Παρακολουθούμε από τη πρώτη στιγμή την εμφάνιση της κας Ρόδης Κράτσα ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και έχουμε μείνει κατάπληκτοι με τον αλαζονικό τρόπο συμπεριφοράς της και την  προκλητική παράκαμψη θεσμικών κανόνων για τη προβολή της.

Αυτές οι συμπεριφορές έφθασαν στο αποκορύφωμά τους κατά την επίσκεψη στην Κεφαλονιά των δυο προέδρων της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

  1. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κας Κράτσα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν μια θεσμική εκτροπή με ευθύνη του ίδιου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην Κεφαλονιά την ημέρα της γιορτής του Αγίου, έδωσε το χρίσμα στην κα Κράτσα μέσα από το δημαρχείο Κεφαλονιάς!! Θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει από τα γραφεία της ΝΟΔΕ που αμέσως μετά επισκέφτηκε. Αλλά δεν το έκανε.

Σου λέει , “Τι Δημαρχείο , τι ΝΔ, τι ΝΟΔΕ! ένα και το αυτό είμαστε”!

2. Προηγουμένως βεβαίως η κα Κράτσα είχε παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία στον Αγιο στις θέσεις των επισήμων δίπλα στον κ. Μητσοτάκη.

Το άκρο άωτο της αλαζονείας της κας Κρασά και του συζύγου της καταγράφηκε από τις κάμερες στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου με τη παρουσία στο νησί μας των δυο προέδρων της Ελληνικής και Ιταλικής Δημοκρατίας.

3. Η κα Κράτσα και ο συζυγός της παρακολούθησαν την Δοξολογία στις θέσεις των επισήμων στην εκκλησία της Μητρόπολης.

4. Η κα Κράτσα χωρίς να έχει θεσμική αρμοδιότητα και χωρίς να ενημερώσει τη Περιφέρεια κατάθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων στο Νάπιερ και βεβαίως στάθηκε στις θέσεις των επισήμων (μετά του συζύγου της) και μάλιστα δίπλα στο δήμαρχο.

Αυτό πιθανόν έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους υπαλλήλους της Περιφέρειας οι οποίοι επέτρεψαν την  κατάθεση στεφάνου εμπιστευοντάς την ότι ειχε τηρήσει τις διαδικασιες.

5. Η κα Κράτσα  χωρίς να έχει θεσμική αρμοδιότητα στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης  ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων και μάλιστα στις μπροστινές θέσεις!!

6. Η κα Κράτσα  εμφανίστηκε στη δεξίωση του διοικητηρίου και έκανε δημόσιες σχέσεις.

7. Η κα Κρατσα χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο εμφανίστηκε μετα του συζύγου της στην υποδοχή του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου όταν δεν μπορούσε να πλησιάσει ούτε μύγα το αεροδρόμιο.

8. Η κα Κράτσα μετά του συζύγου της και χωρίς να έχουν κανένα θεσμικό ρόλο ανέβηκαν στον χώρο των επισήμων κατά την κατάθεση στεφάνων των προέδρων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Ρωτήσαμε πολλές φορές κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων τους αρμόδιους από την Περιφερειακή Ενότητα για αυτές τις παράτυπες εμφανίσεις της κας Κράτσα, ουδείς ήξερε ποιος την κάλεσε. Από ανάρτηση του Περιφερειάρχη Θόδωρα Γαλιατσάτου στα social media μάθαμε ότι η δημοτική αρχή την ένταξε στην αντιπροσωπεία της.

L ‘estate ce moi! που λέμε στο χωριό μου!

Κυρία Κράτσα, αγνοούμε ποιος σας συμβουλεύει σε  αυτή την τακτική στην Κεφαλονιά. Οποιος / όποιοι και να είναι αυτοί , ήδη σας σκάψανε τον λάκκο.

Διότι κα Κράτσα, προς το παρόν,  είστε μια απλή πολίτης μετά του συζύγου της όπως χιλιάδες άλλες στα Ιόνια Νησιά. Το ότι πήρατε το χρίσμα της υποψηφιότητας για τη Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων από τον αρχηγό της ΝΔ αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί και να είστε υποψήφια έως το τέλος της κούρσας, ούτε ότι θα εκλεγείτε Περιφερειάρχης ούτε καν έχετε εγγυήσεις ότι θα εκλεγείτε περιφερειακή σύμβουλος.

Το “πρώην Ευρωβουλευτής” δεν είναι θεσμικός ρόλος παρά μόνο σε εκδηλώσεις της Ευρωβουλής.  Αλλά έστω και αυτό, εσείς δεν πράξατε το αυτονόητο:  Να ενημερώσετε για τις απαιτήσεις σας τους υπεύθυνους της ΠΙΝ και να προστατεύσετε τους αρμόδιους υπαλλήλους από τα καπρίτσια σας. Διότι την ευθύνη των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου την είχε η Περιφέρεια και όχι ο Δήμος.

Κυρία Κράτσα, αρχίσατε την πορεία σας προς την υποψηφιότητα στραβά και ανάποδα με ευθύνη του ίδιου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεχίζετε ακάθεκτη μια ανούσια κούρσα προβολής μετά του συζύγου σας μακριά από τα προβλήματα του νησιού μας, μακριά από τους ανθρώπους του, μακριά από την κοινωνία εφ υψηλού και από την εξέδρα…

Το λοιπόν κα Κράτσα, το μόνο που δεν μας λείπει   στην Κεφαλονιά είναι ένας ακόμα αυτόκλητος επίσημος στις παρελάσεις! Για αυτό μη δοκιμάζετε τις αντοχές και τις ανοχές του Κεφαλονίτη!

      Το Αγρυπνο Μάτι

Δείτε και σχετική ανάρτηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για το θέμα:

SHARE

Σχόλιο

  1. Συμφωνω απόλυτα… Όχι όμως μονόπλευρα η παράκαμψη του πρωτοκόλλου… Γιατί αν ψάξουμε φωτογραφίες εκδηλώσεων θα …θυμηθούμε και ποιοι άλλοι δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο να κάθονται πρώτες σειρές…

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο