Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι σχολικοί φύλακες στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην συνέλευσή τους, σήμερα το μεσημέρι, στο 3ο Λύκειο Αλίμου

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν στον κ. Χαρίτση την ικανοποίησή τους για διάταξη, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής, και προβλέπει ότι περισσότεροι από 500 σχολικοί φύλακες, οι οποίοι είχαν μπει σε διαθεσιμότητα και το 2014 μεταφέρθηκαν σε θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού, σε νοσοκομεία της χώρας, θα μπορούν να επιστρέψουν με αίτησή τους είτε στο Δήμο που απασχολούνταν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, είτε να μεταταχθούν σε άλλο Δήμο.

Να σημειωθεί ότι τις ευχαριστίες των σχολικών φυλάκων για την αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος τους είχε μεταφέρει στον κ. Χαρίτση, την περασμένη Τετάρτη και ο πρόεδρος του σωματείου τους, κατά τη διάρκεια της ακρόασης των φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook, o κ. Χαρίτσης αναφέρει:

«Με το νομοσχέδιο μας που ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή, περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι που μετατάχθηκαν το 2014 επιστρέφουν στα σχολεία. Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις αδικίες των προηγούμενων χρόνων».

SHARE

Σχόλιο

 1. Απευθύνομαι στον Υπουργό και κάθε αρμόδιο.
  Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις Υπηρεσίες των νέων Δήμων πρέπει να γίνουν άμεσα.
  Δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να γίνουν τα νέα οργανογράμματα από τους νέους Δημάρχους.
  Εξάλλου το Υπουργείο που έκανε τη διάσπαση πρέπει να έχει ήδη στοιχεία για τις πραγματικές ανάγκες των νέων Δήμων.

  Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζει και τις επικείμενες μετακινήσεις των Υπαλλήλων τους (σύμφωνα με την προτίμηση τους κλπ) .

  Δεν πρέπει να περιμένει τους νέους Οργανισμούς: πρέπει άμεσα να κρίνουν έμπειρα στελέχη του Υπουργείου σε συνεργασία με έμπειρα στελέχη των υφιστάμενων Δήμων, πόσοι Υπάλληλοι απαιτούνται ακόμη για κάθε νέο Δήμο και τρέξουν (χθες) οι χρονοβόρες διαδικασίες των νέων προσλήψεων . Οι ανάγκες “τρέχουν” , είναι πολλές και δεν μπορούν να περιμένουν .

  Οι νέοι Δήμοι, αν τυχόν έχουν ακόμη ελλείψεις να μπορούν να προβούν σε κάποιες επιπλέον προσλήψεις.

  Το σχόλιο απευθύνεται φυσικά στον κ Υπουργό (για κατεπείγουσα Απόφαση) και στην κα Βουλευτή, καθώς και στον Τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τις άμεσες ενέργειες τους….

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο