Αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά
• 8 μεγάλες αγκινάρες
• 7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε τέταρτα
• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με χοντρό αλάτι και 1 λεμόνι στυμμένο (για να μη μαυρίσουν).
Σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 3΄- 4΄ το ξερό κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις αγκινάρες, τα καρότα, τις πατάτες και τα σοτάρουμε για λίγο ακόμα

Ρίχνουμε τον άνηθο και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30΄, ώσπου να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να μείνουν με το λάδι τους.
Αν χρειάστει προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Πριν το τέλος, περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό λεμονιού.

Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.

SOURCEwww.topontiki.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο