Καλημέρα σας,

Με την έναρξη της καλοκαιρινής και τουριστικής περιόδου στο Ληξούρι, έχουμε και την επίσημη έναρξη της ηχορύπανσης στο Ληξούρι. Αυτό το γεγονός δεν είναι τωρινό αλλά είναι χρόνιο.

Οσοι κάτοικοι του Ληξουριού έχουν δυστυχώς τα σπίτια τους επί της κεντρικής λεωφόρου Στ Τυπάλδου, στην παραλιακή αλλά και στους εσωτερικούς δρόμους της πόλης, είναι καταδικασμένοι να ανέχονται όλα τα γούστα και τις μαγκιές όσων οδηγούν μηχανές κατά κύριο λόγο αλλά και αυτοκίνητα.

Φυσικά δεν μιλάμε για τους επαγγελματίες οδηγούς ή τους σωστούς οδηγούς αλλά μιλάμε για άτομα που έχουν φασιστοειδή κατάλοιπα. Αυτοί λοιπόν κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στους δρόμους του Ληξουριού και ειδικά στην κεντρική λεωφόρο με αυτοκίνητα με πειραγμένη την μηχανή για να κάνουν θόρυβο , με μηχανές με σπασμένες εξατμίσεις, κάνοντας σούζες, με πολύ μεγαλη ταχύτητα με κίνδυνο να σκοτωθούν οι ίδιοι αλλά κυριώτερο να σκοτώσουν άλλους συνανθρώπους μας.

Ανθρωποι οι οποίοι δυστυχώς μένουν επί της λεωφόρου οι οποίοι μπορεί να είναι ηλικιωμένοι, άρρωστοι, μικρά παιδιά, αλλά και άνθρωποι που θέλουν να ησυχάσουν, να κοιμηθούν, να ηρεμήσουν, είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται τις ορέξεις του κάθε κομπλεξικού ατόμου που θέλει να κάνει το γούστο του πάνω στο δρόμο. Αυτό το πράγμα λέγεται φασισμός και υπάρχει στο Ληξούρι εδώ και είκοσι χρόνια.

Επειδή κάποιος από αυτούς ίσως διαβάσει το κείμενο αυτό, θα ήθελα να τον ρωτήσω αν εγώ πήγαινα έξω από το σπίτι του να κάνω σούζες με σπασμένη εξάτμιση κάθε μέρα, θα του άρεσε; Αν είχε μάνα ή πατέρα άρρωστο ή μωρό παιδί που θέλει να κοιμηθεί και γινόταν αυτή η χαύρα , θα του άρεσε;

Και τώρα τίθεται το ερώτημα ; Η αστυνομία και η δημοτική αρχή πού είναι; Εγώ δεν λέω να είναι κάθε μέρα ή όλες τις ώρες στο δρόμο να ελέγχουν αλλά θα μπορουσαν σε συνεργασία μεταξύ τους να γίνεται έλεγχος μερικές φορές την εβδομάδα επί της λεωφόρου και της παραλιακής. Τα συγκεκριμένα άτομα είναι λίγα θα μπορούσαν εύκολα να τα εντοπίσουν και να τους πάρουν το δίπλωμα.

Ακόμα πιο εύκολο, να βάλουν κάμερες στη λεωφόρο (γιατί όλο τοσκηνικό γίνεται εκεί) και από το γραφείο τους να παρακολουθούν και να εντοπίζουν τους παραβάτες. Τόσο απλά.

Παρεμπιπτόντως να σας πω ότι αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση γίνεται από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα. Εχω τύχει μάρτυρας που καποιος ανεγκέφαλος με μηχανη παραλίγο να σκοτώσει ηλικιωμένο ο οποίος προσπαθούσε με το μπαστούνι του να περάσει τη λεωφόρο, αλλά και άλλη περίπτωση που αυτοκίνητο τρέχοντας με τρομερή ταχύτητα παραλίγο να χτυπήσει διερχόμενους τουρίστες. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά.

Πιστεύω ότι αν υπήρχε βούληση τόσο από την αστυνομία όσο και από τη δημοτική αρχή όλα θα είχαν τακτοποιηθεί. Απλά θέλει οργάνωση και συντονισμό. Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι που διάβασαν αυτό το κείμενο να κάνουν κάτι….

Ευχαριστώ πολύ,

Δημήτρης Δ.

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο