Αύξηση της κρουαζιέρας και το 2016 στη Ρόδο…300 και πλέον αφίξεις

 

Αυξημένη ήταν η κίνηση στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου και το έτος 2015 παρά τις δυσκολίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Ελέγχου Διαβατηρίων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που λειτουργεί στο λιμάνι, το περασμένο έτος διακινήθηκαν 655.556 άτομα έναντι 622.216 το έτος 2014.
Το 2015 πραγματοποιήθηκαν 338 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων και αφίχθησαν στο νησί μας 348.347 τουρίστες της «μιας ημέρας» που τόνωσαν την τοπική οικονομία.
Αναλυτικότερα στη γραμμή Ρόδος – Τουρκία, το περασμένο έτος ταξίδεψαν 112.104 άτομα. Με προορισμό την Τουρκία ταξίδεψαν 63.323 άτομα. Από την γειτονική χώρα αφίχθησαν μέσω της ίδιας γραμμής στο νησί μας 48.781 άτομα. Ως ημερήσιοι εκδρομείς στη συγκεκριμένη γραμμή κατεγράφησαν 31.440 άτομα.
Στη γραμμή Τουρκία – Ρόδος το περασμένο έτος ταξίδεψαν 178.378 άτομα. Με προορισμό το νησί μας ταξίδεψαν 99.055 άτομα. Από τη Ρόδο στην Τουρκία ταξίδεψαν μέσω της ίδιας γραμμής 79.323 επιβάτες. Οι ημερήσιοι εκδρομείς ανήλθαν σε 48.570 άτομα.
Το 2015 πραγματοποιήθηκαν ακόμη 1.707 κατάπλοι θαλαμηγών στις οποίες επέβαιναν 8.245 άτομα. Πραγματοποιήθηκαν το 2015 και 1.623 απόπλοι θαλαμηγών στις οποίες επέβαιναν 8.492 άτομα.
Στις προοπτικές για το θαλάσσιο τουρισμό κατά το τρέχον έτος αναφέρθηκε χθες ο τουριστικός πράκτορας κ. Γ. Μιχαλάκης .
«Ο θαλάσσιος τουρισμός θα πάει σχετικά καλά και το έτος 2016. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα. Επίσης θα πρέπει και οι εταιρείες να διασφαλίσουν την απαραίτητη πληρότητα στα κρουαζιερόπλοια τους», δήλωσε ο κ. Μιχαλάκης.


Σε ερώτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ, ο κ. Μιχαλάκης δήλωσε:
«Πιστεύω ότι έχουν δρομολογηθεί δράσεις προβολής για το έτος 2016 από τον ΠΡΟΤΟΥΡ. Πρέπει να λειτουργήσει ξανά ο Οργανισμός. Η Ρόδος θα πρέπει να τυγχάνει ξεχωριστής διαφήμισης στο εξωτερικό και στην Ελλάδα».
Στις προοπτικές για το θαλάσσιο τουρισμό αναφέρθηκε και η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
«Καταβάλλουμε προσπάθειες για να ενδυναμώσουμε το θαλάσσιο τουρισμό. Είμαστε σε διάλογο με εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας για να αυξηθούν οι κατάπλοι και να λειτουργεί το τουριστικό λιμάνι ως πύλη εισόδου εξόδου για τους επιβάτες τους», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού .


Αναφορά στις προσπάθειες για την τόνωση του θαλάσσιου τουρισμού έκανε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου. «Το 2015 παρουσίασαν αύξηση σε ποσοστό 8% με 9% οι αφίξεις επιβατών και οι κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου. Η κίνηση εκτιμώ πως θα είναι αυξημένη και το 2016», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Στην τόνωση του θαλάσσιου τουρισμού, όπως τόνισε ο κ. Χριστοδούλου, θα συμβάλει και η συμμετοχή του ΔΛΤΝΔ στην τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι τον προσεχή Μάρτιο.


Στις προοπτικές για τον θαλάσσιο τουρισμό αναφέρθηκε και ο ναυτικός πράκτορας και εκπρόσωπος της εταιρείας MSC κ. Νίκος Ψυλλάκης.
«Οι προοπτικές είναι καλές για το 2016. Αναμένουμε αύξηση στους κατάπλους και στις αφίξεις τουριστών. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και να πάμε ακόμη καλύτερα. Πιστεύω επίσης ότι είναι πολύ καλό που θα λειτουργεί φέτος κανονικά και η νέα μαρίνα Ρόδου», δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης.


Στην κίνηση στο τουριστικό λιμάνι το 2015 αναφέρθηκε και ο υπεύθυνος του τομέα ασφαλείας κ. Παναγιώτης Ντόκος.
«Η κίνηση στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου το 2015 έκλεισε με θετικό πρόσημο. Είχαμε αύξηση 9% στις αφίξεις επιβατών και 8,30 % στους κατάπλους των κρουαζιεροπλοίων. Μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί 300 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων για το τρέχον έτος », δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ντόκος.

*Δυστυχώς η Κεφαλονιά δεν ακολουθεί το γενικό κανόνα για περαιτέρω αύξηση της κρουαζιέρας το 2016 όπως ισχύει για τους υπόλοιπους προορισμούς της χώρας μας καθώς οι αφίξεις θα σημειώσουν αισθητή μείωση σε σχέση με το 2015….!!!

 

ΠΗΓΗ:www.dimokratiki.gr

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο