Συνεχίζονται οι δικαστικές περιπέτειες του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέτση , βραβευμένου απο τον Δήμο Κεφαλονιάς και την Αδελφότητα Πειραιά για την προσφορά του στο νησί μας στη διάρκεια των σεισμών του 2014.

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρεστης για την υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής έκτασης. Βαριά ήταν η καμπάνα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και για τέσσερις συγκατηγορουμένους του εφοπλιστή.

Ο Β.Ρέστης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, κατά συγχώνευση, για τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή δήλωση, σε συνδυασμό μάλιστα τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.
Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη που του αναγνωρίστηκε μείωσε την ποινή του.

Για όλους τους καταδικασθέντες ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής τους μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. Στον εφοπλιστή απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 17 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της καταπάτησης των 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Β’ Ζώνη Υμηττού, στο Κορωπί. Ανάμεσά τους, συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια. Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου. Σε όλους τους καταδικασθέντες, δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Οι υπόλοιποι 12 κατηγορούμενοι πάντως αθωώθηκαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίμαχη έκταση φέρεται να πέρασε στην κυριότητα του εφοπλιστή, με ψευδή έγγραφα για να καμφθούν οι αντιρρήσεις του υποθηκοφύλακα Κορωπίου που είχε αρνηθεί να την εγγράψει καθώς δεν υπήρχε σχετική βεβαίωση δασαρχείου.

Ο Βίκτωρας Ρέστης έχει υποστηρίξει ενώπιον της Δικαιοσύνης πως έπεσε θύμα ενός καλοστημένου σχεδίου από πρώην στενούς του συνεργάτες στους οποίους είχε αναθέσει τη διαχείριση των εταιριών του, εναντίον των οποίων μάλιστα είχε καταθέσει και μηνύσεις.

SOURCEhttp://www.mononews.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο