Παρόλο που στο table setting , ειδικά στα επίσημα τραπέζια, υπάρχει πάντα στα αριστερά μας ένα πιατάκι με ένα μικρό μαχαίρι, δεν πρέπει ΠΟΤΕ να το χρησιμοποιήσουμε για να κόψουμε το ψωμί.

Γράφει η Εύη Φέτση

Η διαδικασία είναι απλή και πολύ συγκριμένη. Αφού μας σερβίρουν το ψωμί στο πιατάκι, ή το πάρουμε εμείς από το καλαθάκι, κόβουμε μικρές μπουκιές από το ψωμί με τα χέρια μας -μία την φορά- και χρησιμοποιούμε το μαχαίρι μόνο αν θέλουμε να αλείψουμε επάνω τους βούτυρο. Αν το βούτυρο είναι σε ατομικές συσκευασίες, το τοποθετούμε κι αυτό μέσα στο πιατάκι του ψωμιού και το χρησιμοποιούμε από εκεί.

Αν έχει σερβιριστεί σε ειδικό σκεύος στην μέση του τραπεζιού, παίρνουμε με το μαχαίρι μας ένα κομμάτι  -όσο νομίζουμε πως θα χρειαστούμε και σίγουρα τόσο όσο να μείνει και τους άλλους- το βάζουμε στο πιατάκι του ψωμιού, και δεν σερβιριζόμαστε ξανά παρά μόνο αν έρθει καινούριο βούτυρο στο τραπέζι.

Μπορούμε να πάρουμε δεύτερο ή και τρίτο ψωμάκι εφόσον υπάρχουν αρκετά στο καλαθάκι ή μας ρωτήσουν αν θέλουμε να μας σερβίρουν συμπληρωματικά, αλλά καλό είναι να μην πέφτουμε με τα μούτρα στο ψωμί σαν πεινασμένοι.

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο