Καθηγητές, Δάσκαλοι, Γονείς και Μαθητές καλούν στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 14 Μαρτίου στο Αργοστόλι

Καθηγητές, Δάσκαλοι, Γονείς και Μαθητές  καλούν στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 14 Μαρτίου στο Αργοστόλι

Συνέντευξη τύπου παρέθεσαν χθες Τρίτη απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Καθηγητών και των Δασκάλων  καθώς και οι σύλλογοι γονέων για να ενημερωσουν την κοινή γνώμη για τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά και τα οποία τους οδήγησαν στην προκήρυξη του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου αύριο Πέμπτη στο Αργοστόλι.

Αιχμή του δόρατος των κινητοποιήσεων τους είναι η κατάσταση στις κτιριακές  υποδομές του νησιού. Οι δεκάδες τάξεις μέσα σε προκάτ αιθουσες, η αδράνεια και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία νέων κτιρίων.  Και όχι μόνο αυτό, όπως κατάγγειλε και ο εκπρόσωπος των Δασκάλων , η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν διεκδίκησε χρήματα από την Κυβέρνηση αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε  ούτε καν έτοιμες χρηματοδοτήσεις για να βελτιώσει την κατάσταση στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία.

Η συμπεριφορά του δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση προς τους συνδικαλιστικές του κλάδου, η απαξιωσή του προς τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις , η άρνησή του να παραχωρήσει ως οφείλει αίθουσα στην ΕΛΜΕ-ΚΙ μπήκε στις καταγγελίες του συλλαλητηρίου.

Μαζί με δασκάλους και καθηγητές τάχθηκαν και οι σύλλογοι γονέων των σχολείων που επί πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς διαπιστώνουν ότι ελάχιστα εχουν γίνει και αυτά  μετά από τους αγώνες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών.

Ολες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι γονέων καλούν τους συναδέλφους τους να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στο συλλαλητήριο της Πέμπτης.

(Σε λίγο και video)

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο