Ισχυροί νοτιάδες αυτή την ώρα στο νησί μας…τα νεότερα στοιχεία για τον καιρό

 

Ισχυροί νοτιάδες πνέουν αυτή την ώρα στο νησί μας αγγίζοντας κατα τόπους τα 7 με 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Τα περισσότερα φαινόμενα μέχρι και τώρα έχουν εκδηλωθεί στα νοτιοανατολικά τμήματα(ευρύτερη περιοχή Πόρου-Σκάλας) ενώ και τις επόμενες ώρες αναμένουμε και πάλι κάποιες βροχές.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Κυριακή με τη στροφή των ανέμων από βόρειες διευθύνσεις οι οποίοι θα μεταφέρουν πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα του νησιού μας αρχικά από τα 1200 περίπου μέτρα και επάνω ωστόσο στη συνέχεια θα κατέβουν και χαμηλότερα.

Έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας φαίνεται να έχουμε χιονοπτώσεις κατα προσέγγιση από τα 600-700 μέτρα και επάνω και αν επαληθευτούν τα στοιχεία θα πρέπει κάποια ορεινά χωριά να ντυθούν στα λευκά ενώ σε χαμηλότερο υψόμετρο θα εκδηλώνεται χιονόνερο.

Προς το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση χωρίς ωστόσο να αποκλείεται μέχρι και το πρωί της Τρίτης να εκδηλώνονται κάποιες ψιχάλες , χιονόνερο ή ασθενείς νιφάδες…!!

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι θα υπάρχουν και κάποια ανοίγματα στον καιρό , οι άνεμοι όπως προαναφέραμε θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 6-8 μποφόρ και θα είναι πολύ παγεροί ενώ τέλος ο υδράργυρος φαίνεται ότι στα παραθαλάσσια τμήματα ως προς τις ελάχιστες τιμές θα κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου ενώ σε πιο ημιορεινά και ορεινά τμήματα θα σημειωθούν και αρνητικές θερμοκρασίες.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:KEFALONIA-WEATHER

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο