Την περασμένη Δευτέρα αποκαλύπτοντας την είδηση ότι η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. δημοπρατεί την επισκευή του κτιρίου του 2ου & 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου την ώρα που ο δήμαρχος διαβεβαιώνει τους μαθητές ότι το κτίριο….δεν θα επισκευαστεί και δεν θα χρησιμοποιηθεί για σχολείο αναρωτιόμασταν: «Όταν ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι δεν θα γίνει το έργο του 2ου & 3ου Γυμνασίου ψευδόταν ή είχε άγνοια για τη δημοπράτησή του??» !!!

Η λαλίστατη κατά τα άλλα δημοτική αρχή απαξίωσε να δώσει μια απάντηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Έχει άλλες σοβαρές ασχολίες και ο αρμόδιος για τα έργα αντιδήμαρχος ασχολείται με….βοθρολύματα ! Σιγά μην ασχοληθούν σοβαρά με τα μαθητούδια και αν θα απολογηθούνε πως άλλα τους λέγανε χθες και άλλα σήμερα.

Εκτός από τον διαγωνισμό που γίνεται στις 10 Δεκεμβρίου για την επισκευή του κτιρίου του 2ου & 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου (προϋπολογισμός 1.750.000 ευρώ) και την ομολογημένη πλέον κοροϊδία του δημάρχου αφού δεν προέβηκε σε καμία ανακοίνωση – διάψευση για το διαγωνισμό,  δημοσιεύτηκαν  στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ σήμερα οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για τα υπόλοιπα τέσσερα σχολεία εκ των οποίων για τα δύο όπως και για το 2ο & 3ο Γυμνάσιο ο δήμαρχος έχει υποσχεθεί ….. ότι θα κατασκευαστούν νέα κτίρια !

Έτσι λοιπόν η «Αποκατάσταση βλαβών από σεισμούς-Ενίσχυση στο Νηπιαγωγείο Λακήθρας Κεφαλονιάς» προϋπολογισμού 112.406,51 ευρώ δημοπρατείται στις 11 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι ειδικά γι’αυτό το σχολείο και λόγω μικρού προϋπολογισμού θα μπορούσε να έχει επισκευαστεί από τον πρώτο καιρό μετά τους σεισμούς του 2014 και όχι τα νήπια να γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο της Λειβαθούς πέντε χρόνια και γύρευε πότε θα λειτουργήσει. Θα μπορούσε η δημοτική αρχή ελάχιστα αποτελεσματική αν ήταν να αξιοποιούσε τα 500.000 ευρώ της πολυδιαφημισμένης δωρεά Μαρινάκη – Ολυμπιακού που πέντε χρόνια μετά ….αγνοείται η τύχη της .   (δες εδώ κι εδώ) .

 Στις 11 Δεκεμβρίου δημοπρατείται και η «Αποκατάσταση βλαβών από σεισμούς-Ενίσχυση Γυμνασίου & Λυκείου Ληξουρίου Κεφαλονιάς» με προϋπολογισμό 2.282.000 ευρώ. Και για το ΓΕΛ Ληξουρίου ο δήμαρχος έχει υποσχεθεί….νέο κτίριο στον Άγιο Αντώνιο ! Τώρα δίχως καμία εξήγηση προχωράει ….η επισκευή του υπάρχοντος.

Στις 10 Δεκεμβρίου δημοπρατείται η «Αποκατάσταση βλαβών από σεισμούς και ενίσχυση Φ.Ο. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου» με προϋπολογισμό 1.185.000 ευρώ. Και για αυτό το σχολείο ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί….νέο κτίριο !

Για το μόνο σχολείο που δεν έχει δοθεί υπόσχεση για νέο κτίριο είναι του 2ου Δημοτικού Ληξουρίου. Στις 10 Δεκεμβρίου δημοπρατείται το έργο «Αποκατάσταση βλαβών από σεισμούς & ενίσχυση Φ.Ο. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου Κεφαλονιάς» προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης των πέντε έργων από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης είναι:

120 ημερολογιακές ημέρες για το Νηπιαγωγείο Λακύθρας
275 ημερολογιακές ημέρες για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου
365 ημερολογιακές ημέρες για το 2ο & 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου
365 ημερολογιακές ημέρες για το Γυμνάσιο & Λύκειο Ληξουρίου
365 ημερολογιακές ημέρες για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου

Ο Σχολιαστής

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο