Νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το μήνα Φεβρουάριο κατέγραψε ο Μ/Σ Φαρακλάτων…!!!

 

Αν και βρισκόμαστε στο βράδυ(23:18)η θερμοκρασία σημείωσε νέο ρεκόρ με τον Μ/Σ Φαρακλάτων να καταγράφει 22,6 βαθμούς Κελσίου…!!!


 

Είχαμε αναφέρει εχθές ότι η παραμονή των θερμών αερίων μαζών στην περιοχή μας πιθανών να ανέβαζε περισσότερο τον υδράργυρο σήμερα και πράγματι ο Μ/Σ Φαρακλάτων κατέγραψε 22,3 βαθμούς Κελσίου(13:26) που αποτελεί και νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το μήνα Φεβρουάριο….!!!

 


 

Διανύουμε τον πιο ζεστό Φεβρουάριο των τελευταίων τουλάχιστον πέντε ετών κάτι που αποτυπώνεται και στις καταγραφές του Μ/Σ Φαρακλάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία η μέγιστη θερμοκρασία που σημειώθηκε σήμερα ήταν 21,7 βαθμοί Κελσίου και αποτελεί ρεκόρ για το συγκεκριμένο μήνα.

Η προηγούμενη μέγιστη θερμοκρασία για το Φεβρουάριο είχε καταγραφεί το 2014 και ήταν 20,3 βαθμοί Κελσίου.

Επίσης και η μέση θερμοκρασία για το φετινό μήνα βρίσκεται στους 12,7 βαθμούς Κελσίου και παρόλο που θέλουμε ακόμα 13 ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο μήνας πολύ δύσκολα να πέσει σε επίπεδα παλαιότερων ετών.

Ενδέχεται την Τετάρτη να σημειωθεί και νέο ρεκόρ θερμοκρασίας καθώς θα συνεχίσουμε να επηρεαζόμαστε από θερμές αέριες μάζες.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού την Πέμπτη αναμένουμε μια express αλλαγή με βροχές κατα διαστήματα , οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μεταφέροντας πιο ψυχρές αέριες μάζες με συνέπεια η θερμοκρασία να αρχίσει να σημειώνει σταδιακή πτώση και θα επανέλθει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

 

SOURCEKefalonia-Weather
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο