Βάψανε την προτομή του Ηλια Ζερβού – Ιακωβάτου με πράσινη ρεπουλίνη!!!

Προτομή Ηλία Ζερβού Ιακωβάτου με ρεπουλίνη!!!

Διαβάσαμε την ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook της κυρίας Δώρας Μαρκατου,   , Δ.ντριας του Κοργιαλένειου Αρχαιολογικου και Λαογραφικού Μουσείου, και πάθαμε σοκ!!! Στο Πυργί βάψανε με ρεπουλίνη την προτομη του Ηλια Ζερβου-Ιακωβάτου.

Διαβάστε την ανάρτηση …

ΗΛΙΑ ΖΕΡΒΕ – ΙΑΚΩΒΑΤΕ, ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ; ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΗΣΥΧΟ!

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, επιστρέφοντας από το Πυργί, με τη φίλη Αγγελική Μαρκέτου, σταματήσαμε στα Γριζάτα , όπου η ορειχάλκινη προτομή του κορυφαίου ριζοσπάστη και μάρτυρα για την ελευθερία των Επτανήσων, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου (1814-1894), έργο του Ιωάννη Ρηγανάκου από το 1965.

Το θέαμα που αντικρύσαμε ήταν επιεικώς εξοργιστικό: η προτομή ήταν φρεσκοβαμμένη!!!!!!!!!! και μάλιστα με το ίδιο πράσινο χρώμα που είχαν βάψει τα κάγκελλα του περιβόλου!

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας ! Δεν μπορώ να πιστέψω ακόμη, ότι το τέρας της αμάθειας είναι τόσο επινοητικό, ώστε να βανδαλίσει με ρεπουλίνη ένα έργο τέχνης.

Ποιος είναι ο δράστης; Ποιος υπερέβαλε σε …. εξωραϊστικό ζήλο και ανυποψίαστος για τις συνέπειες της έμπνευσής του έδωσε την εντολή να εξαφανιστεί η πατίνα του έργου που ο γλύπτης όρισε και ο χρόνος εμπλούτισε ;

Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ασεβή και κιτς παρέμβαση;

Ποιοι δρουν ανεξέλεγκτα σε βάρος ενός δημόσιου μνημείου; Ποιος θα πληρώσει για την αποκατάστασή του;

Γιατί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ ΤΟ ΑΝΟΙΚΕΙΟ ΧΡΩΜΑ, χάριν του μνημείου και πριν έλθουν οι τουρίστες και γίνουμε βούκινο διεθνώς…..

Αείμνηστε Ηλία Ζερβέ – Ιακωβάτε, πού να φανταστείς , ότι οι απόγονοί σου θα σε έκαναν ….σετάκι με τα κάγκελλα!

[Πάτερ,] Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι!

Προτομή Ηλία Ζερβού Ιακωβάτου με ρεπουλίνη!!!

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο