Βράβευση της Τιτίκας Φαρακλού σε έκθεση ζωγραφικής στη Νέα Υόρκη

"Δημήτριος" έργο Τιτίκας Φαρακλού

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ KAI ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΙΤΙΚΑΣ ΦΑΡΑΚΛΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΤΑΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Με πρόσκληση του αμερικανικού εθνικού καλλιτεχνικού συνδέσμου ‘Catharine Lorillard Wolfe Art Club’ (CLWAC), που ιδρύθηκε το 1896 στη Νέα Υόρκη και έχει ως αποστολή την υποστήριξη και προώθηση της γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας, η Τιτίκα Φαρακλού παρευρέθηκε στην 122η Ετήσια Έκθεση του συνδέσμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ιστορική έδρα του National Arts Club, στην καρδιά του Μανχάτταν της Νέας Υόρκης. Η καλλιτέχνις συμμετείχε με το έργο της “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”, το οποίο τιμήθηκε και με το βραβείο Cecilia Cardman Memorial Award.

“Δημήτριος” έργο Τιτίκας Φαρακλού

Η Catherine Lorillard Wolfe (1828-1887) υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της Νέας Υόρκης, φιλάνθρωπος και συλλέκτρια τέχνης. Ήταν η μόνη γυναίκα ανάμεσα στους ιδρυτές του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (Metropolitan Museum of Art, γνωστού και ως ΜΕΤ), στο οποίο άφησε κληροδότημα τη μεγάλη συλλογή της από σύγχρονα έργα ζωγραφικής μαζί με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η έκθεση είχε διάρκεια από τις 7 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου του 2019 και την επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός συλλεκτών και φιλότεχνων.

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο