Η άσκηση της Πυροσβεστικής στον προσομοιωτή “fire dragon” (φωτο και video)

Μας δόθηκε σήμερα η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς στον προσομοιωτή “fire dragon”.

Oπως μας εξήγησε ο υπεύθυνος του κέντρου ελέγχου της άσκησης , προσομοιωτές αυτού του τύπου πρέπει να υπάρχου 2-3 σε όλη την Ευρώπη. O fire dragon της Ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι ένα σπουδαίο απόκτημα για την εκπαίδευση των ανδρών και γυναικών της Πυροσβεστικής.

Εϊχε εγκατασταθεί πριν 2,5 χρόνια στο εκπαιδευτικό κέντρο του Σώματος και μόλις πριν μερικούς μήνες ξεκίνησε τα ταξίδια του και στη Περιφέρεια. Η Κεφαλονιά είναι το πρώτο νησί που επισκέπτεται και η τρίτη πόλη που εκπαιδεύει πυροσβέστες .

Πραγματικά μεγάλη τιμή για το νησί μας που δείχνει την εκτίμηση που έχουν οι ανώτεροι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη δράση των Πυροσβεστών στην Κεφαλονιά.

Ο fire dragon λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς με θερμοκρασίες έως και 600oC και καπνό σε επίπεδο συναγερμού. Διαθέτει διαμερίσματα στα οποία οι Πυροσβέστες συναντούν διάφορα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Είναι εντυπωσιακό ότι τρεις φορές στη διάρκεια της άσκησης που εμείς παρακολουθήσαμε σήμανε συναγερμός λόγω των ακραίων συνθηκών που δημιουργήθηκαν στον προσομοιωτή που έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των Πυροσβεστών.

Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση και στην άσκηση αλλά και στο κέντρο ελέγχου που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να ζήσουμε (σε ασφάλεια) μια άσκηση σε πραγματικές συνθήκες. Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους της Πυροσβεστικής. Θερμές ευχαριστίες για όλα όσα κάνουν για την ασφάλεια της ζωής μας και του κάθε πολίτη!

===

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο