Καθώς βρισκόμαστε περίπου δύομιση μήνες πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου θα σας ενημερώνουμε σταδιακά για το τι αναμένουμε το 2018 σχετικά με τις πτήσεις από το εξωτερικό.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια τις πρώτες πτήσεις τις αναμένουμε στα τέλη του Μαρτίου ωστόσο σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις που δείχνουν ότι θα έχουμε περαιτέρω αύξηση των αφίξεων στο νησί μας.

Ποδαρικό τη νέα χρονιά θα μας κάνει στις 26 Μαρτίου η εταιρεία Ryanair με την πρώτη της πτήση από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου.

Την επόμενη ημέρα(27/3) θα έχουμε επίσης από την Ryanair τις εναρκτήριες πτήσεις από το Μιλάνο/Μπέργκαμο με τους πρώτους Ιταλούς τουρίστες να έρχονται και πάλι νωρίς στην Κεφαλονιά μετά από αρκετά χρόνια ,  ενώ θα υπάρχει και η πρώτη πτήση από το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης η οποία αποτελεί νέα πτήση για τα δεδομένα του νησιού μας.

Επίσης θα ξεκινήσει τις πτήσεις από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου και η εταιρεία Easyjet ενώ το Σάββατο(31/3) θα έχουμε και την πρώτη πτήση της Norwegian επίσης από το ίδιον προορισμό και μάλιστα σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με το 2017.

Μέχρι και τα μέσα περίπου του Απριλίου θα έχουμε συνολικά δέκα πτήσεις την εβδομάδα:

-6 πτήσεις από το Λονδίνο

-2 πτήσεις από το Μιλάνο

-2 πτήσεις από την Φρανκφούρτη

όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαμε μόλις δύο πτήσεις την εβδομάδα κάτι που δείχνει την αυξητική τάση που αναμένουμε στις φετινές αφίξεις.

Στη συνέχεια θα προστίθενται στο πρόγραμμα και άλλες πτήσεις από διάφορες χώρες Ολλανδία , Πολωνία κ.τ.λ ενώ από το Μαϊο θα ξεκινήσουν ακόμα περισσότερες εταιρείες.

Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να ξεκινήσουν από τώρα την προετοιμασία ώστε να λειτουργούν όλα σωστά όταν θα υποδεχτούμε τους πρώτους τουρίστες….ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν….!!!

 

 

 

 

2 Σχόλια

  1. […] Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και εφέτος οι πτήσεις προς το νησί μας θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου (+- κάποιες ημέρες κάθε χρόνο)και πιο συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου με τη Ryanair να μας κάνει ποδαρικό από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου(διαβάστε εδώ). […]

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο