Καιρό τώρα υπήρχαν συζητήσεις για τις  παροτρύνσεις που δεχόταν  ο πρώην δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες ώστε να κατέβει ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές αλλά τίποτα δεν ήταν σίγουρο.

Τις τελευταίες ημέρες τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν κι αμέσως άρχισε να πέφτει λάσπη εναντίον του.

Παπαγαλάκια παντός είδους εμφανίστηκαν κάνοντας λόγο για επιστολή την οποία δήθεν έστειλε ο πρώην δήμαρχος  στον ΣΥΡΙΖΑ, που όμως απέχουν πολύ από την πραγματικότητα με μοναδικό σκοπό να τον παρουσιάσουν αποκλειστικά υποστηριζόμενο από το συγκεκριμένο κόμμα λες κι αυτό είναι μομφή.

Μακάρι να είναι έτσι  κι ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον Φόρτε γιατί μόνο  στο πρόσωπό του θα βρει τον άνθρωπο που μπορεί να συσπειρώσει γύρω του  πολιτικές δυνάμεις από τον ευρύ δημοκρατικό χώρο και να διεκδικήσει τον δήμο Αργοστολίου με  επιτυχία.

Όταν βέβαια τα ίδια κέντρα που σήμερα διακινούν ως μομφή να στηρίζεται ο Φόρτες από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκαν και συνεργάζονται ….με ακραιφνείς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και στο παρελθόν εκλιπαρούσαν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και τώρα ακόμα ….ήταν καλά.

Δυστυχώς για κάποιους κι ευτυχώς για τους δημότες, ο πρώην δήμαρχος δηλώνει παρών και κατεβαίνει για να πάρει τον δήμο, όπως άλλωστε έκανε κάθε φορά που έβαζε υποψηφιότητα στα δημοτικά πράγματα.

Να μην ξεχνάμε ότι ο Μάκης Φόρτες  όσες φορές διεκδίκησε τον δήμο στηρίχτηκε από ποικίλους πολιτικούς χώρους, Πασοκατζίδες, Νεοδημοκράτες, αριστερούς ακόμα κι από φανατικούς δεξιούς για αυτό και σε κάποιες περιπτώσεις έβγαινε  από την πρώτη Κυριακή και έγραψε ιστορία για τις τρεις συνεχόμενες νίκες του και μάλιστα με πρωτοφανή για την πρωτεύουσα ποσοστά!

Τώρα τους χαλάει κάποιους αν θα τον στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός όμως που πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους είναι ποιος, αν όχι ο Φόρτες, μπορεί να βγει μπροστά και να συσπειρώσει δίπλα του τον κόσμο ώστε να μας απαλλάξει από την Σκύλλα και την Χάρυβδη που ετοιμάζονται να αλλάξουν θέσεις.

Ο Φόρτες είναι άριστος γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης και για να μπουν κάποιοι σε αντιπαράθεση μαζί του θα πρέπει πρώτα να  διαβάσουν μια εγκυκλοπαίδεια για το θέμα.

Υπηρέτησε για πολλά χρόνια τον δήμο με ανιδιοτέλεια και πραγματική αγάπη και δεν υπάρχει άνθρωπος να του προσάψει την παραμικρή κατηγορία διότι πολύ απλά , ο άνθρωπος δεν είναι λαμόγιο.

Αποχώρησε από το δήμο οικιοθελώς. Όχι γιατί έχασε ή τον έδιωξαν. Παρέδωσε «το δαχτυλίδι» κι έφυγε με το κεφάλι ψηλά. Αν τώρα κάποιοι δεν το αναγνωρίζουν αυτό ….δικό τους το πρόβλημα.

Δεν μπήκε στην πολιτική για να φτιάξει όνομα ή να τα οικονομήσει αλλά γιατί το είχε μεράκι να δουλέψει και να προσφέρει στον τόπο του κι έδωσε την ψυχή του σε αυτό που έκανε.

Δεν στηρίχτηκε στις πλάτες κανενός, δεν κατάγεται από μεγάλο τζάκι, μονάχος του με την οικογένειά του στάθηκε όρθιος στη ζωή και δεν χρωστάει υποχρέωση που να πρέπει να την ξεπληρώσει σε κανέναν. Μόνο σεβασμό χρωστάει και επανειλημμένα το έχει δείξει, πράγμα που δεν συμβαίνει στην αντίθετη πορεία.

Κι αυτό είναι που φοβίζει τους αντιπάλους του γιατί με τον Φόρτε στο τραπέζι  η τράπουλα θα μοιραστεί αλλιώς κι όσοι  πίστευαν ότι οι εκλογές θα ήταν περίπατος -και μάλιστα στο «κουβεντιαστό»-τώρα αρχίζουν να ζορίζονται.

Δικό τους το πρόβλημα….

Αριστοφάνης ο νεότερος

SHARE

Σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο