Η φετινή τουριστική περίοδο η οποία επίσημα θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου όπου και αναμένουμε την πρώτη πτήση της Easyjet από το Βερολίνο δεν έχει μόνο θετικές ειδήσεις για το νησί μας αλλά δυστυχώς υπάρχουν και κάποιες αρνητικές εξελίξεις.

Τα τελευταία χρόνια επισημαίνουμε συνεχώς την ελλειπή διείσδυση της Κεφαλονιάς στις Σκανδιναβικές χώρες την ίδια ώρα που κάποιοι μέσα από δελτία τύπου προσπαθούν να αιτιολογήσουν τις δαπανηρές “εξορμήσεις” τους στη Στοκχόλμη κάνοντας λόγο για επιτυχημένη παρουσία με σημαντικές επιτυχίες…..!!!

Το 2018 οι πτήσεις από τη Σκανδιναβική αγορά ήταν οι ακόλουθες:

-Από τη Σουηδία είχαμε δύο πτήσεις την εβδομάδα από τη Στοκχόλμη και μία πτήση από το Γκέτεμποργκ.

-Από τη Δανία μία πτήση την εβδομάδα από την Κοπεγχάγη.

-Από τη Νορβηγία μία πτήση την εβδομάδα από το Όσλο για μικρό χρονικό διάστημα.

-Από τη Φινλανδία για μία ακόμα χρονιά δεν είχαμε καμία πτήση.

Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ήταν να έχουμε 7.261 Σουηδούς τουρίστες , 2.417 Δανούς τουρίστες και 1.101 Νορβηγούς τουρίστες.

Αυτή η εικόνα για το 2019 θα είναι πολύ διαφορετική καθώς έχουμε μειώσεις πτήσεων και αποχωρήσεις tour operator.

Ο μεγαλύτερος tour operator των Σκανδιναβικών χωρών η Apollo έχει βγάλει από το πρόγραμμα της την Κεφαλονιά και αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στις αφίξεις.

Τη φετινή χρονιά θα έχουμε μία πτήση την εβδομάδα κάθε Σάββατο από τη Στοκχόλμη από τις 25 Μαίου έως τις 5 Οκτωβρίου από την αεροπορική εταιρεία Scandinavian Airlines σε συνεργασία με το πρακτορείο Airtours.

Από το Γκέτεμποργκ επίσης θα έχουμε μία πτήση την εβδομάδα κάθε Σάββατο από τις 25 Μαίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου από την αεροπορική εταιρεία Braathens Regional Airlines ωστόσο με αεροσκάφη μικρότερης χωρητικότητας σε σχέση με άλλες περιόδους.

Η μείωση των πτήσεων και η διατήρηση κάποιων με μικρά αεροσκάφη θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε αρνητικό πρόσημο στις αφίξεις από τη Σουηδία.

Από τη Δανία για το 2019 η αποχώρηση της Apollo δυστυχώς έχει ως συνέπεια να μην έχουμε καθόλου πτήσεις με τις ανάλογες αρνητικές συνέπειες στις αφίξεις.

Από τη Νορβηγία και τη φετινή περίοδο οι πτήσεις περιορίζονται σε μικρό χρονικό διάστημα μία πτήση την εβδομάδα κάθε Πέμπτη από τις 20 Ιουνίου έως τις 8 Αυγούστου…!!!

Από τη Φινλανδία το νησί μας τα τελευταία χρόνια παραμένει άγνωστος προορισμός.

Οι παραπάνω εξελίξεις υποδηλώνουν ότι οι αφίξεις από τις Σκανδιναβικές χώρες προς την Κεφαλονιά θα είναι αρκετά μειωμένες συγκριτικά με την περσινή χρονιά ενώ και οι προβλέψεις για το μέλλον παραμένουν δυσοίωνες….!!!

Τα παραπάνω δεδομένα δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι οι “επιτυχίες” των δελτίων τύπου ήταν απλώς παραμύθια……με κακό τέλος για το νησί μας.

Την ίδια ώρα υπάρχει έξαρση των πτήσεων προς την Κέρκυρα , τη Λευκάδα(Άκτιο) και τη Ζάκυνθο κάτι που θα σας παρουσιάσουμε σε επόμενο άρθρο μας.

Όταν η ροή των τουριστών από τις συγκεκριμένες χώρες αυξάνεται προς τους υπόλοιπους προορισμούς του Ιονίου δυστυχώς προς την Κεφαλονιά η τάση είναι αντίθετη.

Φαίνεται ότι κάποιοι επιθυμούν την “Βαλκανοποίηση” παρά τη “Σκανδιναβοποίηση” της τουριστικής μας ανάπτυξη….δείχνοντας μάλιστα με εμφανές τρόπο ότι έχουν “αλλεργία” στον ποιοτικό τουρισμό.

 

 

Σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο