Τα παράξενα δεν συμβήκανε σήμερα, ημέρα των Φωτωνε,  μονάχα στην Αγία Δυνατή αλλά κατεβήκανε και στη Χώρα!

Πολύς κόσμος (και εμείς μαζί) δεν προλάβαμε τον αγιασμό των υδάτων από τον πόντε στο Αργοστόλι γιατί ο Μητροπολίτης μισή ώρα νωρίτερα από το πρόγραμμα πήρε τους επίσημους και το εκκλησίασμα και ρίξανε το σταυρό στη θάλασσα. Μόνο ένα σκάφος ήταν εκείνη την ώρα εκεί ,  6-7 καϊκακια που σύμφωνα με το έθιμο συμμετέχουν στη τελετή, δεν προκάμανε να φθάσουνε!

Αλλα τα “παγανά” δεν σταματήσανε σε αφκειό το κάζο. Μετα τον αγιασμό στο πόντε η κουστωδία επισήμων , ιερέων και δημοσιογράφων επιβιβάστηκαν στο Ληξουριώτικο φέρι για τον αγιασμό των υδάτων της Χωροπούλας..  Εγινε ο αγιασμός μια χαρά , κατέβηκαν όλοι μαζί ,  Μητροπολίτης, ιερείες, βουλευτίνα, περιφερειάρχης και λοιποί συγγενείς και φίλοι για τον αγιασμό της δεξαμενής στη πόλη ως συνηθίζεται!  Εγινε και ο Αγιασμός της δεξαμενής και πήρανε το δρόμο οι επίσημοι για το φέρυ μποτ και την επιστροφή στη Χώρα. Ολοι καταπαγωμένοι και ταλαιπωρημένοι.

Πλην όμως το φέρι με τον Μητροπολίτη και τους ιερείς είχε αναχωρήσει! Ολοι οι άλλοι μείνανε ξωπίσωθε στο λιμάνι να τηράνε το καράβι που σαλπάριζε!!  Γυρίσανε στο Ληξούρι, κάτσανε για καφέ και ζεστή τσοκολάτα και περιμένουνε το κανονικό δρομολόγιο για την επιστροφή!

Ας ευχηθούμε να σταματήσουν τα παγανά τα κουρλα τους και να επιστρέψουνε στα έγκαιτα τση γης.. ‘ Η μήπως εφέτος έχουνε άλλα σχέδια??

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο