Με τίτλο “ξεκινήσαμε” ο πατήρ Κωνσταντίνος Λιοσάτος, ανακοίνωσε στο facebook του το ξεκίνημα της  Λιτανειας της ιερής εικόνας της Παναγίας των Σισίων στα Βλαχάτα.  Και απο κατω βροχή τα ‘like”.  Διαβάστε τα πιο… διασκεδαστικά σχόλια που σκολούθησαν:

Εμμανουέλλα : Ασε τις selfie και ψαλλε Της την παρακληση παπα μου!

Rena Χρόνια πολλάαα!! Βοήθειά σας!! Ανάψτε και για μας κανένα κεράκι!! ????????????

Anastasia Ψοφατε για σελφι τρελοπαπαδες!!

Anna Φοβερή!!!θεόπνευστη!βοήθεια σας κ βοήθεοα μας!

Ilias ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ…………………………..

Λίγο αργότερα ο πατήρ Κωνσταντίνος Λιοσάτος “ξανακτυπά” με δεύτερη σελφι και τίτλο

“Λιτανειοσέλφι!!!”

λιοσατος Ιlias SOBAREYTEITEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Δεν Konstantinos Liosatos  Δεν πουλάει η σοβαρότητα !!! η τρέλα πουλάει που έχεις και εσύ κάπτεν!!
Αναμφίβολα ο πατηρ Κωνσταντίνος Λιοσάτος διεκδικεί το βραβείο των καλύτερων παπαδο σελφι ever  γιατί η τρέλα πουλάει!

 

 

SHARE

26 Σχόλια

 1. Τα περάσαμε όμορφα, όμορφα, στην εκδρομή παιδιά! τραλα λα τρα λα λα

 2. Να μοιράσει η επισκοπή iphone 6 σε όλους του παπαδες, να κάνουμε διαγωνισμό καλύτερης και πιο πρωτότυπης σέλφι… Μία σέλφι την ημέρα το πιστό τον κάνει πέρα! Τα έχουμε κάνει όλα κουλουβάχατα.
  Άστε και εξομολόγηση με what’s up!

  • H λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της ιστορικής Μονής Σισίων προς τον Ναό της Ευαγγελίστριας στο προάστιο του κάστρου του Αγίου Γεωργίου , είναι ένα έθιμο που ανάγεται στα 1676 (πρώτη επίσημη καταγραφή το έτος αυτό…….ποιος ξέρει πόσα χρόνια πριν μπορεί να είχε ξεκινήσει).Συνεπώς είναι ένα έθιμο που το σεβάστηκαν οι αιώνες και το διατήρησε η πίστη του απλού κόσμου , άσχετα αν η πρώτη λιτάνευση ήταν ενέργεια των Ενετών κατακτητών.Λίγη σοβαρότητα λοιπόν Κύριοι ρασοφόροι , που ούτως ή άλλως επιτάσσει το λειτούργημα που εκτελείται , δεν βλάπτει.Δεν είναι δυνατόν η ελαφρότητα (γιατί τι άλλο παρά ελαφρότητα είναι ο όρος “Λιτανειοσέλφι” 😉 με την οποία εκφράζεται ο καθημερινός βίος να εκφράζει την τριακοστή τεσσαρακοστή (τουλάχιστον ) επανάληψη αυτού του εθίμου.

 3. Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της ιστορικής Μονής Σισίων προς το κάστρο του Αγίου Γεωργίου είναι ένα έθιμο που ανάγεται επίσημα στα 1676 (πρώτη επίσημη καταγραφή , ποιος ξέρει πόσο ενωρίτερα είχε ξεκινήσει…..).Είναι ένα έθιμο που το σεβάστηκαν οι αιώνες και το διατήρησε η πίστη των απλών καθημερινών ανθρώπων.Λίγη σοβαρότητα Κύριοι ρασοφόροι , την οποία επιτάσσει εξάλλου το λειτούργημα που ασκείται , δεν βλάπτει.Η ελαφρότητα που εκφράζει στις μέρες μας τις εκδηλώσεις του καθημερινού βίου δεν είναι δυνατόν να εκφράζει τη διεξαγωγή ενός ιστορικού εθίμου.

 4. H λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της ιστορικής Μονής Σισίων προς τον Ναό της Ευαγγελίστριας στο προάστιο του κάστρου του Αγίου Γεωργίου , είναι ένα έθιμο που ανάγεται στα 1676 (πρώτη επίσημη καταγραφή το έτος αυτό…….ποιος ξέρει πόσα χρόνια πριν μπορεί να είχε ξεκινήσει).Συνεπώς είναι ένα έθιμο που το σεβάστηκαν οι αιώνες και το διατήρησε η πίστη του απλού κόσμου , άσχετα αν η πρώτη λιτάνευση ήταν ενέργεια των Ενετών κατακτητών.Λίγη σοβαρότητα λοιπόν Κύριοι ρασοφόροι , που ούτως ή άλλως επιτάσσει το λειτούργημα που εκτελείται , δεν βλάπτει.Δεν είναι δυνατόν η ελαφρότητα (γιατί τι άλλο παρά ελαφρότητα είναι ο όρος “Λιτανειοσέλφι” 😉 με την οποία εκφράζεται ο καθημερινός βίος να εκφράζει την τριακοστή τεσσαρακοστή (τουλάχιστον ) επανάληψη αυτού του εθίμου.

 5. Η φωτογραφία θεωρειται και είναι τέχνη κ πανω σ αυτή τη τέχνη στηρίζονται τα επαγγέλματα ολων μας τελικώς αν το δεις με τη κοινη λογική που πρεπει ολους να μας διαπερνά χωρίς να μας προσπερνά.Τα σαχλα σχόλια επιτρέπονται εφόσον έχουμε ελευθερία λογου ακόμα.Με λένε Χριστίνα Κεφαλα κ δεν ντρέπομαι να πω τη γνώμη μου δημοσια καθότι το “προφίλ” μου έχει αντίκρισμα και βαρύτητα.

 6. H λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της ιστορικής Μονής Σισίων προς τον Ναό της Ευαγγελίστριας στο προάστιο του κάστρου του Αγίου Γεωργίου , είναι ένα έθιμο που ανάγεται στα 1676 (πρώτη επίσημη καταγραφή το έτος αυτό…….ποιος ξέρει πόσα χρόνια πριν μπορεί να είχε ξεκινήσει).Συνεπώς είναι ένα έθιμο που το σεβάστηκαν οι αιώνες και το διατήρησε η πίστη του απλού κόσμου , άσχετα αν η πρώτη λιτάνευση ήταν ενέργεια των Ενετών κατακτητών.Λίγη σοβαρότητα λοιπόν Κύριοι ρασοφόροι , που ούτως ή άλλως επιτάσσει το λειτούργημα που εκτελείται , δεν βλάπτει.Δεν είναι δυνατόν η ελαφρότητα (γιατί τι άλλο παρά ελαφρότητα είναι ο όρος “Λιτανειοσέλφι” 😉 με την οποία εκφράζεται ο καθημερινός βίος να εκφράζει την τριακοστή τεσσαρακοστή (τουλάχιστον ) επανάληψη αυτού του εθίμου.

 7. Κρίμα,κανένας δεν εμπνεύστηκε από το βίο και τη πολιτεία του παπα-Γερασιμου. Ευτυχώς…έφυγε νωρίς.

 8. Αν κανεις Παπα ολα τα αλλα που πρεπει και εισαι σωστος βγαλε και οσες σελφι θελεις!

 9. Η νέα μόδα με ιερείς που είναι κουρεμένοι ως νεοσύλεκτοι και μιλάνε στα κινητά οποιαδήποτε ώρα είναι τουλάχιστον θλιβερή.Έκαστος εφ” ω εταχθη αδερφια αλλά φαίνεται ότι πολλοί πιτσιρικάδες ιερείς δεν έχουν καταλάβει το νόημα του λειτουργήματός τους.Αυτά.

 10. εγώ θα παρακαλούσα τον Δεσπότη να επέμβει, δεν είναι κατάσταση αυτή, κάνουν λιτάνευση, δεν είναι ώρα παιγνιδιού και αν ο καθένας είναι σαχλός από λόγου του, πρόβλημά του. Με τι σεβασμό θα πάω να με εξομολογήσει….δεν θα πάω καθόλου.
  Με την ίδια ελαφρότητα είναι ικανός να με κάνει κουβέντα στην γειτονιά και με τους φιλους του.

  Σεβασμιώτατε κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις. Αφορά την πίστη μας, αφορά το ότι κρατούν τα ιερά στα χέρια τους και μετά πρέπει εμείς οι πιστοί να πηγαίνουμε σε αυτούς. Μας διώχνουν, είναι κατάντημα.

  Στο σπίτι του να κάνει ότι θέλει, σε ώρα που εκτελεί τα καθήκοντά του και εννοείται ότι μας φέρνει κοντά στον Θεό και τους Αγίους, δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο.

  Πάρτου το κεφάλι, γιατί την επόμενη θα είναι χειρότερος….
  Στερείται όχι μόνο σοβαρότητας αλλά και ήθους και ευπρέπειας και αξιοπρέπειας.

 11. Οι παπάδες χαριεντίζονται και τα ‘΄υποζύγια” οι πιστοί που μπορεί να το είχαν και τάμα, κουβαλάνε την εικόνα, αν αυτό δεν είναι ξεφτίλα τότε τι είναι;

  Διακωμωδούν την λιτανεία τα γαϊδούρια, ξύρισέ τους κ. Δημήτριε !!!!!!!!!!! Δεν είναι παπάδες αυτοί είναι σούργελα !!!!!

 12. Μια χαρά … δεν βλέπω γιατί σας ενοχλεί τόσο πολύ … εδώ έχετε γα**θεί να ποστάρετε, τι ώρα τρώτε, τι ώρα κατουράτε, τι ώρα μελαγχολείτε, τι τρώτε, τι πίνετε, και καλά βγάζετε την προπόνηση αλλά στην ουρία τουρλώνετε κώλους και βυζιά … οι παπάδες σας πείραξαν ?

  και πολύ καλά έκαναν …

 13. Μαζευτείτε όλοι οι ψευτοσοβαροί γνήσιοι πιστοί να λιθοβολήσετε. Εγώ βλέπω χαρούμενους ανθρώπους που για ένα δευτερόλεπτο έβγαλαν μια φωτογραφία να αποτυπώσουν την στιγμή. Βλέπω επίσης τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί και συνόδευαν την λιτανεία και δεν ήταν οπουδήποτε αλλού να σχολιάζουν. Και βλέπω και ιερείς που δεν υποκρίνονται ότι δεν είναι άνθρωποι όπως όλοι και που και το λειτούργημά τους κάνουν σωστά και τον κόσμο τον φέρνουν πιο κοντά. Και, απ ότι πληροφορήθηκα, η λιτανεία έγινε ακριβώς όπως έπρεπε και δεν μειονέκτησε σε τίποτα από αυτής που γίνεται κάθε χρόνο από το 1676.

 14. Παπάδες με σελφι, παπάδες με τζιν και πουκάμισο για ποτάκι, παπάδες στο κομμωτήριο για να ισιώσουν το μαλλί. Δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση σε πολλούς απο τους νέους σε ηλικία παπάδες στο νησί. Και δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και πολλά άλλα. Δυστυχώς.

 15. Θλίβομαι με την εικόνα αλλά πολύ περισσότερο με όσα ακούγονται για τη συμπεριφορά το βιο και τη πολιτεία ορισμένων παπάδων της Κεφαλονιάς. Τα χρόνια του μακαριστού Σπυρίδωνα έχουν αφήσει βαριά και βαθειά σημάδια στην εκκλησία της Κεφαλονιάς. Θα χρειαστεί χρόνος για ανασυγκρότηση. Σκέπτεται όμως ο καθένας “ποιά ανασυγκρότηση; με ποιούς παπάδες; με ποιούς αρχιμανδρίτες; Τόσα χρόνια πνευματικού σκότους δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα ούτε γρήγορα. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε καμία ένδειξη οτι ανοίγει δρόμος για αλλαγές. Ολα μένουν όπως τα ξέραμε, όπως δεν τα θέλαμε.

  • Ειτε λαικος ειστε ειτε κληρικος, σας φιλω το χερι!

 16. Ας ξεκινήσουμε απο τον εαυτό μας να γινουμε καλυεροι και πιο πνευματικοι ανθρωποι. Σιγουρα οι αλληλοκατηγοριες δεν βοηθουν. Η πνευματική ανασυγκροτηση γινεται εν σιωπη και μετανοια…. ετσι απλα… αλλα ουσιαστικα!!!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο