Σκέψεις και συναισθήματα για το Μάρτη ,το Δήμαρχο και τον Υπεύθυνο (;) Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Κεφαλονιάς

         Με αφορμή τη μη ολοκλήρωση της αποκριάτικης παρέλασης στο Αργοστόλι ,το Σάββατο 13/3/2016,θα θέλαμε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις και να καταθέσουμε τα συναισθήματα που μας γέννησε το γεγονός αυτό.

         Όπως είναι γνωστό ,η παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων δεν ολοκληρώθηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης .Πολλά , βέβαια , έχουν ειπωθεί στο παρελθόν για τον κακό χαρακτήρα του Μάρτη: άστατος , απρόβλεπτος , κυκλοθυμικός , αναξιόπιστος , αγενής .Καλύτερα να σου βγει  το μάτι παρά το όνομα… Όμως , τώρα πια , στον 21ο αιώνα  , η πρόοδος των επιστημών και της τεχνολογίας μπορεί να αντιμετωπίσει και τον πιο άξεστο μήνα .Συγκεκριμένα , η μετεωρολογία – ΕΜΥ  το καλλιτεχνικό της – με τα μηχανήματα που διαθέτει μας είχε ενημερώσει εγκαιρότατα  ότι στις 13/3/2016 και από τις 15:00μ.μ. ο καιρός θα επιδεινωθεί , ο αέρας θα κοπάσει και θα μας επισκεφθεί η νεροποντή. Εσείς τι κάνατε;  Όποιος βρει τη σωστή απάντηση κερδίζει ένα αδιάβροχο:

1)    Μεταθέσατε την παρέλαση των καρναβαλιστών λίγες ώρες νωρίτερα ;

2)    Πραγματοποιήσατε την εκδήλωση σε κλειστό χώρο , ώστε να μην ντυθούμε όλοι  παπιά;

3)    Προβάλατε με αυταπάρνηση τα στήθη-τα δικά μας –στον κατακλυσμό και ξεκινήσατε την εκδήλωση ακριβώς την ώρα που η ΕΜΥ σας είχε ενημερώσει ότι ο Μάρτης θα κάμει τα κουρλά του και ο Νώε θα περνά από μπροστά μας;

Η σωστή , αν και άκρως παράλογη , απάντηση είναι το …3 !!!

Ουδέν σχόλιον, ουδείς συμβολισμός…

         Και περνάμε στα συναισθήματα. Δεν ξέρουμε αν έχετε συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα , αλλά καλού κακού ας σας τα υπενθυμίσουμε:

α) Πάρα πολλοί  αμέριμνοι  ποπολάροι ξοδέψαμε χρήματα για να φτιάξουμε άρματα και στολές. Έχουμε την εντύπωση ότι δεν μας περίσσευαν , ούτε είχαμε κάμει κανένα τάμα στην Κυριακή την Τυροφάγο να ντυθούμε χωρίς λόγο χίπις και Φουρέιρες ( με το μπαρντόν).

β) Επίσης πάρα πολλοί αφελείς είχαμε ξοδέψει ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για να στηρίξουμε το καρναβάλι , αφιερώσαμε πολλές  ώρες δουλειάς για να προετοιμάσουμε την παρουσία μας , όπως εκπαιδευτικοί , μαθητές , πολιτιστικοί σύλλογοι  κλπ.

γ) Τέλος , όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή τη μέρα , για να ξαλεγράρει λίγο το μυαλό μας , να γελάσουμε , να διακωμωδήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις , να επικοινωνήσουμε. Όχι να αρπάξουμε πνευμονίες. Τι λέτε να νιώθουμε:

1) Θαυμασμό για την οργανωτικότητα   και την προνοητικότητά σας ;

2) Χαρά και ικανοποίηση , γιατί μας έμειναν αμανάτι  οι στολές , τα άρματα και η λαχτάρα , κυρίως των παιδιών;

3) Απογοήτευση και θυμό;

     Πολύ πιθανόν να ψάχνετε ακόμη να βρείτε τη σωστή απάντηση οι κατέχοντες θώκους. Όμως εμείς , νομίζουμε πως όσα γράφουμε βρίσκουν σύμφωνους του νοήμονες συμπολίτες μας.

     Και το τελευταίο κουίζ:

1)    Να ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα σέβεστε τον πολίτη που έχει δικαίωμα στη διασκέδαση και στην ψυχαγωγία , πόσο μάλλον όταν έχει συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις;

2)    Να ευελπιστούμε ότι θα συνειδητοποιήσετε πως η προχειρότητα  που επιδεικνύετε και οι επιλογές που κάνετε σε θέματα πολιτισμού σάς εκθέτουν ;

3)    Ή είναι πιθανότερο να γίνει πιο συνεργάσιμος και κόσμιος ο Μάρτης;…

  Η υπεύθυνη της αποκριάτικης ομάδας  του  3ου  Γυμνασίου Αργοστολίου

                                         Σοφία Νεοφύτου , φιλόλογος

SHARE

39 Σχόλια

 1. Συμφωνώ με την κυρια. Σωστα. Αλλά πείτε μου ποιος θα τα ακούσει. Ποιος θα μας δώσει δίκιο; Μαμά μαθητή του 3ου Γυμνασίου.

 2. Πολύ σωστά όσα γράφει η κυρία φιλόλογος.Καλό θα ήταν ο δήμος και ο υπεύθυνος πολιτιστικών εκδηλώσεων να λάβει τα μέτρα του.

 3. Πολύ καλά κάνετε και τους τα λέτε. Έχετε την εντύπωση ότι θα συνέλθουν; Χλωμό το βλέπω

 4. Μπράβο κα. Νεοφύτου,πολύ καλά κάνετε και τους τα λέτε,να καταλάβουν τι περνάμε κι εμείς.

 5. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3 ΣΤΟ ΚΟΥΙΖ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ…….!!

 6. είναι παντελώς ηλίθιοι τελοια τα λέτε κα. Νεοφύτου.

 7. Συμφωνώ με την κυρία Νεοφύτου και με τους παραπάνω αλλά θα πρέπει σε αυτή τη ζωή να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους….!!!
  Ποιός είναι πρόεδρος στην ΚΕΔΗΚΕ….??
  Ο κύριος Άγγελος Κωνσταντάκης ο οποίος αποφάσισε να γίνει η καρναβαλική παρέλαση το Σάββατο στο Αργοστόλι παρόλο τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που έκαναν λόγο για βροχές στην περιοχή μας κατα τη διάρκεια του μεσημεριού….!!!
  Και πράγματι είχαμε βροχές και ο “παντογνώστης” κύριος Κωνσταντάκης άφησε τα παιδιά να γίνουν μούσκεμα ώστε να προβάλει για μία ακόμα φορά την “μουτσούνα” του……!!!
  Για αυτή την παρωδία-καρναβάλι στο Αργοστόλι υπάρχει ένας μόνο υπεύθυνος και αυτός λέγεται Άγγελος Κωνσταντάκης………..!!!
  Έχω βαρεθεί να ακούω διαμαρτυρίες χωρίς όμως να δίνετε ονόματα………

 8. Πιστεύω πως το θέμα μας στο 1ο Δημοτικό Αργοστολίου « Άρτος και θεάματα , πολιτισμός για κλάματα » επιβεβαιώθηκε πλήρως. Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει ο παραγόμενος πολιτισμός μέσα στα σχολεία. Το πολύ πολύ να μας ξαναστείλουν έναν μάγο για να μας παρηγορήσουν πολιτισμικά. Ο μόχθος του εκπαιδευτικού, η αγωνία του για την ψυχική και πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μας, δεν την υπολογίζει κανείς. Το καλύτερο…. Κάποιος μας είπε πως δεν ήμαστε αρκετά τολμηροί να βγάλουμε τα παιδιά στη βροχή να παρελάσουν.
  Τότε πράγματι με μερικές πνευμονίες θα είχαμε την απόλυτη επιτυχία!
  Με εκτίμηση Καλομοίρα Λιπιάτου , δασκάλα 1ου Δ. Σχ. Αργοστολίου.

 9. Πιστεύω πως το θέμα μας στο 1ο Δημοτικό Αργοστολίου « Άρτος και θεάματα , πολιτισμός για κλάματα » επιβεβαιώθηκε πλήρως. Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει ο παραγόμενος πολιτισμός μέσα στα σχολεία. Το πολύ πολύ να μας ξαναστείλουν έναν μάγο για να μας παρηγορήσουν πολιτισμικά. Ο μόχθος του εκπαιδευτικού, η αγωνία του για την ψυχική και πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μας, δεν την υπολογίζει κανείς. Το καλύτερο…. Κάποιος μας είπε πως δεν ήμαστε αρκετά τολμηροί να βγάλουμε τα παιδιά στη βροχή να παρελάσουν.
  Τότε πράγματι με μερικές πνευμονίες θα είχαμε την απόλυτη επιτυχία!
  Με εκτίμηση Καλομοίρα Λιπιάτου , δασκάλα 1ου Δ. Σχ. Αργοστολίου.

 10. πολυ καλα τα γραφεισ σοφια ! το αργοστολι νεκρο την τελευταια κυριακη απο το 12 κουβαλησανε τον καρναβαλο στην πατριδα τουσ και να μου το θυμηθεισ μεχρι να φυγουνε θα την καμουνε και πρωτευουσα ! θελω να σε γνωρισω πολυ σοφια εχω ακουσει τα καλυτερα ! θα σε βρω εγω !

 11. Μπράβο Σοφία!
  Κατανοώ απόλυτα τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου, γιατί ξέρω πολύ καλά τι τράβηξες ως υπεύθυνος εκπαιδευτικός που συνόδευες 130 μαθητές, την ώρα της νεροποντής να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα, ώστε να επιστρέψουν οι μαθητές ασφαλείς στα σπίτια τους.
  Εύχομαι το κείμενο σου να σταθεί αφορμή, ώστε οι τοπικοί άρχοντες να λειτουργούν περισσότερο υπεύθυνα στο μέλλον.

 12. Μήπως θα μπορούσαν να μας πουν οι τοπικοί….άρχοντες γιατί ξεκίνησαν τις τηλεφωνικές οχλήσεις και το βρίσιμο νυχτιάτικα; Που νομίζουν ότι απευθύνονται. Σα δε ντρέπονται λίγο.

 13. καλα θα ειναι οι τοπικες αρχες να αποδεχονται την κριτικη οποια και αν ειναι εφοσον συνεπαγεται και υπαρχει διαθεση συλλογικης ευημεριας!
  αφου υπαρχουν λαθη δεν γινεται να δινονται μονο ευσημα και οτιδηποτε αρνητικο να περνα σε προσωπικο επιπεδο και απειλες!!!

 14. Μπράβο κ. Νεοφύτου. Πολύ καλά τους τα γράψατε. Νομίζετε οτι θα βγει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη; κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο. Ντροπή τους

 15. ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ Α ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ

 16. Απάντηση – Θέση του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου

  Σχετικά με το δημοσίευμα με τίτλο «Σκέψεις και Συναισθήματα για το Μάρτη, το Δήμαρχο και τον Υπεύθυνο (;) Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Κεφαλονιάς», που υπογράφεται από τη συνάδελφο και καθηγήτρια ΣΟΦΙΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ως υπεύθυνης της αποκριάτικης ομάδας του σχολείου μας, εκφράζουμε ως Σύλλογος Καθηγητών του 3ου Γυμνασίου τη σύμφωνη γνώμη μας.
  Η συνάδελφός μας, κάνοντας χρήση του κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε πολίτη στην ελεύθερη σκέψη και έκφραση, παρέθεσε τα γεγονότα σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα του καρναβαλιού στον τόπο μας, όπως ακριβώς συνέβησαν και με ύφος σκωπτικό όπως αρμόζει στο πνεύμα των ημερών, μη έχοντας καμία πρόθεση να θίξει σε προσωπικό επίπεδο τον οποιοδήποτε.
  Γι’αυτό λυπούμαστε ιδιαιτέρως για τις επιθέσεις που δέχθηκε σε προσωπικό επίπεδο.
  Η δημοκρατία μας επιτάσσει πολιτισμό, αλλά και αντοχές στην αντίθετη άποψη, όταν μάλιστα αυτή επιδιώκει να συμβάλει σε κάτι καλύτερο γι’αυτόν τον τόπο και όχι να διαβάλει ή να απαξιώσει τον οποιονδήποτε.

  Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου

 17. Είμαι υπάλληλος της ΚΕΔΗΚΕ, στα παρακάτω δεν την εκπροσωπώ, και -ελπίζω να με πιστέψετε- δεν έχω καμμία διαθεση να την υπερασπιστώ.Θεωρώ ότι η κριτική πρέπει να είναι καλοδεχούμενη, πολλές φορές μάλιστα κι εγώ έχω ασκήσει. θεωρώ βέβαια ότι η συγκεκριμένη κριτική ότι είναι λίγο πρόχειρη…
  Η κυρία Νεοφύτου ίσως θα έπρεπε:
  1.Να ρωτήσει πόσο εύκολο είναι μια δημοτική επιχείρηση να ενημερώσει ΌΛΗ την Κεφαλονιά ότι η εκδήλωση θα μετατεθεί 4-5 ώρες νωρίτερα.Ή απλούστερα πόσο εύκολα μπορεί η ίδια να ενημερώσει τους μαθητές της ότι το μάθημα της μετατίθεται για το απόγευμα έστω, και τι προβλήματα προκύπτουν από αυτη την κίνηση…
  Στην ΚΕΔΗΚΕ ξέρετε είναι λίγο πιο σύνθετο,μιας και έγινε διαφήμιση από όλα τα ΜΜΕ και λοιπά.
  2.Πόσο είναι το κόστος αυτής της ενημέρωσης.
  Παρακαλώ να μην πείτε “Σιγά μωρέ”. Σας βεβαιώνω ότι υπάρχει κόστος, και λόγω γραφειοκρατίας, είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί νόμιμα.
  3. (Σχετικά με την “Εκδήλωση σε κλείστό χώρο”)Να ρωτήσει τον υπεύθυνο της εταιρίας που καλύπτει τα ηχητικά, πόσο κοστίζει η μετακίνηση της εγκατάστασης στο κλειστό γηπεδο (Ο πιο κατάλληλος εναλλακτικός χωρος, και ταυτόχρονα εντελώς ακατάλληλος)
  5. Να ρωτήσει τους χορηγούς, αν ισχύει η χορηγία τους άλλού.(Σ’άυτό μπορεί να έχω άδικο).
  6. Να ρωτήσει αν υπήρχε άλλη μέρα και ώρα, στην οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η παρέλαση.
  Με τις γνώσεις που θα αποκόμιζε από αυτές τις ερωτήσεις, θα έγραφε θεωρώ μια πολύ πιο εποικοδομητική κριτική.
  Όντας λίγο πιο γνώστης της καταστάσεως, όχι εντελώς όμως, κρίνω ότι ο “υπεύθυνος πολιτισμού”,
  ο Κωσταντάκης, πήρε μια απόφαση με ρίσκο. Εγώ στην θέση του θα το ακύρωνα εντελώς, για να μη χάσω τα “ψηφάκια”!
  Γνωστή μου (και πολύ αγαπημένη μου) δασκάλα, σχολίασε ότι κάποιος τους αποκάλεσε δειλούς που δεν ήθελαν να παρελάσουν.Αν αυτός ο κάποιος είναι ο Κωσταντάκης ή κάποιος υπεύθυνος της εκδήλωσης, σίγουρα έκανε σοβαρό λάθος.Επίσης, αν κάποιος υπεύθυνος της δημοτικής αρχής πίεσε τους συμμετέχοντες να παρελάσουν, έκανε σοβαρό λάθος
  Το γενικό μου συμπέρασμα λοιπόν, είναι:
  Έγιναν πολλές θυσίες για να πραγματοποιηθεί η παρέλαση. Και από τους πολίτες, και από την ΚΕΔΗΚΕ.
  Γνώριζαν όλοι ότι ο καιρός θα προσπαθούσε να τη χαλάσει, το γνώριζαν μέρες πριν.Παλαιότεροι υπεύθυνοι μετέφεραν την εκδήλωση Κ.Δευτέρα, ή την πραγματοποιούσαν νωρίτερα, ενημερώνοντας πρόχειρα, οι τωρινοί υπεύθυνοι την έκαναν στην ώρα της, το καθένα από τα προηγούμενα με τα μειονεκτήματα του.
  Ελπίζω να φάνηκα αρκετά αντικειμενικός, και να μη προσέβαλα κανέναν από τους ανθρώπους που αναφέρονται πιο πάνω.
  Υ.Γ.:Τονίζω ότι τα παραπάνω από δεν αποτελούν επίσημη θέση της ΚΕΔΗΚΕ. Μάλιστά, μπορεί να διαφωνούν κάθετα με τα γραφόμενα μου!

  • ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ….!!!
   ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΗΚΕ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΩΝ ΩΡΩΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ….!!!
   Ο “ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ” ΚΥΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ….!!!
   ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ……….!!!
   Η ΚΕΔΗΚΕ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙ………..!!!

   • Οκ George, στις επόμενες εκλογές βάλε υποψηφιότητα. Ίσως ο κόσμος να τιμωρήσει αυτόν τον αλήτη τον Κωσταντάκη με την ψήφο του στο πρόσωπο σου, και να καταφέρεις να διδάξεις πολιτισμό

    • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΚΡΗ…………..ΚΑΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ!!!
     ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ……….”ΜΟΥΣΚΕΜΑ”…….ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ…….ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ….ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ……..ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ……….ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΔΗΚΕ……….ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΤΗ ΛΕΞΗ………”ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ”……….!!!
     ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΑΒΕΥΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ………!!!
     ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ…….ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΟΛΥΜΠΟ” ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ………………

     • Οκ George. ευχαριστώ. Μόνο μην ξεχνάς ότι δεν γράφει επίσημα η ΚΕΔΗΚΕ

 18. Κύριε Βαγγελάτε, γράψατε “2.Πόσο είναι το κόστος αυτής της ενημέρωσης. Παρακαλώ να μην πείτε “Σιγά μωρέ”. Σας βεβαιώνω ότι υπάρχει κόστος, και λόγω γραφειοκρατίας, είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί νόμιμα.”

  Οσο αφορά το kefaloniapress ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχουμε πάρει , με οποιοδήποτε τρόπο τη παραμικρή αμοιβή απο τη ΚΕΔΗΚΕ για τη προβολή των εκδηλώσεών της. Ουδέποτε έχουμε παραλάβει και προσκλησεις για θεατρικές παραστάσεις αν και ενημερωνόμαστε συχνά για αυτό. Αλλά, αν κατάλαβα καλά ομολογείτε δημοσίως ότι κόστη προβολής των δράσεων της ΚΕΔΗΚΕ μπορεί και να μην καλύπτονται νόμιμα? Δηλαδή πως καλύπτονται ??

  • Μας τσακώσατε κυρία Χιόνη. Ξεσκεπάσατε την παράνομη δράση της ΚΕΔΗΚΕ.Μόνο το kefaloniapress χρειαζόταν να ενημερωθεί,ούτε νέα προγράμματα, ούτε αφίσες χρειαζόταν ούτε ντουντούκα σε όλη την Κεφαλονιά, ούτε να δουλέψουν παραπάνω οι συνάδελφοι, ούτε τίποτα άλλο. Όλος ο κόσμος μπαίνει ανά μισή ώρα στο Kefalonia press για να μάθει αλλαγές πολιτιστικών εκδηλώσεων.
   Τέλοσπάντων, γράφω πολύ αργά στο computer, και μου είναι πόλυ δύσκολο να απαντώ σε ερωτήσεις προφανείς σε εμένα. Απλά δεν καταλαβαίνω πως μια δημοσιογράφος από τα γραφόμενα μου κατάλαβε για την παράνομη δράση της ΚΕΔΗΚΕ.
   Και ήμουν σίγουρος ότι έχω κρύψει πολύ καλά τα ναρκωτικά και τα όπλα στο υπόγειο του θεάτρου
   Σας παρακαλώ, ας μην αποκαλύψουμε άλλα, κι εγώ θα κανονίσω να μπαίνετε δωρεάν στο θέατρο εφ όρου ζωής .
   Μόνο να μην πληκτρολογήσω άλλο, έλεος.

   • Ενα δελτιου τυπου και κοινη λογικη χρειαζόσασταν κ. Βαγγελάτε. Τίποτε αλλο! Μηδέν κόστος.

    • 12 χρόνια δουλεύω στην ΚΕΔΗΚΕ και ΔΕΠΑΨ, και έχουν φύγει πολλά διορθωτικά δελτία τύπου. Και έχουν επιστρέψει πολλαπλάσιες κατάρες. Και για μικρότερα
     γεγονότα.Η άποψη σας είναι σεβαστή αν και θεωρώ ότι αν το βλέπατε από τη δικιά μου οπτική, θα ήταν διαφορετική.

 19. Τις ύβρεις να τις κρατήσει για τον ευατό του ο “μοναδικός” καρνάβαλος που είχαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Αργοστόλι και ήταν ο Πρόεδρος της Κεδηκε……….!!!

 20. Στηρίζουν όλοι μα όλοι οι γονείς του 3ου Γυμνασίου την κυρια Νεοφύτου.

 21. Μπράβο σας Κύριαα..έχετε μεγάλο δίκιο!✔

 22. Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο 3ου Γυμνασίου συμφωνεί και στηρίζει την καθηγήτρια κ. Σ. Νεοφύτου.

  Σχετικά με το κείμενο της φιλολόγου και καθηγήτριας μας κ. Σοφία Νεοφύτου “Σκέψεις και Συναισθήματα για το Μάρτη, το Δήμαρχο και τον Υπεύθυνο (;) Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Κεφαλονιάς”, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

  Το κείμενο, αυτό, έχει καθαρά σατιρικό και όχι προσβλητικό ύφος. Δεν απαξιώνει την προσπάθεια κανενός, αλλά εκφράζει μόνο την απογοήτευση όλων μας για την ελλιπή οργάνωση της αποκριάτικης εκδήλωσεις του Σαββάτου.

  Πιστεύουμε, ακράδαντα ότι σε μια υγιή δημοκρατική κοινωνία, σαν και τη δική μας, η σάτιρα και η κριτική όχι μόνο επιτρέπονται, αλλά επιβάλλονται, ώστε να γινόμαστε όλοι καλύτεροι και να εξελίσσεται η κοινωνία μας προς το καλύτερο.

  Με εκτίμηση,

  Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου

 23. Απόλυτα σύμφωνη με το κείμενο της κ. Νεοφυτου που ειναι τεκμηριωμένο και περιέχει ολα αυτά τα συναισθήματα των παιδιών μας που είχαν προετοιμαστεί για μια διασκεδαστική μέρα γεμάτη κέφι και χαρά !!!!! Παρόλα αυτά μέχρι να μας ανακοινώσουν οτι ακυρώνεται η παρέλαση , τα παιδιά μας είτε κάτω απο υπόστεγα είτε κάτω απο ομπρέλες είχαν γίνει μούσκεμα !!!!!

 24. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΔΗΚΕ

  «Περί καρναβαλισμού και βροχής…….λόγος να γίνεται»

  Με μεγάλη μας προσοχή διαβάσαμε τα σχόλια της κας Νεοφύτου για την βροχόπτωση στο Καρναβάλι.

  Λυπούμαστε και εμείς μαζί της, διότι είχαμε κουραστεί και προετοιμαστεί για την διεξαγωγή του.

  Όμως απορούμε γιατί:

  1ο . Αφού ως διοργανωτές δώσαμε τη δυνατότητα στα γκρουπ να μας πουν την άποψη τους αν επιθυμούν ή όχι τη διεξαγωγή της παρέλασης ( υπάρχει στο διαδίκτυο video με απόσπασμα των ερωτήσεων μας), γιατί το πρώτο Σχολείο που άναψε δάδες και ξεκίνησε την παρέλαση στη βροχή ήταν το 3ο Γυμνάσιο με πρωτοπόρο την κα Νεοφύτου Σοφία, ενώ θα μπορούσαν να μας προτείνουν αναβολή της παρέλασης σε κοινή συμφωνημένη ώρα και ημερομηνία, γιατί τελικά δεν το έπραξαν;

  2ο. Η συμμετοχή το Σάββατο το μεσημέρι ήταν κατά βούληση, εμείς δεν μπορούσαμε να αποθαρρύνουμε όσους ήθελαν να διασκεδάσουν.

  Παρόλα αυτά μασκαράτες από Έρισο, Πρόννους και Αργοστόλι συμμετείχαν και διασκέδασαν.

  3ο. Η πρόταση σας κα Νεοφύτου για πραγματοποίηση Καρναβαλικής παρέλασης σε κλειστό χώρο, θεωρούμε ότι πρακτικά είναι ανέφικτη, ακόμη και ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο δεν μπορεί να χωρέσει τους εκατοντάδες καρναβαλιστές που θα παρελαύνουν.

  4ο. Πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και φέτος έχουν γίνει καρναβαλικές παρελάσεις υπό βροχή ( Ληξούρι, Πάτρα και σε άλλα μέρη)

  5ο. Υπήρχαν πολλά προγραμματισμένα γεγονότα ένα μήνα πριν από τον Δήμο για το τριήμερο στο οποίο είχατε εναλλακτική λύση συμμετοχής, γιατί δεν το πράξατε;

  6ο. Η Δημοτική Αρχή δεν ευθύνεται ούτε για την βροχόπτωση του Σαββάτου, ούτε για την ηλιοφάνεια της Κυριακής ( παρόλο που οι προγνώσεις ήταν διαφορετικές)

  7ο. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με το λιγότερο κόστος από ποτέ προσπαθεί πάντα για το καλύτερο.

  Ευχαριστούμε για τα καλοπροαίρετα σχόλια, όσο για τα κακοπροαίρετα, δεν πρόκειται να ανακόψουν αυτήν την προσπάθεια.

  8ο. Μιας και το φετινό Καρναβάλι πέρασε, μιας και τελικά κα Νεοφύτου παρελάσατε, προτείνουμε ακόμη και μέσα από απρόοπτες καταστάσεις να στεκόμαστε στην ουσία των πραγμάτων, εμείς είμαστε πάντοτε θετικοί, λαμβάνουμε υπόψη μας τις γνώμες των Δημοτών, τις οποίες θεωρούμε μια δυναμική διαδικασία βελτίωσης.

  9ο. Η ψυχραιμία σε απρόοπτες αλλαγές προγράμματος από αστάθμητους παράγοντες είναι απαραίτητη.

  Καλή Σαρακοστή και του χρόνου με ηλιοφάνεια!!!

  Με εκτίμηση

  Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

 25. Καλή Σαρακοστή και του χρόνου με ηλιοφάνεια ????Και μόνο αυτή η ευχή -κατακλείδα του κυρίου Κωνσταντάκη επικυρώνει για ακόμη μια φορά την ελαφρότητα που χαρακτηρίζει τους κατέχοντες θώκους εξουσίας….Διαβάζοντας κανεις [νοήμων καί λογικός πολίτης ]το παραπάνω κείμενο του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ δεν ξέρει αμα θα πρέπει να κλάψει η να γελάσει .
  Ολα σας τα επιχειρήματα με τα οποία ανταπαντάτε στην Κυρία Νεοφύτου δείχνουν πόσο εκτός χρόνου και τόπου βρίσκεστε και πόσο απομακρύνεστε από την ουσία του θέματος.Με ένα κείμενο ειρώνικο και φτώχο ,ανούσιο προσπαθήτε να καλύψετε τα λάθη σας και την έλλειψη ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  Επιπλέον το γεγονός οτι το 3ο Γυμνάσιο πέρασε μέσα στην βροχή δείχνει ακόμη πιο πολύ το πάθος και την χαρά των παιδιών να διασκέδασουν ..και πόσο περίμεναν το καρναβάλι …Και για να απαντήσω και στο οτι εμμεσα κατηγορείται την κύρια Νεοφύτου οτι πέρασε στο καρναβάλι θα ήθελα να σας υπενθυμίσω οτι αύτο είναι το καθήκον του σωστού εκπαιδευτικού ,να ακολουθεί τα παιδία και να είναι κοντά τους ….Εκτός και αν κατα την γνώμη σας έπρεπε να τα αφήσει μόνα τους ???
  Ακόμη γέλασα πολύ όταν διάβασα το 4ο επιχείρημα σας,οτι και σε άλλες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας το καρναβάλι εγίνε με βροχή….και φυσικά γιατί η Κεφαλόνια να απότελεσει εξαίρεση του κανόνα ?Επρεπε να παρελάσουμε και εμείς μέσα στην νεροποντή.
  Επειδή τα πολλά λόγια είναι περιττά η ουσία βρίσκεται στο οτι φέτος στο Αργοστόλι ζήσαμε ένα από τα χειρότερα καρναβάλια .Πολλά σχολεία είχαν καταβάλει κόπο ,χρόνο ,χρήματα ,και μεράκι για το καρναβάλι που δεν πραγματοποιήθηκε λογω της προχειτοτητάς σας .ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ…..ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΑΠΡΟΟΠΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ……
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣΚΑΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…………..ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑ …..ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ .ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.