Δύσκολα τα πράγματα στα επιτελεία του Δήμου Κεφαλονιάς στον τομέα των έργων! Μετά την ακύρωση της δημοπρασίας του έργου της αφαλάτωσης Αργοστολίου (δες εδώ) , μια νέα απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος αυτή τη φορά, κατεβάζει τη ψυχολογία των ενοίκων του μεγάλου και μικρού Μεγάρου,  στα πατώματα..

Αναλυτικά,

44.207,35€ με απόφασή του Υπουργού Περιβάλλοντος καλείται να επιστρέψει ο Δήμος Κεφαλονιάς αχρεωστήτως  ή παρανόμως καταβληθέντα !!!

Η απόφαση αφορά το πλέον πολύπαθο δημοτικό έργο του Δήμου Κεφαλονιάς, αυτό της αποχέτευσης Σκάλας της τουριστικότερης, παρακαλώ, περιοχής της Κεφαλονιάς !

Ένα έργο που αν και η σύμβασή του υπογράφτηκε στις 03-7-2008, εννιά χρόνια μετά …..ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ !!!! Ένα έργο που αποτελεί αδιαμφισβήτητα μνημείο ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας ‘εργων του Δήμου Κεφαλονιάς !

Το έργο που έχει παραληφθεί μεν προσωρινά από το Δήμο αλλά όχι οριστικά για να λειτουργεί και το οποίο ακόμη και όταν δοθεί σε λειτουργία …..δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα λειτουργεί, και τώρα θα πρέπει να πληρωθούν «κερατιάτικα» από το ταμείο του Δήμου 44.207,35 ευρώ και να σταλούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος!!!

Ο λόγος της επιστροφής αυτού του ποσού που δεν το λες και μικρό;

«Η ανάκτηση του ως άνω ποσού επιβάλλεται λόγω μη επιλεξιμότητας δαπανών. Συγκεκριμένα πρόκειται για δαπάνες που αφορούν πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης, αναλάμποντες φανούς επισήμανσης κινδύνου, προσωρινές γεφυρώσεις ορυγμάτων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών κ.λ.π.».

Εν ολίγοις ο Δήμος πήρε κακώς 44.207, 35 ευρώ απο την χρηματοδότηση για την αποχέτευση της Σκάλας και τώρα πρέπει να τα επιστρέψει από το ταμείο του, όπως αναγκάστηκε να πληρώσει 64.654,95 € για το έργο του φωτισμού στο Αργοστόλι γιατί …έχασε την κρατική επιχορήγηση  (δες εδώ) και όπως κινδυνεύει να πληρώσει 207.879,97 ευρώ για το κολυμβητήριο Αργοστολίου. 

Να ‘μαστε καλά να πληρώνουμε!

 Στέφανος-Παναγής  Σκαλισιάνος

Σχόλιο

  1. Φταινε οι προηγουμενοι.

    8 χρονια Παρισης και το εργο ακομα δε λειτουργει ουτε στον Πορο, ουτε στη Σκαλα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο