ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι 13 / 9 /2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Το ΕΚΚΙ από κοινου με την ΕΛΜΕΚΙ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη , με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς , παρέμβαση στη διοίκηση του καταστήματος του ΟΤΕ στο Αργοστόλι σε σχέση με την καινούρια κεραία της COSMOTE που έχει στηθεί στην ταράτσα του κτηρίου και τις επίπτώσεις που θα έχεί η λειτουργία της στους κατοίκους της πόλης μας και ιδίως στους μαθητές καθώς πολύ κοντά βρίσκονται σχολικά συγκροτήματα .

          Στη συζήτηση που είχαμε με τον προϊστάμενο του καταστηματος παραδέχθηκε και ο ίδιος τον κίνδυνο τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για την υγεία των ίδιων των εργαζομένων του ΟΤΕ καθώς ούτε ο ίδιος έχει ενημερωθεί για το πότε θα ενεργοποιηθεί και ποια θα είναι η εμβέλειά της .

Γνωρίζουμε πολύ καλά όμως ποιος είναι ο στόχος αυτής της ενέργειας:η εξυπηρέτηση του τουριστικού κεφαλαίου και η αύξηση της κερδοφορίας του την ίδια ώρα που η λαϊκή οικογένεια πληρώνει πόλυ ακριβά τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και ίντερνετ.Την ίδια ώρα που η υγεία στο νομό καταρρέει , που οι μαθητές στοιβάζονται σε κοντεΪνερ που οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι στέκουν ερειπωμένες  ,γίνεται κύρια  προτεραιότητα το “4G” ίντερνετ .Αλήθεια νομίζουν ότι μαςκοροϊδεύουν;Είναι τόσο προσηλωμένοι στα κέρδη τους που πραγματικά η υγεία των εργαζόμενων πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων .Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας κάναμε λόγο για τα θανατηφόρα ατυχήματα του προηγούμενου διαστήματος , εδώ λοιπόν τώρα μιλάμε για θάνατο πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας και ας σπεύσουν οι “καθ’ ύλην” αρμόδιοι να μας πουν ότι όλα αυτά είναι υπερβολές και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία .

       Λοιπόν , συνάδελφοι και αυτή η ενέργεια αποτελεί κομμάτι της ίδιας αντιλαϊκής αντεργατικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι ,  τα φτωχά λαϊκά στρώματα.Είναι οι επιταγές της Ε.Ε. που και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί στο δρόμο που άνοιξαν οι προηγούμενοι με συνένοχους την τοπική διοίκηση (δήμο & περιφέρεια) .Έχουμε υποχρέωσή  ως ταξικό κίνημα ,   να εμποδίσουμε τα σχέδια τους με κάθε τρόπο , να μας βρουν και αυτήν τη φορά απέναντί τους. .Εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές θα παλέψουμε μαζί με τ’άλλα και για τηδημόσια υγεία που απειλείται από αυτήν την αυθαίρετη ενέργεια της επιχείρησης  του ΟΤΕ που μόνο στόχο έχει την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου .

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΓΑΒΡΙΛΗΣ                                    Γ.ΒΑΛΕΝΤΗΣ

 

 

 

 

SHARE

Σχόλιο

  1. Διαβάζοντας τα παραπάνω για την ενημέρωση σας σας λέω ότι για την καλή λειτουργία της κινητής τηλεφωνίας πρέπει οι κεραίες εκπομπής να βρίσκονται μέσα στις πόλεις . Η ισχύς εκπομπής είναι 30 με 40 W (συγκρινετε τες με τις κεραίες πχ της ψηφιακής τηλεόρασης που η ισχύς είναι της τάξεως των KW ).
    Όσον αφορά τις επιπτώσεις στους ανθρώπους οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν επαρκώς δικαιολογημένες μελέτες για τις βλαβερές επιδράσεις της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας την οποία εκπέμπουν οι κεραίες στον ανθρώπινο οργανισμό. Άρα μπαίνει το ερώτημα αν θέλουμε κινητή τηλεφωνία ή όχι. Αν θέλουμε πρέπει να απαιτήσουμε να τηρηθούν τα όρια ασφαλείας που εκπέμπουν οι κεραίες και να γίνεται έλεγχος από κάποιο φορέα πχ ΕΜΠ και σε περίπτωση υπέρβασης να ” κατεβαίνει ” άμεσα η κεραία.
    Τέλος να σας γνωστοποιήσω ότι δεν έχω καμμία σχέση με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ότι γράφω είναι προσωπικές μου απόψεις που τις εκθέτω για ενημέρωση όσων επιθυμούν

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο