Οι αποφάσεις της ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ υπήρξε μαζική παρουσία αναπληρωτών συναδέλφων και αποφασίστηκε:

1.   Να επικεντρωθούμε στο αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, που ενώνει τους πάντες και απαντά στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

2.   Η ρύθμιση δένεται άρρηκτα με το «νέο σχολείο» της αγοράς και της ΕΕ, τις νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των μονίμων εκπαιδευτικών (αύξηση ωραρίου, κινητικότητα, αξιολόγηση κλπ), την επιδείνωση στους όρους διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας (καταργήσεις – συγχωνεύσεις – «ανασχεδιασμούς» ειδικοτήτων, τομέων ΕΠΑΛ, τμημάτων, σχολείων). Είναι συνέχεια των μέτρων για το φορολογικό, για το νέο μισθολόγιο, την αξιολόγηση, τις απολύσεις, μέρος της ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Ο αγώνας μας για σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης για την συνολική απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης. Ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντησή μας.

3.   Καταδικάζουμε την «πλάτη» που βάζει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στα μέτρα, με τις θέσεις που διαμορφώνει και τη συμμετοχή στον εθνικό διάλογο για την παιδεία.

4.   Όχι στο ρεαλισμό της υποταγής.

5.   Να μην περάσει το «διαίρει και βασίλευε».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

–          Παρασκευή 15/4 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, με τις ακόλουθες δράσεις:

·         Ώρα 10 πμ. Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο.

·         Ώρα 11 πμ συγκέντρωση και πορεία στο «σπίτι του δασκάλου», από κοινού με το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) του Νομού.

–          Συγκεντρώνουμε υπογραφές αναπληρωτών κάτω από το κάλεσμα της πρωτοβουλίας αναπληρωτών – ωρομισθίων και στηρίζουμε το πλαίσιο και της δράση της.

–          Δευτέρα 18/4 ώρα 6.30 μμ, γραφεία ΕΛΜΕ-ΚΙ, ανοιχτό διευρυμένο ΔΣ για εκτίμηση – κλιμάκωση. Νέες πρωτοβουλίες για τους αναπληρωτές.

–          48ωρη Γενική Απεργία, όταν θα φέρει η κυβέρνηση ασφαλιστικό – φορολογικό στη Βουλή.

–          Αγωνιστική Πρωτομαγιά.

Αργοστόλι 14/04/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο