Στις αρχές Φεβρουαρίου 2016 το kefalonia press  είχε δημοσιεύσει τα πρακτικά σχετικής συζήτησης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου  Κεφαλονιας για την πληρωμή χρεών αγοράς νερού από το πρώην Δήμο Ερίσου επί δημαρχίας Κώστα Κοντογούρη. Μας πνίξαν τα νερά.. εκεί στον πρ. Δήμο Ερίσσου!

Η υπόθεση έχει ως εξής : Ο ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς παρέλαβε από τον πρώην Δήμο Ερίσου επί δημαρχίας Κώστα Κοντογούρη (ο οποίος είναι σήμερα Αντιδήμαρχος Ερίσου) ένα όχι και ευκαταφρόνητο ποσό χρεών για μεγάλες ποσότητες νερού που είχαν αγοραστεί από συγκεκριμένη εταιρία μεταφοράς.   Για αυτά τα «νερά» η Έρισος έχει περάσει πολλά δεινά και δικαστικές ταλαιπωρίες.  Η εταιρία διεκδικούσε χρέη πολλών κυβικών τα οποία ήταν αμφισβητήσιμα από τη νέα δημοτική αρχή της Ερίσου της Κατερίνας Κουταλά , και τα οποία τελικά έγιναν απαιτητά αφού ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Κοντογούρης  κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ της  εταιρίας  «αδειάζοντας» κυριολεκτικά το δήμο του.

Αυτά  συνέβηκαν πριν δέκα χρόνια και βάλε, στο πρώην Δήμο Ερίσου

Σήμερα  , ήρθε η ώρα της πληρωμής!  Με βάση λοιπόν  τη μαρτυρία του πρ. δημάρχου Ερίσου Κώστα Κοντογούρη ο ενιαίος  δήμος Κεφαλονιάς χάνει το δικαστήριο και υποχρεώνεται να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 175.202,72 ευρώ με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την επίδοση της αγωγής μέχρι και την εξόφληση αυτής καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.000 για δικαστικά έξοδα.

 Μάλιστα , με την με αριθμό 23/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε η μη άσκηση του ένδικου μέσου της αναίρεσης από το Δήμο Κεφαλονιάς κατά της ως άνω απόφασης («χαμένη υπόθεση» σου λέει μετά την επιβεβαίωση των ισχυρισμών της εταιρίας από τον πρώην δήμαρχο και νυν αντιδήμαρχο Κώστα Κοντογούρη) η οποία έτσι κατέστη αμετάκλητη.

 Αναγκαστικά πλέον ο δήμος Κεφαλονιάς δεν είχε άλλη επιλογή από να κάνει εξώδικο συμβιβασμό με την εταιρία προκειμένου να καταβάλει τμηματικά έστω, το ποσό των 175.202,72 ευρώ.

Διαβάζουμε από τα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής « Κατόπιν λοιπόν προφορικής επικοινωνίας με την αντίδικο, συμφωνήθηκε η καταβολή του ως άνω ποσού σε τρείς δόσεις ήτοι η πρώτη εξ αυτών μέχρι και την 01.05.2016, η δεύτερη εξ αυτών μέχρι και την 31.10.2016 και η τρίτη εξ αυτών μέχρι και την 30.04.2017 και μοναδικό όφελος από τον δήμο της παραίτησης της ς εταιρίας από τους τόκους υπερημερίας που θα προκύψουν από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού μέχρι και την ολοσχερή εξόφληση της οφειλής την 30.04.2017 .»

Έτσι λοιπόν ο Δήμος Κεφαλονιάς με ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Τρίτη 19 Απριλίου (99/2016 απόφαση), θα καταβάλλει 175.202,72 ευρώ (και «θα πει κι ένα τραγούδι» που λέει…..) με δόσεις έστω στην εταιρία που προμήθευε νερό την Έρισο επί δημαρχίας του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ και σημερινού στελέχους (εκ μεταγραφής) του Παρίση αντιδημάρχου Κώστα Κοντογούρη, χάρη στην …..δική του κατάθεση.

Πως το λέει σε κάθε ευκαιρία ο Αντιδήμαρχος εις την 6η Διονύσης Λυκούδης;;;; «Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι» .. Μόνο που τώρα ο “προηγούμενος” είναι και ο επόμενος..οπότε τσιμουδιά!

Γαργάρα λοιπόν με τα νερά της Ερίσου ! Ποτάμι το νερό φαίνεται να τρέχει εκεί επάνω και να ξεπλένει κάμπους και χωριά..

√ Σημειωση: Mετά τη δημοσιευση επικοινώνησε μαζι μας Αναγνώστης με γνώσεις λογιστικών για να μας διορθώσει ότι το ποσό που αναφέρουμε (175.202,72€) ειναι μόνο το κεφάλαιο , σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και 139.900€ τόκους αφού η υπόθεση παίζει απο το 2007!!  Από αυτούς τους τόκους, σύμφωνα με τη συζήτηση στην οικονομική επιτροπή η εταιρία μας “χαρίζει” 30.000€). Το συνολικό ποσό που θα πληρώσει ο Δήμος Κεφαλονιας για τα “νερά Κοντογούρη” είναι 285.100€!! Ποσό το οποίο δεν αναφέρεται στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής

ΩΨΝΞΩΕ5-ΨΝ6

SOURCEkefalonia press
SHARE

4 Σχόλια

 1. Χρυσό θα πληρώσει ο δήμος τον πρ δημο ερισου του κ. Κοντογούρη. Από οτι μαθαίνω έρχονται και άλλα. Χαλάλι όμως. Ετσι κέρδισε ο παρισης τις εκλογές. Πως το λένε; “στρατηγικές συμμαχίες”;

 2. Εδώ που τα λέμε ορέ πατριώτη άμα και το δείς λίγο πιο νηφάλια ο Κοντογούρης ήτανε από τους λίγους πραγματικά «πράσινους».
  Ένα μόνο λάθος έκαμε λόγω εγκεφαλικής σύγχυσης που δυστυχώς άποψή μου είναι ότι τον συνοδεύει έκπαλαι, σε συνδυασμό με υπερβάλλοντα ζήλο και οικολογικές εμμονές.
  Του είπανε λοιπόν να κάμει όλη την Έρισσο πράσινη και αντί να πάρει μπογιές να βάψει όλους τσου βράχους πράσινους όπως οι προηγούμενοι κάποτε μπλέ, (το θυμάστε ορέ?), ετρύπησε έξυπνα τα βυτία μεταφοράς του νερού και πέτυχε το ίδιο αποτέλεσμα οικολογικότατα, ποτίζοντας τα πράσινα χορτάρια από εδώ και από εκεί τσου δρόμους.
  Εγώ σαν οικολόγος δεν μπορώ να τόνε κατηγορήσω.
  Και από ό,τι αδιασταύρωτα γνωρίζω, σαν αντιδήμαρχος αφιέρωσε τις δραστηριότητές του κατόπιν εντολής του τωρινού Δήμου, στο να πετύχει δια δύσκολων ομολογουμένως πειραμάτων την αλλαγή του χρώματος των χόρτων από πράσινα σε μπλέ.
  Η ερώτηση είναι άμα το πετύχει με τι νερό θα τα ποτίζει πλέον?
  Η όλη εικόνα των δικαστικών αποφάσεων μου θυμίζει σαμποτάζ σε μια πολύ ωραία προσπάθεια.!!!!!
  Να δείς που στο τέλος θα μας πείσουν ότι οι δικαστές πλανήθηκαν από το μάρτυρα ! χα χα χα χα.

  Τελικά ορέ θα μπει κανένας στο μπαλαούρο για θα τρώμε το δούλεμα τση αρκούδας??
  Μήπως κάποιοι νομίζουν ότι βυζαίνουμε ακόμα το δάχτυλό μας??
  Μήπως νομίζουν ότι θα πληρώνουμε συνεχώς ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ??
  Πόσα χρώσταγε ο Δήμος Ερίσσου πριν αναλάβει Δήμαρχος η κ. Κουταλά?
  Το ποσό που γνωρίζω , που ειπώθηκε έμμεσα σε Δημοτικό συμβούλιο στον παλιό Δήμο Σάμης ήταν να βαράμε το κεφάλι μας στον τοίχο!
  ΙΣΧΥΕΙ ή ΟΧΙ ????

 3. Πλήρη κατάργηση της νομοθεσίας από την οικονομική επιτροπή. ΜΟΝΟ το δημοτικό συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει για διακανονισμούς άνω των 30.000 ευρώ. Τι απόφαση είναι αυτή της Οικονομικής Επιτροπής που αντι του ποσού της δόσης βάζει…. τελείες;;;; Πόσοι δικηγόροι ειναι δημοτικοί σύμβουλοι δεν το είδαν; Και τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής ψήφισαν … τελείες , όχι ποσά !! και δεν σχίσανε την απόφαση και να σηκωθούνε να φύγουνε και να πάνε απέναντι στον εισαγγελέα. Μόνο στη κεφαλονιά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

 4. Και δε με κερνάει και κανείς ένα μπράντι
  «Μεταξύ μας Μεταξά».
  Εγώ δηλαδή σε πηγάδι ούρησα?
  ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ !!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο