Χορευτικός όμιλος Καμιναράτων -Η Ζωντανή και ένδοξη Ιστορία μας.

Σαν σήμερα πριν 55 χρόνια δόξασε το χωριό μας, την Κεφαλλονιά και την Ελλάδα.

Όπως γράφει στη σελίδα του ο νέος πολιτιστικός σύλλογος του χωριού ΑΕΤΟΣ που συνεχίζει την ένδοξη ιστορία του χορευτικού ομίλου: << Πολιτιστικός Σύλλογος ΚαμιναρΆτων “ΑΕΤΟΣ”

Μια σύντομη αναδρομή του χορευτικού ομίλου Καμιναρατων.

Ο χορευτικός όμιλος Καμιναρατων όπου και συγκεκριμένα από πρωτοβουλία της καθηγήτριας Μαρίας Λασκαράτου- Λαδα ως τότε Νομαρχιακής επιτροπής έλαβε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Δώρας Στράτου στο αρχαίο θέατρο του Πειραιά και απέσπασε το 3° βραβείο των (10.000) δρχ.

Το 1962 και έπειτα από τις δυναμικές παρουσίες Καμιναραδων χορευτών με πρωτοπόρους τον Βαγγέλη Φανό και τον Γεράσιμο Αντωνατο θα οργανωθούν σε Σύλλογο και έτσι θα ιδρυθεί ο < Χορευτικος Όμιλος Καμιναρατων >

Βασικά μέλη ήταν οι :

Ευάγγελος Σ. Φανος ,Ευάγγελος Δ. Σταθατος , Γεράσιμος Π. Αντωνάτος ,
Άγγελος Θ. Διονυσατος , Κώστας Θ. Διονυσατος , Νίκος Φ. Σταθατος ,
Βασίλης Ε.Ρηγατος , Ηλίας Κ. Σταθατος , Σπύρος Δ. Σταθατος , Άγγελος Δ.Φανος,
Χρήστος Π. Αντωνάτος , Μπαμπης Ε. Γαλιατσάτος , Παναγης Π. Μαρούλης

Ο σπουδαίος αυτός χορευτικός όμιλος θα δώσει πολλές παραστάσεις στην Αθήνα και στο νησί σε διάφορους διαγωνισμούς και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το 1963 ο χορευτικός όμιλος θα πάρει το Α’ βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό λαϊκών χορών εκπροσωπώντας την Κεφαλονιά.Σαν σήμερα λοιπόν πριν από 53 χρόνια θα αποτελέσει σημαντική χρόνια για το χορευτικό όμιλο αφού θα προσκληθεί να συμμετέχει και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον εορτασμό της “Ανθισμένης Αμυγδαλιάς” που γινόταν στην Αγκόλα της Ιταλίας τις 11 έως 13 του Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το φεστιβάλ συμμετείχαν χορευτές από όλη την Ευρώπη με 10 χορευτές και 2 μουσικούς , ο όμιλος Καμιναρατων θα εκπροσώπησει την Ελλάδα όχι μόνο για την άρτια χορευτική του παρουσία αλλά και γιατί είχε αποδείξει ότι αξίζει αυτήν την τιμή.

Είναι τιμή μας λοιπόν να συνεχίσουμε χωρίς να επιτρέπουμε σε κανέναν να απαξιώνει την συνέχεια της πορείας του δρόμου όπου χάραξαν οι πατεράδες μας.

Πηγή: Ηλίας Γαλιατσάτος

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο