Τα νεότερα στοιχεία για την πορεία του καιρού…τσουχτερό κρύο για αρκετές ημέρες

 

Είχαμε τονίσει στην τελευταία ενημέρωση μας ότι αναμένουμε μία αξιόλογη μεταβολή του καιρού από την Παρασκευή και μετά και σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Σε γενικές γραμμές για τις επόμενες ημέρες ο καιρός στο νησί μας θα κυλήσει ως εξής:

Την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο αναμένουμε βροχές πιθανών και καταιγίδες με τα φαινόμενα κατα περιόδους να είναι έντονα ενώ και οι άνεμοι σταδιακά θα αρχίσουν να ενισχύονται και θα φτάσουν την Παρασκευή τα 6-7 μποφόρ και το Σάββατο και τα 8 από νότιο-νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Από την Κυριακή με την στροφή των ανέμων από βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 6-8 μποφόρ και οι οποίοι θα μεταφέρουν πιο ψυχρές αέριες μάζες πέρα από τις βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις στο νησί μας αρχικά από τα 1100-1200 περίπου μέτρα και επάνω και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν κατέβει και λίγο χαμηλότερα.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή πτώση με συνέπεια τα υψόμετρα χιονόνερου και χιονόπτωσης να υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο με πιθανότητα κάποια πολύ ορεινά χωριά του νησιού μας((π.χ Βαλσαμάτα) να ντυθούν στα λευκά και σε κάποια άλλα να εκδηλωθεί χιονόνερο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας το τσουχτερό κρύο φαίνεται να διατηρείται ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για τα υψόμετρα χιονόπτωσης όσο και για το πόσο θα πέσει ο υδράργυρος θα σας δώσουμε τα επόμενα 24ωρα όταν και η προγνωσιμότητα θα είναι πιο ακριβής.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:KEFALONIA-WEATHER

 

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο