ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ: Με λίγο τρέξιμο θα προλάβουμε τη χρηματοδότηση για τα σχολεία!

Εξαιρετικά εντατικό ήταν το πρόγραμμα της βουλευτής του Νομού μας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου αυτό το Σαββαοτκύριακο στην Κεφαλονιά. Ολο το βάρος του ενδιαφέροντος έπεσε στο θέμα των σχολείων που οι κινητοποιήσεις των μαθητών έφεραν στο προσκήνιο (ευτυχώς !).

Για την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το που βρίσκεται η κατάσταση έγιναν συσκέψεις το Σάββατο το πρωί στο Δημαρχείο με τη βουλευτή, τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Αντιδήμαρχο Παλικής Γ. Κατσιβέλη και πολλούς υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο από το Δήμο όσο και από το ΤΑΣ (Ταμείο Αντισεισμικής Προστασίας).  Μετά τις συσκέψεις έγινε συνάντηση και με τους μαθητές για την ενημέρωσή τους στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν κυριολεκτικά τις επόμενες ώρες.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τη βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου μας έδωσε τη πλήρη εικόνα των ενεργειών που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες ώστε να προλάβει ο Δήμος τις ημερομηνίες ένταξης του ΕΣΠΑ ιδιαίτερα για τα σεισμόπληκτα σχολεία (9 σχολεία)

Εντός της εβδομάδας θα γίνουν οι αδειοδοτήσεις και θα ολοκληρωθούν οι μελέτες από τον ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ ) οργανισμό του Υπουργείου Υποδομών.

Αυτό που επισήμανε η βουλευτής στη συνομιλία μας είναι ότι οι μελέτες και τα έργα που θα γίνουν στα σεισμόπληκτα σχολεία δεν θα καλύψουν απλώς επισκευές, και τα εννέα σεισμόπληκτα σχολεία θα ανακαινιστούν πλήρως θα γίνουν υπερσύγχρονα με τις τελευταίες προδιαγραφές.

Ο προϋπολογισμός για αυτόν τον εκσυγχρονισμό υπολογίζεται περίπου 11 εκατ. Ευρώ τα  οποία κατά δήλωση και του Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα υπάρχουν και θα πρέπει να απορροφηθούν άμεσα.

Λίγο περισσότερη δουλειά απαιτείται για το νέο σχολείο στον Αγιο Αντώνη στο Ληξούρι το οποίο και θα καθυστερήσει να ολοκληρώσει το φάκελό του. Τα χρήματα και για αυτό το σχολείο έχουν ήδη δεσμευτεί από το ΕΣΠΑ.

Χάρη στις κινητοποιήσεις των μαθητών πήρε μπροστά η κρατική και δημοτική μηχανή για την ολοκλήρωση των φακέλων εντός των επόμενων ημερών ώστε να κατατεθούν ολοκληρωμένες προτάσεις για τα εννέα σεισμόπληκτα σχολεία.

Βεβαίως οι μαθητές επαγρυπνούν και παρακολουθούν από πολύ κοντά τις όλες διαδικασίες. Αξίζει να σημειώσουμε την ωριμότητα που έδειξαν τα παιδιά στα υπο κατάληψη σχολεία, στις τεκμηριωμένες προτάσεις τους για τις λύσεις, στο πολύμορφο αγώνα τους..  Ας επαγρυπνούμε όλοι, ας βοηθήσει ο καθένας από το μετερίζι του ώστε τα λεφτά να πάνε στα σεισμόπληκτα σχολεία της Κεφαλονιάς. Το οφείλουμε στα παιδιά !

Η Συντακτική Ομάδα του kefaloniapress

Δείτε το καταπληκτικό video του ΓΕΛ Ληξουρίου

 

SHARE

2 Σχόλια

  1. Σκόπιμο και χρήσιμο είναι να θυμόμαστε όλοι ότι το Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου απετέλεσε για δεκαετίες πνευματικό φάρο όχι μόνο για την Κεφαλονιά, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς από αυτό αποφοίτησαν άξιοι και εγνωσμένου κύρους πλέον επιστήμονες, οι οποίοι με την εν γένει Ακαδημαϊκή τους πορεία καθόρισαν και επηρέασαν καίρια τις εξελίξεις στον γνωστικό και επιστημονικό τους κλάδο και πεδίο. Επίσης η περίφημη ” Σχολή ” στο Ληξούρι τροφόδοτησε την Ελληνική Οικονομία με μεγάλο αριθμό ιδιαίτερα επιτυχημένων επαγγελματιών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και πρόοδο σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

    Ολα αυτά δεν αναφέρονται από κάποια εμμονή σε ένα ” ηρωϊκό ” παρελθόν, αλλά γιατί πρέπει να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλους τους αρμοδίους, αλλά και για εμάς τους τόσο υπερήφανους για την καταγωγή μας Κεγφαλονίτες, όπου και αν βρισκόμαστε, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, πέρα από τις όποιες σεβαστές πολιτικές ή άλλες διαφορές μας, για την επίτευξη του κοινού στόχου που δεν μπορεί να είναι παρά η ύπαρξη άρτιων υποδομών για την εκπαιδευτική κοινότητα τόσο στην Παλλική όσο βεβαίως και σε όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο