Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην εστία της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά στηλιτεύει η ΠΕΜΕΝ μετά τις καταγγελίες των νεοεισερχόμενων σπουδαστών και των οικογενειών τους.

Η ΠΕΜΕΝ σημειώνει ότι «από την πρώτη μέρα που οι σπουδαστές θα διέμεναν στην εστία της σχολής διαπίστωσαν την έλλειψη κλινοσκεπασμάτων, αναγκαζόμενοι να τα αγοράσουν οι ίδιοι, ενώ τους ενημέρωναν ότι θα πρέπει να αγοράσουν φάρμακα για την αντιμετώπιση των κοριών!

Επίσης οι σπουδαστές ήρθαν αντιμέτωποι με το “Καλημέρα” στη σχολή με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή και τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο σύνολο της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να τους προτρέπουν και για την αγορά βιβλίων».

Η ΠΕΜΕΝ απαιτεί την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων και συνολικά στη ναυτική εκπαίδευση.

Kefalonia press: Δυστυχως τα τελευταία χρόνια οι φοιτητές της ΠΕΜΕΝ δεν επικοινωνούν με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για καταγγελίες των προβλημάτων τους ή και παρουσίαση των δράσεών τους. Λυπούμαστε που υπάρχει αυτή η έλλειψη επικοινωνίας, θα μπορούσαμε ίσως  να βοηθήσουμε και εμείς στη λύση κάποιων προβλημάτων..

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο