Και τα ενημερωτικά sites στο στόχαστρο της κυβέρνησης για έλεγχο!

H κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη αποκάλυψε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας των τηλεοπτικών σταθμών, σειρά θα πάρουν τα ραδιόφωνα και τα διαδικτυακά sites ενισχύοντας την καχυποψία της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης. Στη συζήτηση λάδι στη φωτιά έριξε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής για την ανάγκη ρυθμιστικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης χαρακτήρισε «παθογένεια» την αυτονόμηση των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

«Όταν υπουργός της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει, μέσα στη Βουλή, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως “παθογένεια της Δημοκρατίας”, τότε η ελευθερία του Τύπου απειλείται» ανέφερε σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού.

«Η απίστευτη δήλωση του κ. Βερναρδάκη επιβεβαιώνει με τον πλέον κυνικό τρόπο πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ενημέρωση» σχολίασε το Ποτάμι προσθέτοντας:«Την θέλει απολύτως ελεγχόμενη, όπως στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Στις δημοκρατίες τα Μέσα προφανώς και είναι αυτόνομα και όχι ελεγχόμενα. Ο έλεγχος του κράτους εξαντλείται στην τήρηση των νόμων και όχι στην υπαγόρευση περιεχομένου. Αν θέλουν να χτυπήσουν τη διαπλοκή και το μαύρο χρήμα ας οργανώσουν το ΣΔΟΕ και τους αρμόδιους ελεγκτικούς και διωκτικούς μηχανισμούς».

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο