιάνο της χούντας στην ιατρική σχολή, γιατί πλέον σαν στρατιωτικός, έστω και με αυτές τις συνθήκες, ήταν εξουσία… (χαρακτηριστικό Κεφαλλονίτικο Χιούμορ και θάρρος). Σαν γιατρός, αποτελεί στα βάθη της ψυχής μας από τα ψηλότερα επιστημονικά και ηθικά παραδείγματα, με προσπάθεια ενημέρωσης με λεπτομέρειες στους τομείς που ασχολιόταν, αλλά ταυτόχρονα και καταπέλτης στους εμπόρους σαλτιμπάγκους της υγείας. Τέτοιες προσωπικότητες μόνο σε μυθιστορήματα ή και στα όνειρά μας μπορούμε να συναντήσουμε. Μας παρηγορούν η ύπαρξη της γυναίκας του, των παιδιών του και των μαθητών του όσων προσπαθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Το Σπύρο και όλους αυτούς θα τους έχουμε ανεξίτηλα στη καρδιά μας.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο